Skocz do zawartości
Payti

Wymiana Płytki Na S775 Z Agp - Asrock 775dual-vsta Pt880pro/ultra Agp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

dla konfiga jak z podpisu chciałem zmienić sobie płytkę na S775 z AGP tanim kosztem + jakiś Pentium D.

Założenie narazie takie, że pozostaje grafa niezmieniona na AGP 7800GS i RAM'y.

Co polecacie z płytek na S775 w granicach ~200PLN? Ja myślałem o ASRock 775Dual-VSTA PT880Pro/Ultra Socket775 DualDDR2 lub Microstar 865PE Neo3-F Socket775 DualDDR albo też EPOX EP-5PLAI I848P Socket775 DualDDR SerialATA AGPx8. Pod rozwagę także brałem GigaByte GA-8S648FX-775 SiS648FX Socket775 DDR400 SerialATA AGPx8

Do tego procek Pentium D albo E6300 gdzieś po jakiejś promocyjnej cenie. Nie jestem pewien czy wszystkie z nich obsługują Pentium D oraz Core2Duo bo z opisów płyt to nie wynika. Prośba także do userów o odpowiedzi dot. możliwości regulacji w biosie co do w/w płyt.

Generalnie narazie nie zakładam zmiany RAM'ów a jedynie dokupienie jeszcze 1 GB.

Cała operacja musi się zmieścić gdzieś z dokładką do ok. 300 - 400PLN uprzednio po sprzedaniu Athlona XP 2500+ Barton

i Epox 8RDA+.

Prośba o opinie i porady co byście jeszcze polecili lub wybrali.

Pozdrawiam,

Edytowane przez Payti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cała operacja musi się zmieścić gdzieś z dokładką do ok. 300 - 400PLN

Witam

Mówisz 300-400 złociszy ? hmm sadze ze to niemożliwe może się myle ale płytka asrock 775 dual-vsta chodzi kolo 200 zeta a najtańszy pentium d jaki widziałem jest powyżej 300 zł. Sam mam tego asrocka i pentiuma d 805 wszystko ładnie hula ale zmieścic się tobie w 400 zetach będzie naprawdę trudno.

Pozdrawiam i powodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi