Gość mpConroe (CodeLyoko) Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Witam. Zamierzam na nowy rok modernizować komputer. Budżet jest ograniczony - 1600 zł i ani grosza więcej... Mam co prawda 2x512 MB RAM, ale to za mało na te czasy, a ponieważ RAM jest "bardzo tani" :mur: to raczej jego wymiana odpada (a zwolennikiem allegro nie jestem). Tutaj ten sam zestaw w różnych sklepach: http://kochem.pl/agito.html http://kochem.pl/morele.html http://kochem.pl/komputronik.html Najbardziej chyba opłaca się kupować w www.agito.pl . Obecna konfiguracja: AMD Athlon 64 3000+ (nie podkręcany, przez zasilacz FEEL) Asus M2N-E Galaxy GeForce 7600GS (nie podkręcana, powód j/w) Geil 2x512MB 667MHz (-||- -||-, -||- -||-) Samsung 160GB Napęd DVD LG Karta TV Leadtek WinFast 2000 Expert I oto pytanka: 1. Opłaca się kupować w agito.pl ? 2. Jaki zasilacz do tego zestawu? Wymagania do zasilacza: - cichy (obecny jest głośny) - porządny - musi udźwignąć podkręcony zestaw po modernizacji (taki jak wyżej, tyle, że płytka inna i proc C2D) - bezpieczny - markowy Obecnie jestem zielony w temacie zasilaczy, dlatego pytam... :) Edytowane 29 Października 2006 przez mpConroe (CodeLyoko) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Do tego konfigu to może Huntkeya HK-350AP :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 hmm nie wiem jak z cisza ale moze topower 400W albo chiefteca 450GPS-AA mimo iz niektorzy mowia ze chierf jest glosny ja tego nie odczulem na swojej skorze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mpConroe (CodeLyoko) Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Hmm, A jakieś pewniejsze pozycje? No i miał już ktoś do czynienia z Agito.pl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 No a co Huntkey czy Topower to nie są pewne pozycje?? Ja bym ci polecał tego Huntka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 topek huntkey czy cheftec to dobre i raczej pewne firmy a co do sklepu ja kupuje na sirius.pl bardzo cenie sobie ten sklep. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mpConroe (CodeLyoko) Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 No tak, ale prosiłbym o pozycje z Agito.pl . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Prosze bardzo : chieftec http://www.agito.pl/product/34673?cid=220 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mpConroe (CodeLyoko) Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Ok, dzięki. A czy przeze mnie wybrany zestaw jest dobry? Czy może coś lepszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robit1 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Sklep:miałem okazje sprawdzić , wszystko było OK!!! co do zestawu 2*256MB to na dzisiejsze czasy zamało - minimum to 2*512MB Dysk raczej samsung 250GB - bo to najkorzystniejszy zakup (niewiele drożej a ciszej i szybciej no i te GB więcej) Karto ok , ale 7600GS Galaxy zalman 1.2ns (sporo z niej wyciągniesz) do tego zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A ATX 450 Watt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mpConroe (CodeLyoko) Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Eh co do konfiguracji, to mam 2x512MB, po prostu się pomyliłem. Dysku nie zamierzam zmieniać, (ten starcza) kartę może pod koniec 2007 (może wcześniej). Tego Chiefa na pewno kupię, ale pytałem się raczej, czy dobrą płytę główną wybrałem (wszystkie zmiany są pod Viste, instalowałem nakładkę na XP, by mieć wygląd Visty, wydajność była taka sama jak na XP, jeśli chodzi o kartę). A chcę zmienić płytę i proca, być mieć upragnionego C2D, na którego nie było mnie stać pod czas kupowania kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) A co do dysku to polecil bym raczej Seagate 7200.10 250mb z NCQ Edytowane 30 Października 2006 przez Vejita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mpConroe (CodeLyoko) Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Vejta - Proszę zerknąć post wyżej... Napisałem, że nie wymieniam dysku, ale procesor i płytę główną. Chcę wiedzieć, czy dobrze wybrałem i czy jest coś podobnego, ale tańsze... Eh, coraz więcej osób nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Pamieci masz ddr2 bo chyba nie a do C2D potrzebne da ddr2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mpConroe (CodeLyoko) Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 No, jasne, że nie mam DDR2, wbiłem młotkiem pamięci ze starego kompa do AM2. Ludzie, co się dzieje z tym forum? Kiedyś tu było mnóstwo speców, a teraz co drugi to jakiś ułom... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) Sorry nie znasz mnie wiec nie nazywaj mnie ulomem, pisales ze masz 2x512 mb nic o ddr2 a nie znam sie na nazwach modeli plyt glownych asusa. Edytowane 30 Października 2006 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mpConroe (CodeLyoko) Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Starczy zerknąć na ilość MHz... Proszę o wypowiedź kogoś w temacie C2d, bo jest tutaj kilka(naście) takich osób, niestety, nie wchodzą do tego tematu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AcsShaDe Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 No więc tak, tego Asus'a zmienił bym na Gigabyte ds3 965P za 530zł :wink: Zasiłka to moze Huntkey/Tagan/Seasonic. Ten ostatni jest naprawde cichy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mpConroe (CodeLyoko) Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 A jakie powody zmiany? Oczywiście, będę kręcić :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AcsShaDe Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 DS3 robi wyższe FBS niz p5b DLX za mniejsze pieniądze B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mpConroe (CodeLyoko) Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Hmm, zastanowie się. Mam obecnie płytkę Asusa i jestem zadowolony... A co jest jeszcze dobrego w tej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 No, jasne, że nie mam DDR2, wbiłem młotkiem pamięci ze starego kompa do AM2. Ludzie, co się dzieje z tym forum? Kiedyś tu było mnóstwo speców, a teraz co drugi to jakiś ułom...:evil: Możesz nieco powstrzymać swoją rynsztokową elokwencję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Ok, obiecuję się poprawić. Ostatnio miałem zły humor :) . Nie proszę o odwieszenie starego konta, bo wreszcie sobie przypomniałem hasło do tego.... A teraz przedstawię odświeżony wybrany przeze mnie konfig: http://kochem.pl/agito2.html Może być? Podsumowanie, tj. czy ten zestaw będzie ok? Intel Core 2 Duo E6300 BOX Gigabyte GA-965G-DS3 Galaxy 7600GS Geil 2x512 667MHz DDRII Samsung 160 GB, NCQ, SATAII Chieftec GPS-450AA-101A 450 Wat P.S. A co sądzicie o sklepie proline.pl? Tam jest taniej, a i sklep i serwis mam bliżej :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Sklep sprawdzony, w pożądku. Możesz kupować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 To świetnie :) A jakie polecacie AC do tego C2D? Jakieś tanie, dostępne w Proline :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Najlepiej Ninje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 (edytowane) Najlepiej NinjeEh... Jakieś tanie, dostępne w Proline Edytowane 1 Listopada 2006 przez mpConroe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 http://proline.pl/shop.php?prodid=AC+FREEZER+7+PRO Ew.: http://proline.pl/shop.php?prodid=FREEZONE+NXC-100+CU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 I oto mi chodziło :) . I czy aby na pewno poniższy zestaw będzie dobry? Co w przyszłości wypadałoby zmienić? CPU: Intel Core 2 Duo E6300 BOX (cooling: Arctic Cooling Freezer 7 Pro) MOBO: Gigabyte GA-965G-DS3 GPU: Galaxy 7600GS DDRII: Geil 2x512 667MHz DDRII HDD: Samsung 160 GB, NCQ, SATAII Zasilacz: Chieftec GPS-450AA-101A 450 Wat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AcsShaDe Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Tego szmajsunga wymienił bym na seagate, a reszta jak najbardziej Si B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...