mmic Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Witam, W czerwcu zrobiłem screen programem HDTune: Później przeinstalowałem system i oto co mam teraz: O co chodzi!? Skąd takie różnice?! Dodam, że dysk faktycznie dosyć wolno (subiektywnie) teraz chodzi (oraz hałasuje jak kosiarka - ale tak chyba było). Nie pamiętam, jakich wtedy używałem sterowników i co zmieniałem w biosie przez ten czas. :( Żeby było ciekawiej, podobnie niezwykły wynik uzyskał wtedy drugi dysk: Płyta i dyski jak w sygnaturze. I jeszcze HDTune info (obecnie): Dziwi mnie Supported/Active... Pytanie padało parę razy na forum ale nie doczekało się odpowiedzi... Jak zrobic, żeby było jak należy?! Wtedy nie zwróciłem uwagi jak to wyglądało, ani nie zrobiłem screena... :( Domyślam się, że napiszecie, że to nie ma znaczenia, że wyniki i tak będą podobne i w ogóle nie działa szybciej itd itp... Ale pomijając to - jak zrobic, żeby było tam jednak UDMA-7, oraz co ważniejsze - skąd wzięły się tamte wyniki! I jak je odtworzyć?! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Za pierwszymi testami dostałeś jakieś przekłamane wyniki NIE JEST MOŻLIWE, żeby pojedyńczy dysk 7200 przy obecnym upakowaniu danych osiągał takie średnie transfery i czas dostępu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...