Skocz do zawartości
orzi

Którą Z Tych Kart Wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego powodu iż mój geforce4 poszedł w zaświaty musze sobie kupić nową karte do kombinacji i zabawy z o/c. Nie mam za dużo kasy coś powiedzmy do 200 zł.

Myśle nad takimi kartami:

GeForce 4TI 4200 - i tu kwestia firmy jaka jest dobra do o/c

GeForce 4TI 4600 - do tej karty bardziej sie skłaniam iż ma pamięci bga o czasie dostepu 2,2ns więc niewiele i myśle że o/c będzie przyzwoite.

Ze stajni ATI;

Raczej nie mam pomysłu gdyż radeona 9550 niechce, niepodoba mi sie zbytnio. Może ewentualnie radeona 9500 jakiegoś lub 9500PRO tyle że o/c u nich jest kiepawe więc frajdy nie bedzie zbytno.

Karta musi być wytrzymała, napewno jakiś v-mod bedzie.

Co polecacie ? Gram mało i głównie w starcze gry wiec dx8 styka w zupełności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9500 pro oc rdzenia średnio robi 277/270 - 380/320 ( po zmianie chłodzenia ) - czy ja wiem czy to tak kiepawo ? ;) no zgoda pamięci kiepawo ale v-mod pomaga podobno są undervolted :] na rdzeń z resztą też :P

pierwsza to nie jest żadne @ 9800 pro bo to jest karta 128 bit i żadna małpa mu nie pomoze na to

druga to od oszusta jest - znany z tego że skupuje szrot (9500 256 bit ) a później sprzedaje jako sprawdzone i modowalne ( oczywiście moduje się 1/10 ..może.. )

a trzecia od tego samego oszusta tylko z drugiego jego konta

IMO 3 razy pudło :]

Edytowane przez lukaxz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś miałem radeona 9500 64mb od ati i niestety o/c to loteria moja karta średniawo się podkręcała, po v-modze troche bardziej ale bez rewelacji 6dni potem padła :P

mój leci 386/327 do smarków 380/309 do użytkowania - ale nie wiem czy chcę sprzedać :]

http://img59.imageshack.us/img59/3515/eholt1.jpg ma zamontowane gustowne i ciche chłodzenie :P

Edytowane przez lukaxz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój leci 386/327 do smarków 380/309 do użytkowania - ale nie wiem czy chcę sprzedać :]

http://img59.imageshack.us/img59/3515/eholt1.jpg ma zamontowane gustowne i ciche chłodzenie :P

Nieźle :) Hm ale chyba zdecyduje sie na TI4600, dziwi mnie że na orbie max wynik na nim w 3dmarku03 to ok 2000tyś pkt, tyle to ja bym osiągnął na moim ti4200 a przeciez ti 4600 jest lepszy znacznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsza to nie jest żadne @ 9800 pro bo to jest karta 128 bit i żadna małpa mu nie pomoze na to

druga to od oszusta jest - znany z tego że skupuje szrot (9500 256 bit ) a później sprzedaje jako sprawdzone i modowalne ( oczywiście moduje się 1/10 ..może.. )

a trzecia od tego samego oszusta tylko z drugiego jego konta

IMO 3 razy pudło :]

Skąd wiesz, że to li oszust, hę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś miałem radeona 9500 64mb od ati i niestety o/c to loteria moja karta średniawo się podkręcała, po v-modze troche bardziej ale bez rewelacji 6dni potem padła :P

Mój kumpel miał FIC 9500pro no i kręcenie było zdeka marne szczególnie pamięci :? na ti4600 napewno OC będzie lepsze i łatwe mody no ale wydajność juz nie ta.. Edytowane przez surix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skąd wiesz, że to li oszust, hę?

miałem z nim do czynienia jakiś czas temu - kupowałem od niego grafikę - modowalne " inaczej " 9500 256 bit ...

- bardzo nieprzyjemny człowiek

ps. mój robi 5K w 03 i 2,4K w 05 - no ale ma szejdery :mrgreen: a kupiłem go głównie do ET bo 9550 sobie nie radził <_< ( w które już zresztą nie gram -> fear combat ale w ET spełniał swoje zadanie +50 fps w kazdej sytuacji )

Edytowane przez lukaxz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi