muciek Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Jakiś czas temu mój były klient za czasów swietności nagrzewnic, poprosił mnie o wycenke jakieśgoś układu. Pogadali my i wyszło na to, że robie fc. Ma być wydajnie i w miarę schludnie na szczęście moge darowac sobię obudowy, wodotryski czy inne nie potrzebne świecidełka :) Całość jest dosć kompaktowa (31,5x36 cm) i łatwa do transportu-kołeczka. Kompresor Aspera NE9213E 1/2HP 12,3ccm. Skraplacz Cholera wie jaki, wyciagniety z sklepowej zamrażarki ;) Parownik Kopia Chillego1 i 70cm stalowego weza famas. XV CPEV fach 1mm. Inne Wentylator EBM, slhx. Czynnik chłodniczy R507 Pospawany slhx :D Cena? Niska ;) Jak cosik to PW Edytowane 29 Października 2006 przez muciek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufoufnal Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 temp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 A czy ja powiedziałem, że już skończone ? :lol2: Czekam na pake z izolacja, na r507 i dummy load. Dojda, dospawam reszte rurek, ssąca, wypróżnię i napełnie :) Co do nazwy- proszę, nie pytajcie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Nie za łądnie wygląda jedna rurka w wychodząca z kompresora :P przynajmniej w tym ujęciu, taka... posmarkana :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 FAJNE - BARDZO KOMPAKTOWE :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 moge darowac sobię obudowy, wodotryski czy inne nie potrzebne świecidełka :) :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol: :lol: :lol: :lol: Co do prezentowanego sprzętu to budzi respekt :blink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Nie za łądnie wygląda jedna rurka w wychodząca z kompresora :P przynajmniej w tym ujęciu, taka... posmarkana :P Smarki pochodza jeszcze za czasów przemka2f, ale kto by sie tan nimi przejmował. Nie zwęzają światła rurki a przeciez i tak będzie pod izo ;) FAJNE - BARDZO KOMPAKTOWE :Dthx! Reszta workloga na dniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 buuuuuuu ale smarki na tej rurce od kompresora za to slhx pospawany ładnie ;) nazwa roxx :lol::lol::lol::lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Oł szit, ledwo wróciłem mordą po ziemi z tego Krakowa ... No no mucia, podobie mnie sie to :D I nawet kółeczka są :D Pamiętaj o kolorze skraplatora : > A i odzyskałem wafelki!!! :lol: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Oł szit, ledwo wróciłem mordą po ziemi z tego Krakowa ... No no mucia, podobie mnie sie to :D I nawet kółeczka są :D Pamiętaj o kolorze skraplatora : > A i odzyskałem wafelki!!! :lol: :lol2: A kompresorek nie bedzie w tym samym kolorze co skraplator? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Oł szit, ledwo wróciłem mordą po ziemi z tego Krakowa ... A i odzyskałem wafelki!!! :lol: :lol2: OT: A DI też ? :lol2: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 A kompresorek nie bedzie w tym samym kolorze co skraplator? :-P Właśnie sie dowiedziałem ze nidarady pomalować skraplatora, farba sie nie ima :/ Ale cóż, wymodzi się coś innego :P OT: A DI też ? :lol2: :D Hmmm, DI nie, zjadłem wszystko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufoufnal Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 poprosze cene na pw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 dla mnie tez cenka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 No, no. widzę że się prace posuwają do przodu. No to trza będzie wpaść do Ciebie i jakiś sprzęcior na tym zbenchować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 No, no. widzę że się prace posuwają do przodu. No to trza będzie wpaść do Ciebie i jakiś sprzęcior na tym zbenchować :) A zapraszam, drzwi szeroko otwarte :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 jakiś updejt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 jakiś updejt? A co, głodny? ;] Ja również czekam : > Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 i cene na PW skoro Cena? Niska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Układ skończony, czekam na gaz. Niestety fotek nie mogę zarzucic gdyz pozyczyłem cyfrówkę i jeszcze jej nie odzyskałem :) Ceny na PW poleciały do chętnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Ja również proszę cenkę:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Ja również proszę cenkę:) i ja poprosze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Okej, zaliczyłem małą wtope. Nie będe jej opisywał bo nie ma czego. Powiem tylko tyle, ze pospawałem cały nowy evapik od postaw, dałem nowa ssacą. Całosc zwieńcza zapinka i BP, sonda perełkowa K do mierzenia temepratury i 19mm izolacja. Miała być jeszcze czarna oplotka, lecz niestety nie chciała sie az tak bardzo naciagnąc na tak gruba warstwe armaflexu :) Reszta układu przebudowałem jeszcze raz, póki co daje zdjecia nowej "głowicy" reszte zarzuce potem. (nie jest może tak wycacykowana jak Piotresa, ale spełnia swoje zadanie. Szczelna i w miare estetyczna. :) ) http://i83.imagethrust.com/i/477202/img2344.jpg http://i83.imagethrust.com/i/477201/img2343.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Ja poprosze zdjęcie calego ukladu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Mucia, nie powiem, ssąca jak dla mnie wygląda nice, ale również z chęcia bym zobaczył cały układzik, tak więc kaman kaman, ofkoz nie poganiam, rób jak możesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Dzień dobry, cześć i czołem, pytacie skąd się wziąłem ? :D Dzis pospawałem ostateczna rewizje Wafela, po kilku przeóbka teraz już musi być git. Co tu dużo pisac, foty sa. No może sie cuś do opisania znajdzie. A mianowicie na ostatniej fotce widac dorobiona puszke na elektrykę zrobiona z puszki telefonicznej. Po przestawieniu startera w inne miejsce kable wisiały swobodnie co bardzo waliło po gałach :/ Zostało jeszcze napełnic i wykalibrowac układ. Zaizolowac reszte zimnych elementów i wysłac jutro do Jania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Ja tak z ciekawości zapytam; co się stało z mobilnością na ostatnich zdjciach? :) I jaka cena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Ja tak z ciekawości zapytam; co się stało z mobilnością na ostatnich zdjciach? :) I jaka cena? Nie bardzo rozumiem, co się miało stac ? :? Cena poszła na PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Pierwsze trzy ostatnie zdjecia wygladały jak by nie było kółek. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Witam! Dziś dobiegają końca prace nad zamrażarką, tak więc nie pisząc dużo, wrzucam fotki z najnowszej rewizji wafla ;] : Jak widać, został wywalony SLHX, co praktycznie nie miało wpływu na temperatury (~1C*), a sam układ stał się schludniejszy :) Da się zauważyć jeszcze, że przybył manometr, teraz bardziej pr0 to wygląda ;) Tempy jak narazie to -46 idle, bez izo, ale mucia dalej walczy :D Później będą fotki gotowego układu :] Edytowane 19 Listopada 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...