seba_999 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Witam. Po ostatniej dobrej radzie udzielonej mi na tym forum (kupno nowej zasiłki) problem zniknął jak ręką odjął. Jednak (niestety) pojawił się kolejny problem. Otóż ostatnio z moim systemem dzieją się dziwne rzeczy. Gdzieś z 2 tygodnie temu miałem taką sytuację: uruchamiam PC (ładuje XP), ale się nie pojawia monit logowania. Pomógł reinstal :sad: . Wczoraj miałem podobnie załączam komputer klikam swoją nazwę użytkownika i "trwa ładowanie..." tak przez 10 min. Reset -> to samo. Pomógł reinstal wraz z formatem C. Dzisiaj pożyczyłem dysk od kumpla. Przed włączeniem PC podlaczylem go - zworki OK. Zalaczam PC loguje sie. Chce otworzyc Moj komputer -> zawias. Reset. Loguje sie. Otwieram inny plik -> zawias. W koncu zainstalowalem XP na tym dysku od kumpla. Przenioslem dane z mojego (slave) na ten od niego. Potem tego mojego totalnie sformatowalem. Zainstalowalem XP i jak narazie sys chodzi od 2 godzin. Co się dzieje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 burdel w kompie ?? dysk siada ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 burdel w kompie ?? dysk siada ?? Hmm... nie wiem co masz na mysli o burdelu. Zadnego syfu na kompie raczej nie mam (wirusy itp). A co do dysku to nie wiem. Ten co teraz mam (seagate barracuda 60 GB 7200 rmp 2 MB cache) chodzi juz od 4 lat. Tak ogolnie mowiac to moj komp to przezytek. Socket A, agp, ata... Jak sprawdzic/wykluczyc tego hdd? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Miałem kiedyś podobne jazdy z dyskiem i wiesz co pomogło................. wymiana kabla (taśmy). SPRÓBUJ jeżeli jeszcze tego nie próbowałeś:] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Config peceta jeśli łaska... A poza tym sprawdzenie taśmy i reset BIOSu to podstawa IMHO. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Config peceta jeśli łaska... A poza tym sprawdzenie taśmy i reset BIOSu to podstawa IMHO. Juz podaje: CPU: AMD Athlon 1700+ 1,49 Ghz podkrecony do 1,9 ghz RAM: 512 DDR 333 MHz Płyta: MSI KT3V Dysk: 60 GB Seagate Barracuda 7200 rpm 2 MB cache - ATA Grafa: GeForce 6600 Jak jeszcze cos to prosze napisac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Sprawdź jakie taktowanie ma magistrala PCI. VIA KT-333, na której jest zbudowana ta płyta główna nie ma blokady taktowania PCI/AGP, więc jeżeli za bardzo podkręcisz to mogą być takie zonki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Sprawdź jakie taktowanie ma magistrala PCI. VIA KT-333, na której jest zbudowana ta płyta główna nie ma blokady taktowania PCI/AGP, więc jeżeli za bardzo podkręcisz to mogą być takie zonki. Jak to sprawdzic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qroń Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Jak to sprawdzic? Żeby mieć pewność to sprawdź w biosie jaką ty tam masz częstotliwość FSB, i dzielnik FSB:PCI. Podziel jedno przez drugie. Idealne są takie: dla 100Mhz 3:1 dla 133Mhz 4:1 dla 166Mhz 5:1 dla 200Mhz 6:1 ( tego ostatniego raczej nie masz :D ) wtedy zawsze dla PCI wypada 33Mhz, tolerancja to max koło 38Mhz. Czyli już se to obliczysz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...