Skocz do zawartości
k4sha

Obudowa Do ~100 Zł (bez Zasilacza)

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam obudowy do jakiś 100 zł. Oczywiście mam na myśli obudowe bez zasilacza. Najważniejsze kryteria to:

- miejsce, musi mieć co najmniej 4 zatoki 5.25

- wygląd, bez bajerów, ale też nie może być brzydka :)

- jakość, wiem, że za taka kasę będzie ciężko

- musi być nowa, wolałbym nie kupować używanego sprzętu na allegro.

Edytowane przez KijasS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda że do 100 zł, bo za 125 masz już markową A+ cubic.

A możesz pokazać jak to to wygląda? Nie bardzo kojarzę. W sumie można by dołożyć te 25 zł i mieć coś porządnego skoro przez 8 lat gnieździłem się w przeróżnych kremowych puszkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio skladalem jakiegos budzetowego kompa, to bralem Modecom NICE II. (bez psu ~100zl).

Dołączona grafika

Fajna - bo prosta, dosc dobrze pomyslana wentylacja, odrazu tunelik na proca, latwo ukryc kable. Fajnie ze nie ma zadnych przezroczystych paneli podswietlanych 10 rodzajami diod, albo jakichs wielgachnych przyciskow reset i power wbudowanych w niewiadomo jaki ksztalt na froncie :wink:

Wady to wiadomo dosc cienkie blachy, jak to w obudowach za takie pieniadze (nowych).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kżda obudowa ma taką możliwośc.

No ok, ale patrząc na tą budę na górze... cały front jest jednolity. Czyli jaki sens zakładać tam wentylator skoro nie będzie mógł zasysać powietrza do obudowy...

No chyba, że się mylę i jestem kompletnym noobem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I-box za 85zł

Chodzi o coś takiego?

http://allegro.pl/item136891646_obudowa_i_..._gw24m_new.html

Można wyjąc te zaślepki na napędy optyczne?

ma kotooś tego i-boxa? bo na zdjęciu wygląda całkiem solidnie, ale nie musi być tak w rzeczywistości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A+ Qubic

http://www.4speed.pl/sklep.php?stan=opis&id_towaru=1625

W porównaniu do szmelcu za 125 zł masz niezłą budę.

niestety tu sie z Toba nie zgodze... sam jestem ownerem Modecoma Nice II a dokladniej modelu 3030 black i musze przyznac, ze za ta kase to bardzo udana obudowa - tym samym nie twierdze ze Twoja propozycja (A+) jest zla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 180 możesz miec już naprawdę całkiem porządną bude - dobra wentylacja(2X120 przod i tył),gruba blacha,bezśrubkowy montaż napędów no i według mnie super wygląd.A to wszystko w obudowie - COOLERMASTER CENTURION 534

To jest wersja lite bez przedniego wentyla.Za 220 jest wersja z przednim wentylatorem podświetlanym na niebiesko ale z uwagi na to, że firmowe wentylatory cm nie są najlepsze lepiej moim zdaniem kupić wersje lite i osobno dokupić jakieś porządne wentylatory np fander albo

scythe flex.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi