Skocz do zawartości
DiJo

Podłączenie Telewizora Do Wzmacniacza Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałem podłączyć telewizor do wzmacniacza audio. Zrobiłem kabelek euro -> 2x chinch (w euro podpiąłem piny 1, 3 i 4) i niestety nie ma dzwięku :( Telewizor to jakiś stary sony, nie ma wyjścia na słuchawki. Czy da sie jakoś inaczej podpiąć? Może zlutowałem złe kabelki? Prosze o pomoc :)

pozdrawiam!

ps. znalazłem podobny temat tutaj: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic...37b2353a2c23673 czyli to samo co udało mi się zrobić :] ale i tak nie działa.

już działa :) Wystarczyło poruszać wtyczką i jest ok. Dla zainteresowanych:

Łączymy piny 1 i 3 (wyjście audio ze złącza euro) z chinchami

i pin numer 4 z masą w czinczach :] I działa :D

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, chciałem podłączyć telewizor do wzmacniacza audio. Zrobiłem kabelek euro -> 2x chinch (w euro podpiąłem piny 1, 3 i 4) i niestety nie ma dzwięku :( Telewizor to jakiś stary sony, nie ma wyjścia na słuchawki. Czy da sie jakoś inaczej podpiąć? Może zlutowałem złe kabelki? Prosze o pomoc :)

pozdrawiam!

ps. znalazłem podobny temat tutaj: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic...37b2353a2c23673 czyli to samo co udało mi się zrobić :] ale i tak nie działa.

już działa :) Wystarczyło poruszać wtyczką i jest ok. Dla zainteresowanych:

Łączymy piny 1 i 3 (wyjście audio ze złącza euro) z chinchami

i pin numer 4 z masą w czinczach :] I działa :D

pozdr.

Witam może ty mi pomożesz nie wiesz czy jak kupię rozdzielacz sygnałów albo wzmazniacz antenowy to tv o zakresie częstotliwości 2.6GHz to u nas w polsce będzie działać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi