LukeXE Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Witam Jakiś czas temu zacząłem budowac kaskadę dla Turka, Memet Can`a. Po paru godzinach propozycji i rozważań, co byłoby najlepsze, doszliśmy do wniosku, że budujemy dwu-stopniowa kaskadę. Do wyboru pare gazów, raczej na 90% będzie etylen na drugim stopniu, dzis i wczoraj wykonalem pare testów na targach w krakowie (tam nabijalem kaskade, zero kalibracji, I stopien nieprzygotowany całkowicie do obciążenia...co zresza mu nie przeszkadzalo uzyskac temp -63*C i spowodowac zamarznięcie oleju na II stopniu). Do zabawy bedzie R23, argon, etylen i R14, z Berkutem troche pobawimy się przy kalibracji ;) Schemacik, I stopień autokaskaduje A tutaj wymiennik ciepła Małe zakupy I troche fotek jak to wygląda na żywo Jutro zamawiam etylen, te tempki co sa to na R23 od Berkuta -75*C przy 1,87V 4,8Ghz C2D, kompletnie niewykalibrowana, bo doslownie nabijałem ją na targach, mysle, ze spokojnie z 5*C możnaby urwać. Kaskadka jeszcze nie skończona, stay tunned Edytowane 3 Listopada 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Ja tez dostane taką niebieską ssącą :D ? Swoja drogą bardzo dobrze, ze wyśmienicie działa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 ładnie ładnie ta fotka mi się podoba Że tak zapytam, a ile Was to kosztowało miedzi ?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Masell, jak zasłużysz ;) Ile mnie kosztowało to miedzi ? Sporo, a że miedź droga, to można liczyć smiało ze 300zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 ale izolacji mobo to wy robic nie umiecie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Chyba powinienem się zdeklarować i zrobić na to obudowę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) ale izolacji mobo to wy robic nie umiecie :PTakiej pr0 izolacji jak ty zrobiłeś dla bartka na abicie pod LN2 w gdansku to nikt nie umie :D Edytowane 29 Października 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Takiej pr0 izolacji jak ty zrobiłeś dla bartka na abicie pod LN2 w gdansku to nikt nie umie :D zla izolacja, a brak izolacji to jest roznica :P zreszta kto by plakal po starym bartonie i abicie, a kto by placil za x6800 i p5wdh :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 ale izolacji mobo to wy robic nie umiecie :P Tylko że izolacja była dobra notabene, tylko jak komp był wyłączony wtedy przez 20 czy 25 minut, to dziwne, jakby to sie nie oszronilo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 ta izolacja nie byla dobra, bo jak zrobisz dobra izolke to przy ln2 nawet tak sie nie oszroni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) Człowieku, jeśli cie to interesuje, to ent robił tą izolacje. Dla mnie była dobra, dla niego też. zostawiając komp bez obciążenia żadnego (off) na xx minut, to niezależnie od izolacji mobo poprostu sie oszroni...Szczególnie, jak masz na evapie blisko -100 Edytowane 30 Października 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 faktycznie to ja tam troche poizolowalem :D, wiec to wina tego ze sprzet stal bez obciazenia :D BTW: Luke daj znac jak bedziesz zamawial nastepna partie oplotow na ssaca z Wloch :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 No no, oplocik smaczny :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 No kaskada robiła wrażenie na targach ;) Wielkie bydle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMJotka Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 właśnie na Wild Lady na gazie r14 jest -129*C! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 (edytowane) O K***A :zonk: gratz !!!!!!!poprostu :banana: :banana: :banana: Edytowane 1 Listopada 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMJotka Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 LukeXE wpadł do mnie tylko po aparat, a autok działa dalej...;) proszę bardzo B-) nie no joke, potem zapodam lepsze, no chyba, że LukeXE będzie takim samolubem i sam to zrobi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 LukeXE wpadł do mnie tylko po aparat, a autok działa dalej...;) proszę bardzo B-) nie no joke, potem zapodam lepsze, no chyba, że LukeXE będzie takim samolubem i sam to zrobi :wink: Gratki, ale zrob to bez AC na I stage :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Przepraszam, ale test ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 No teraz to można działać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 fdfs dsfdsfsdfg test test Eee... o co chodzi? :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMJotka Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 no i w końcu daję fotę, nie powiem, czekałam na to trochę czasu;) Mały OT-> Wszystkiego Najlepszego LukeXE, wreszcie możesz się zapisać na teoretyczny;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Dołączam się do życzeń, oczywiscie dedukuje z tekstu ze Luke prawko robi ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Wszytkiego najlepszego dla mojego autokaskadowego króla :* :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 No co ja mogę powiedzieć, Kumbaya my lord, gratki za maszynerie no i good luck ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Dzieki wszystkim :D Te "gfg" "dffd" to testy pisania postów robiłem jak sypało sie forum, bo pisać sie nie dało :D Load póki co: A ty martuśland sobie ava ustaw nareszcie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Jakie dummy ? 115W czy ten potworek na ponad 200 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 155W :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Luke >> najlepszego :D, wreszcie mozesz legalnie bro saczyc :P:P Kaskada ladniutka, ale zaloz jej z 200W w trabe, musi utrzymac spokojnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Luke >> najlepszego :D, wreszcie mozesz legalnie bro saczyc :P:P Kaskada ladniutka, ale zaloz jej z 200W w trabe, musi utrzymac spokojnie :P troche za dluga kapilara na II stage jest zeby ladnie trzymalo te 200W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...