k4sha Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Znajomy ostatnio zdecydował się na mały upgrade kompa. Oto cfg jakim obecnie dysponuje: Athalon 1700+ 256 MB DDR GF 4 MX (noname) ASRock (niestety nie wiem dokładnie jaki model, ale w sumie tutaj to nieistotne) Chce wymienić kartę graficzną i dokupić pamięci. Ma na to wszystko ok 400 - 450 zł. nie wchodzą w grę używane sprzęty z allegro. Ja radziłem mu jakiegoś GF 6200 (128 bit) + 256 MB RAM. Myślę, że spokojnie zmieściłby się w tym budżecie. Co sądzicie? Co mu doradzić? Edytowane 29 Października 2006 przez KijasS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 http://allegro.pl/item135096553_pamiec_ram...hz_pc_3200.html 1gb ramu 335zl PROLINK GEFORCE 3 TI 64MB 100zl http://allegro.pl/item136014516_prolink_ge...haders_gw_.html Tyle sie udalo zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Najlepiej to pozabyć się tego i kupić coś nowego, porządnego. Z kart graficznych nowych, ze sklepów to raczej nic dobrego na AGP nie dorwiesz. Jak z Allegro, to może R9700. Ram koniecznie przynajmniej 512MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k4sha Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) GF 3 Ti odpada. Tak jak pisałem nie chce używek. A co sadzicie o tym GF 6200? Poza tym sprzedaż tego złomu odpada. Wszystko ma być po najmniejszej linii oporu. Edytowane 29 Października 2006 przez KijasS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 przeciez jest na nia gwarancja to nie wiem oco chodzi 12miesiecy to nie jest wcale malo jak chcesz calkiem nowke to szukaj ATI 9550 w cenie 150zl!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k4sha Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Myślisz że Radek 9550 będzie lepszym wyborem niż GF 6200? W sumie byłoby więcej kasy na RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) nie wiem czy lepszy moze i lepszy jakos do tego gf 6200 nie ejstem przekonany tego nawet nikt nie testowal jako tako a ten radek byl uzywany przez naprawde spora ilosc ludiz byl dosyc dobry:) ja bym radka kupil Edytowane 29 Października 2006 przez MeoPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k4sha Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 W sumie to sam używam tego Radeona i jestem bardzo zadowolony. Jakby nie patrzeć po zakupieniu dodatkowego Ramu to na tym Athlonie 1700 można by jeszcze coś zdziałać w grach. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 no niby tak ale mowiac szczerze ja bym troche kasy dozbieral i nowa platforma plyta gl + procek 500zl plyta z grafa zintegrowana smialo na minimimum albo srednio min na najnowszych grach pogra bo mam taka grafe x200 :) mianowicie plyta DFI rs 482(zintegrowana grafika) 280zl do tego procek venice 3000+ z 220zl . i niech sprzeda wszystko procz ramow dysku zasilacza a jak bedzie mial wiecej kasy dolozy sobie ram i kupi jakas grafikelepsza bo za 400zl juz kupi dobrego GF-a:) Tyle odemnie ja bym w starego kompa na soc a juz nie wkladal kasy bo to naprawde mija sie z celem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k4sha Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Jakbym ja miał taki sprzęt jak on to też bym się zastanowił nad gruntownymi zmianami. Pogadam z nim, on sam zadecyduje. :) Mnie tam wszystko jedno. Tymczasem dzięki... Z tym, że jak ktoś ma jakiś inny pomysł to niech pisze. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...