Skocz do zawartości
k4sha

Wymiana Grafiki + Dodatkowy Ram (do ~450 Zł)

Rekomendowane odpowiedzi

Znajomy ostatnio zdecydował się na mały upgrade kompa. Oto cfg jakim obecnie dysponuje:

Athalon 1700+

256 MB DDR

GF 4 MX (noname)

ASRock (niestety nie wiem dokładnie jaki model, ale w sumie tutaj to nieistotne)

Chce wymienić kartę graficzną i dokupić pamięci. Ma na to wszystko ok 400 - 450 zł. nie wchodzą w grę używane sprzęty z allegro.

Ja radziłem mu jakiegoś GF 6200 (128 bit) + 256 MB RAM. Myślę, że spokojnie zmieściłby się w tym budżecie. Co sądzicie? Co mu doradzić?

Edytowane przez KijasS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy lepszy moze i lepszy jakos do tego gf 6200 nie ejstem przekonany tego nawet nikt nie testowal jako tako a ten radek byl uzywany przez naprawde spora ilosc ludiz byl dosyc dobry:) ja bym radka kupil

Edytowane przez MeoPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niby tak ale mowiac szczerze ja bym troche kasy dozbieral i nowa platforma plyta gl + procek 500zl plyta z grafa zintegrowana smialo na minimimum albo srednio min na najnowszych grach pogra bo mam taka grafe x200 :) mianowicie plyta DFI rs 482(zintegrowana grafika) 280zl do tego procek venice 3000+ z 220zl . i niech sprzeda wszystko procz ramow dysku zasilacza a jak bedzie mial wiecej kasy dolozy sobie ram i kupi jakas grafikelepsza bo za 400zl juz kupi dobrego GF-a:) Tyle odemnie ja bym w starego kompa na soc a juz nie wkladal kasy bo to naprawde mija sie z celem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi