Skocz do zawartości
BIDA

Bardzo Pokorna Prośba!

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może tak po ludzku (jak chłop krowie na rowie) wytłumaczyć mi w jaki sposób można podmienić istniejacą ikonę np. WORD-a na inną wybraną przezemnie. szukałem odpowiedzi na to pytanie, ale do tej pory niczego konstruktywnego nie znalazłem. bedę zobowiazany za wiążącą odpowiedź. pozostaję z szacunkiem i pozdrawiam!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś może tak po ludzku (jak chłop krowie na rowie) wytłumaczyć mi w jaki sposób można podmienić istniejacą ikonę np. WORD-a na inną wybraną przezemnie. szukałem odpowiedzi na to pytanie, ale do tej pory niczego konstruktywnego nie znalazłem. bedę zobowiazany za wiążącą odpowiedź. pozostaję z szacunkiem i pozdrawiam!!!

post-18931-1162155771_thumb.jpg

Obrazek w załączniku powinien pomóc. Chociaż, ikonki możesz dużo łatwiej zmienić np programem TuneUp Utilities 2006.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję bardzo za tak szybką reakcję!!!

W pierwszym przypadku moja ikona na pulpicie nie zmieniła się pomimo jej zamiany w sposób opisany w pierwszej odpowiedzi (jest to skrót do Worda). Jeżeli chodzi o program sugerowany, to bardzo bym prosił o bardzo szczegółowe instrukcje. Z góry serdecznie dziekuję!!!

Jeżeli chodzi o drugą odpowiedź, to również proszę o bardzo szczegółowe in strukcje. Dla przypomnienia dodam, że chodzi o skrót do Worda, który jest na moim pulpicie!!! Równiez z góry serdecznie dziekuj ę za odpowiedź i instrukcje!!!

Pozdrawiam!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Woofer - instrukcja fajna, tylko kompletnie nie do tego.

Podany obrazek to sposob zmiany ikony plikow typu .doc. Aby zmienic ikone skrotu do Worda, nalezy zrobic tak: klikac prawym przyciskiem na skrocie, wybrac wlasciwosci. Tamze odnalezc przycisk "Zmien Ikone" i w okienku, ktore sie pojawi, podac sciezke do pliku z wybrana ikona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładna kompozycja windowsa, gdzie można taką pobrać?
2372940[/snapback]
@Woofer - instrukcja fajna, tylko kompletnie nie do tego.

Podany obrazek to sposob zmiany ikony plikow typu .doc. Aby zmienic ikone skrotu do Worda, nalezy zrobic tak: klikac prawym przyciskiem na skrocie, wybrac wlasciwosci. Tamze odnalezc przycisk "Zmien Ikone" i w okienku, ktore sie pojawi, podac sciezke do pliku z wybrana ikona.

BIDA nie sprecyzował w pierwszym poście czy chce zmienić wszystkie pliki wordowskie, czy tylko jeden skrót np. znajdujący się na pulpicie. Jeśli chodzi o skrót, oczywiście Twój sposób jest prawidłowy. Edytowane przez WoofeR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, sposób z kliknieciem prawym klawiszem myszy, zaawansowane, itd odkryłem jako pierwszy (sposób oczywiście). problem polega na tym, że u mnie wygląda to tak, że po kliknieciu prawym przyciskiem myszy i uruchomieniu opcji "zaawansowane" na ekranie nie pojawia się opcja "zmień ikonę" - jest po prostu nieaktywna!!! Prosze o sprawdzone metody i tym samym skuteczne. Z góry jak zwykle dziekuje za pomoc i pozdrawiam!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki problem znaleźć program winword.exe (np: \Program Files\Microsoft Office\OFFICE11|Office10) i przeciągnąc (prawym guzikiem)

PS. nie "jak chłop krowie na rowie" tylko: jak chłop krowie na miedzy

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi