Skocz do zawartości
Nicko13

Fortron Blue Storm Ax500,amacrox Frei Erde 550w

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie, że się nada. Super zasilator IMO. Trzymałem toto w łapkach na targach i sprawiło sobą baardzo dobre wrażenie.

No bo wlasnie taki sobie upatrzyłem ;)

Najchetniej kupilbym Amacroxa 550w ...4 linie 12v ,530w 12v obciazenia...bosko...ale kurde kasa mnie trzyma :( nie ma ktos moze takiego amacroxa 550w za jakies 250zł?? :)

i ktory z tych dwoch bedzie lepszy?

Starczy tez na nowe grafy typu 8800 i r600? bo pewnie po nowym roku cos sobie sprawie i chcialbym moc wszystko podręcać ze spokojem ;)

Edytowane przez Nicko13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Nicko

Jak chcesz to poczekaj gdzieś do wtorku, to w tedy będę miał 6300, DS3 , 7300GT Galaxy.

Jak wszystko trochę pokręcę to Ci powiem jakie napięcia są na Amacroxie 550W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc chciałbym dorwać tego Armacroxa i wmontować go na platformę testową, bo za tę cenę w 44A nie chce mi się wierzyć.

...Chociaż z drugiej strony w 40 Amperowym chieftecu za niewiele ponad 300zł zapiąłem cała skalę na maszynie testującej i miał się całkiem dobrze(11,89-11,91v), a wiele droższy Seasonic S12 500 już zdychał.

potestujemy zobaczymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc chciałbym dorwać tego Armacroxa i wmontować go na platformę testową, bo za tę cenę w 44A nie chce mi się wierzyć.

...Chociaż z drugiej strony w 40 Amperowym chieftecu za niewiele ponad 300zł zapiąłem cała skalę na maszynie testującej i miał się całkiem dobrze(11,89-11,91v), a wiele droższy Seasonic S12 500 już zdychał.

potestujemy zobaczymy

Na xbicie amcroxy na platformie testowali locknij sobie benito :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz jak sie nic o nich nie wie to nic nie ma a jak sie wie to sie znajdzie :)

http://www.xbitlabs.com/articles/other/dis...-roundup_5.html

http://www.xbitlabs.com/articles/other/dis...roundup_18.html

To sa te same kontrukcjie co amacroxy roznica jest wzalmanie ktora polega na innym wentylatorze kotrym jest oczywiscie firmowy zalman :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zycze zeby Ci sie trafil fajny zasilacz ;)

bo zazwyczaj ,drugiej osobie która kupuje to samo co ja w podobnym czasie :) dzieją sie dziwne rzeczy i ma jakies problemy ale to juz nie wiem co to :P

(na przykladzie plyty Biostar,mnie i uzytkownika Xtreme Addict ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego Amacroxa maiłem już miesiąc temu.

Tak narzekałem na niego, ponieważ nawet na konfigu: Athlon 64 @ 2500 Mhz, 730Mhz DDR2 2x512, 7600GS Galaxy zalman wykręcona

miał napięcia na +12V -12,3-12,4V więc nie za ciekawe.

Zauważyłem jednak, że wraz z większym obciążeniem napięcia zbliżają się blizej nominalnego 12V.

Teraz mam DS3, 6300 i 7300GT galaxy zalman i zobaczymy co tak naprawdę potrafi zasiłka pod obciążeniem.

Zresztą dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zasiłke mam :)

jak narazie w 100% zadowolony ;)

no prawie :P bo winą marnego oc byl koniec memek :( ale beda zmienione,raczej do konca roku wiec nie ma co sie martwic ;) ,zasilacz cichutki z 20cm slychac lekkie chrobotanie lozysk ale z dalszej odleglosci nic,na default bez obciazenia wiatrak sie nie kreci :) wiec jak z cisza nie musze mowic

Podałbym napiecia ale miernik kaput ,no nie mierzy po prostu...zepsul sie,musze nowy sobie sprawic

EDIT :

sprawdzalem napiecia programowo,w programie od plyty T-Utility i speedfan są takie same,

czyli

Idle

+3,3V - 3,22v

+5V - 4,81v

+12V - 12,10v

stres

+3,3V - 3,22

+5V - 4,78 - 4,81 (skacze)

+12V - 12,10

Sprzet

Core 2 Duo @ 400x8 1,325v

1x512 Goodram 1:1 2,2v