XvX Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Witam i od razu przepraszam za lamerski temat:) Nie znam sie dobrze na starych procesorach. Sprawa wygląda tak: Mój znajomy ma komputer (zestaw z IBM) z Pentium II MMX 200 Mhz a ja posiadam wolny procesor Celeron 400. Czy mogę normalnie podmienic te procki, czy trzeba załatwić jakąś przejsciówkę? Czy chłodzenie od mmx 200 wystarczy celeronowi? P.S. Nie wiedzialem gdzie umiescic temat, bo nie znam typów tych procesorów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 jaka plyte ma kolega? ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Socket7 a SlotA to raczej 2 rozne platformy z tego co pamietam. IMHO Nie & Nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Orgiusz Slot A? Jestes pewien? ;-) Nie bylo chyba czegos takiego jak PII 200MMX, byl Pentium I MMX. A ten celeron bedzie na Socket370. Chlodzenie z Pentiuma I MMM wystarczy dla tego cielaka, ale to bez znaczenia bo nie wlozysz celerona w ta plyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 1. Nie było PII 200 MMX - PII były od 233 do 450 MHz i to na złącze slot 1, 2. P"1" 200 MHz to Socket7 i nie pasuje do płyt z PII 3. Celerony 400 Mhz robiono pod Socket 370 jak i Slot 1. Jeżeli ten Pentium to "2" na Slot 1 i Celina na Slot 1 to będzie pasiło w innym wypadku nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvX Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 jak odróżnić Socket 370 od Slot1 ? mozna to sprawdic w biosie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZwieRZakwawa Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 (edytowane) niemożna tego zobaczyć w biosie trzeba rozkręcić komputer i zobaczyć :P SOCKET(i nie 370 tylko w towim wypadku socket7) to gniazdo (takie jak tu: http://www.jyu.fi/tt-appro/laitos/mkl98/lu...sto/socket7.jpg ) a slot to jakby gniazdo na "kardridż" z procesorem (coś jak tu: http://www.atmarkit.co.jp/fpc/slotsocket/images/slot1_l.jpg ) w ten socket lub slot będzie wsadzony procek i wtedy poznasz na jakie gniazdo masz procka... ale na 90% jestem pewien że to co jest w tym kompie to pentium na socket 7 a więc celerona 400mhz (czy to na slot1 czy na socket370) nie wsadzisz! Edytowane 31 Października 2006 przez ZwieRZakwawa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Ew skorzystać z Everesta. Ale nie wiem czy będziep otrafił wykryć płytę zrobioną by IBM. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...