krogoth111 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) Czas nadszedl na wymiane wentyli w mojej budzie. Trzy wtłaczające 80mm i dwa wyciągające 80mm. Czyli zakup pieciu coolerów. Co polecacie w przedziale cenowym... Hmmm... No moge na to przeznaczyć 80 góra 100zł. Stawiam głównie na żywotność. Więc łozyska kulkowe. Cisza raczej nie ma znaczenia. Wydajność i długa żywotność. Bedą pracowały srednio 16 godzin na dobę. Przez 7 dnie w tygodniu :) -- Się zapędziłem i nie w tym dziale stworzyłem :( Prosze o przeniesienie :( Przepraszam. To wina zarwanej nocki na poprawke z programowania ;] Edytowane 30 Października 2006 przez Tal-Rash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Tylko po co kupować aż 5 wentyli ?? Przecież Ty tam rakiety nie masz. Lepiej zainwestuj w 2 dobre i ciche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 I czemu akurat 80 mm? Lepiej wieksze jesli masz miejsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Musi być 5 tak mam zrobiona budę niestety. Trzy wtłaczają dwa wytłaczaja + zasilacz... Chieftec Dragon Big Tower. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Ale to nie znaczy, że wszystkie miejsca muszą być zajęte. Ja bym kupił max ze 2 wentyle, szkoda więcej kasy. Ja mam 2 i w obudowie jest tak samo ciepło jak w pokoju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Jak znajdziesz wentylator na łożysku kulowym kosztujący 20zł to daj znać:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 (edytowane) kup sobie z 20 takich http://allegro.pl/item138613107__promocja_...ko_1_49zl_.html i bedziesz mial zapas zywotnosci ;) tu masz kulkowe 2 min na allegro... http://allegro.pl/item136586966_enermax_uc...regulacja_.html Edytowane 31 Października 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 i to podwójne kulowe:) Nie wierze że ktoś zadał sobie trud wkładania tam łożyska innego niż cierne. Tal-rash> ludzie dobrze Ci radzą, nie ma sensu pakować do budy tyle wiatraków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Wloz jakies dwa pozadne Fandery 120mm i wystarczy ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Musi być 5 tak mam zrobiona budę niestety. Trzy wtłaczają dwa wytłaczaja + zasilacz... Chieftec Dragon Big Tower. też mam tak zrobioną budę i kiedyś na próbę zainstalowałem komplet wiatraków i temp miałem wyższe niż przy samym wyciągu, jedynie hdd był chłodniejszy (ok 23 stopni), co jak wiadomo też mu nie służy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...