czerwo Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Mam zamiar sprzedać procesor: Celeron D 2,66 i płytę główną: msi 865pe neo2 (fsb 800, ddr 400, agp 8x, sata), chciałbym prosić o wycenę. Używałem ten sprzęt przez ok. 1.5 roku, nigdy nie był podkręcany, chłodzony przez ok. 6 mies. dobrym wiatraczkiem zalmana. Mam jeszcze dwa pytania: 1. Co się opłaca kupić procek athlon 64 x2 3800+ czy o ok. 100 zł. droższy 4200+, jaka może być różnica wydajności. 2. Jak bardzo mój ram ddr PC3200 (200 MHz), mam 1 GB, będzie spowalniał mój PC z ww. prockiem, mobo dfi lanparty i grafą galaxy gf7600gs. Ponieważ modernizacja pc będzie dość kosztowna napiszcie czy jest to niezbędne do poprawnego działania nowych gierek na max detalach lub przynajmniej wysokich. Jeżeli wymieniać to na jaki i za ile. Proszę o szybką odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Jak masz zamiar podkręcać to bierz 3800+. Wg. mnie RAM nie będzie wyraźnie spowalniał kompa, podaj dokładnie model. Co do zestawu, na max niektóre gry nie pójdą, ale na wysokich (średnio-wysokich) powinno śmigać bezproblemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...