Skocz do zawartości
DziubekR1

Wskaznik Myszy "szarpie"

Rekomendowane odpowiedzi

PROSZE PRZECZYTAC CALOSC :)

Problem pojawil sie dzisiaj po zmianie karty z ATI na NVidie. Oczywiscie wszystkie stare stery wywalilem i system oczywscilem Drive Cleanerem. Chodzi o to, ze myszka w Windosie chodzi teraz malo precyzyjnie, czuc takie minimalne szarpania. Problem znika po wlaczeniu jakies aplikacji 3D. I wlasnie jesli o to chodzi, to zauwazylem cos takiego.

W Windowsie mam ustawione "Minimalne zarzadzanie energia", dzieki temu proc (Semp 3000+, AsRock 939 Dual-VSTA) w Windzie smiga sobie na mniejszych taktach. Po wejsciu do aplikacji 3D myszka zaczyna dzialac znowu bardzo precyzyjnie (czyli normalnie), a po wejsciu do 3D wylacza sie przeciez "Minimalne zarzadzanie energia".

Idac tym tropem sprobowalem wiec wylaczyc w Windzie ta opcje i rzeczywiscie pomoglo. Myszka zaczela chodzic normalnie. Tylko problem jest taki, ze ja nie chce, zeby w Windzie mi sie proc meczyl na full ustawieniach, a przeciez jeszcze rano na grafie ATI nie bylo rzadnego problemu z myszka, nawet na tym "Minimalnym zarzadzaniu energia".

Wie ktos moze jak ten problem rozwiazac ? Moze jest jakis programik pozwalajacy zwiekszyc precyzje myszki na USB ? Bo pamietam, ze na PS2 byl chyba PS2 Rate, czy jakos tak i dzialal bardzo fajnie.

Z gory dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Tweaku nie napisałeś, że to mysz USB... :) Poszukaj w google coś o podkręcaniu USB i coś powinno być.

No to podmienilem sobie plik, ze na USB mam odswiezanie 500Hz i z wylaczonym "minimalnym zarzadzniu..." chodzi jeszcze fajniej :) Tylko, ze jak wlacze "Minimalne...", to problem nadal wystepuje :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi