DziubekR1 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 PROSZE PRZECZYTAC CALOSC :) Problem pojawil sie dzisiaj po zmianie karty z ATI na NVidie. Oczywiscie wszystkie stare stery wywalilem i system oczywscilem Drive Cleanerem. Chodzi o to, ze myszka w Windosie chodzi teraz malo precyzyjnie, czuc takie minimalne szarpania. Problem znika po wlaczeniu jakies aplikacji 3D. I wlasnie jesli o to chodzi, to zauwazylem cos takiego. W Windowsie mam ustawione "Minimalne zarzadzanie energia", dzieki temu proc (Semp 3000+, AsRock 939 Dual-VSTA) w Windzie smiga sobie na mniejszych taktach. Po wejsciu do aplikacji 3D myszka zaczyna dzialac znowu bardzo precyzyjnie (czyli normalnie), a po wejsciu do 3D wylacza sie przeciez "Minimalne zarzadzanie energia". Idac tym tropem sprobowalem wiec wylaczyc w Windzie ta opcje i rzeczywiscie pomoglo. Myszka zaczela chodzic normalnie. Tylko problem jest taki, ze ja nie chce, zeby w Windzie mi sie proc meczyl na full ustawieniach, a przeciez jeszcze rano na grafie ATI nie bylo rzadnego problemu z myszka, nawet na tym "Minimalnym zarzadzaniu energia". Wie ktos moze jak ten problem rozwiazac ? Moze jest jakis programik pozwalajacy zwiekszyc precyzje myszki na USB ? Bo pamietam, ze na PS2 byl chyba PS2 Rate, czy jakos tak i dzialal bardzo fajnie. Z gory dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Na Tweaku nie napisałeś, że to mysz USB... :) Poszukaj w google coś o podkręcaniu USB i coś powinno być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Na Tweaku nie napisałeś, że to mysz USB... :) Poszukaj w google coś o podkręcaniu USB i coś powinno być. No to podmienilem sobie plik, ze na USB mam odswiezanie 500Hz i z wylaczonym "minimalnym zarzadzniu..." chodzi jeszcze fajniej :) Tylko, ze jak wlacze "Minimalne...", to problem nadal wystepuje :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...