Skocz do zawartości
shrek999

Nowo Zakupiony Lapek Dell 6400 Kilka Pytan

Rekomendowane odpowiedzi

witam dzis w koncu odebralem swojego laptopika od kuriera po odpaleniu zrodzilo mi sie kilka pytan co do niego

1. bateria wg nhc ma ware level 8% odsyłac lapa :-| /baterie do sklepu...??

2. cos mi strasznie trzeszczy/pisczy w lapie z wnioskow wyczytywanych na forum moze jakis kondensator?? i to jest tak ze raz piszczy raz nie.. ;/

3. po odpaleniu systemu preinstalowanego przerazilem sie 70 procesow :mur: po c o tego tyle... ;/ zatem jak zdobyc plytke z windowsem xp MediaCenterEdition aby przeinstalowac?? probowalem wykorzystac w celu sciagniecia iso plytki pod seriala ktorego mam jakiegos p2p ale bez skutku... poprostu nie ma ... moze ktos z was koledzy forumowicze posiada takowa plytke z systemem czystym tzn iso samo...

4. co zrobic z partycja recovery?? tzn te ukryte niecale 5gb na dysku? dell nie dal mi opcji zadnej typu wypal to cos na dvd po zakonczeniu instalacji..;/ zatem jak to wypalic coby w razie potrzeby zadzialalo bo do tego i tak sobie ghosta zrobie jednakze ta oryginalna

5. czy znajde gdzies informacje na jakich minimalnych napieciach przy jakim mnozniku chodzi CD t2300? coby nhc poustawiac poprawnie

6. czy wie ktos moze czy da rade ustawic jakos zeby media buttons np byly w stanie sterowac winampem? czyli play/pause/next/back/stop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam u mnie model e1505 ale to to samo co 6400

co do tej partycji i systemu od Della, to ja przyznam sie bez ogrodek, wywalilem odrazu to wszystko w czorty... u mnie o tyle lepsza sytuacja ze byl to xp in english więc moglem sobie na to pozwolic i zainstalowac wszystko od nowa po swojemu bo mam swojego XP , miłego urztkowania :)

u mnie jeszcze nic nie piszczy, bateria ma 2 miesiace i ma wear level 0% wiec cos z Twoim jest nie tak :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde wciaz nie wiem jak sie dobrac do systemu ;/;/nigdzie nie moge wyszperac plytki z windowsem mce po polsku :( niby moge miec zainstalowane xp pro na licencji z uczelni jednakze chce miec na tym lapku windowsa z naklejki =] jakies takie zboczenie :) czy ms moze wysylac takie plytki?? ew, czy sklep w ktorym kupowalem kompa ma obowiazek wyslac mi taka plytke?? bo dla mnie system jest niekompletny ;/ a nie chce mi sie dochodzic ktory progrm od czego... kasowac ich.. czyscic rejestru a pozatym sa problemy z czcionkami tu :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde wciaz nie wiem jak sie dobrac do systemu ;/;/nigdzie nie moge wyszperac plytki z windowsem mce po polsku :( niby moge miec zainstalowane xp pro na licencji z uczelni jednakze chce miec na tym lapku windowsa z naklejki =] jakies takie zboczenie :) czy ms moze wysylac takie plytki?? ew, czy sklep w ktorym kupowalem kompa ma obowiazek wyslac mi taka plytke?? bo dla mnie system jest niekompletny ;/ a nie chce mi sie dochodzic ktory progrm od czego... kasowac ich.. czyscic rejestru a pozatym sa problemy z czcionkami tu :(

Windows Media Center OEM - płytka instalacyjna jest z angielskim systemem a na drugiej płytce jest plik "spolszczający" Windowsa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok a kto mi dalby takie cos?? czy da sie zassac jako kopie bezpieczenstwa? ew czy ma ktos taka plytke spolszczajaca i moglby udostepnic iso np? jesli nie uda mi sie dostac plytki to doprowadze system do stanu uzywalnosci powywalam eszystko rejestr poczyszcze i zrobie sobie ghosta =] jednakze przez mala ilosc czasu poprosti nie chce mi sie... ;/ jakies info na pw namiar?

Edytowane przez shrek999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi