Skocz do zawartości
rogal123

Jakosc obrau w Radeonach przy 100Hz

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos na forum pracuje na radeonie 9000Pro, 9100(L) lub 8500(LE) w 1280x1024@100Hz?? Chodzi mi konkretnie o firmy MINT i HERCULES. Jak wyglada sprawa jakosci obrazu w tym trybie przy 100Hz?Slyszalem ze obraz sie rozmywa przy odswiezaniu pow.90Hz. Prosze o wszelkie opinie.Z gory dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coprawda inna grafika , bo 9700pro (Hercules) ale nie zauważyłem siakiegoś zjawiska , które zapodajesz . Coprawda ciężko o monitor z takim odświeżaniem , ale zrobiłem mój komp w penisa i zainstalowałem mojego LCD jako 172T i na odświeżaniu 100 Hz obraz żyleta (wyżej nie chciał chodzić) . Non stop chodzi na 1280x1024@80Hz . Przypuszczam , że to tylko wyssane z palca stwierdzenie...

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a karty sapphire? Co powiecie o nich?

Radeon 9000 się im udał, z innymi bywa różnie, czysta loteria, możesz trafić na dobry egzemplarz a możesz też na jakąś kiszkę. Jeśli chcesz być pewien, że nie wyrzucisz pieniędzy w błoto to musisz ją sprawdzić przed zakupem, innym ( lepszym ) wyjściem jest kupno Herculesa - masz gwarancje, że nie dostaniesz kiczu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a karty sapphire? Co powiecie o nich?

moje zdanie na poniższym przykładzie :

- his 9700pro - 1349 netto

- mint 9700pro BOX - 1399 netto

- sapphire 9700pro - 1359 netto

- 3DProphet 9700pro - 1499 netto

chyba wiesz , co mam na myśli...

p.s. ceny hurtowe

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kilku dni mam monitor IIyama Vision Master 454 i na na Radeonie 8500 Gigabyte przy 100Hz obraz rozmyty(1280X1024) ale na Matrox Perhelia(miałem przez kilka godzin)przy 120Hz obraz super .W 1600x1200 przy 100Hz obraz jak dla mnie ideał.Wiadomo Matrox.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie zamierzam kupic ten monitor i teraz nie wiem czy warto tyle bulic zeby i tak miec rozmyty obraz. Qwa moze starczy mi jakis tanszy bo i tak karte graficzna to kupie na poziomie Gigabyte 9000Pro/9100. Na parhelie mnie nie stac a matrox malo wydajny w 3d. Co sadzicie? Ja musze miec 1280x1024@100Hz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy taka iiyama opyla sie do radka 900pro herculesa? czy to nie jest marnowanie osiagow tego monitora? moz ekupic tanszy i se d nie zawracac. Najbardziej boli mnie to ze roznica miedzy monitorem z max 1280@100Hz a iiyama wynosi kolo 150-200pln

co robic? pomocy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo nie kazdy sasiad ma monitor za prawie 2000pln?

Prosze o modele i producentow ,ktorych rekomendowane czestotliwosci wynosza 100Hz w 1280. Bo wiekszosc pisze ze max 100 a rekomendowane 85. A ja nie zamierzam skracac mu zycia przez "podkrecanie" ;P hihi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli mozna spokojnie olac zalecenia producenta i pracowac w 100Hz w kazdym monitorze z powyzej 100kHz? Jesli tak to wole kupic o 300 tanszy monitor i lepsza grafe :) Albo grafe i Athlona bo na durniu to nie zajade daleko nawet z nowa grafa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Super Grace R8500LE i obraz nawet przy 120Hz jest ładny. To im się udało. Naprawdę (gorzej z pamięciami na karcie).

Aha, zauważyłem, że przy 75Hz na moim monitorze (NEC 75F) obraz jest sporo ostrzejszy od tego, przy 85Hz. O co chodzi???

Miałem wcześniej Gigabyte GeForce2MX i ten sam efekt. Monitor kiepski, czy co???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...