Gość Winter Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Witam, Wczoraj dostałem oryginalny kabel DCU-60 i chciałem od razu zaktualizować oprogramowanie w moim D750i, ponieważ ma ponad rok. Niestety jest problem. Podczas podłączania telefonu do kabla USB, włącza się on od razu i zaczyna ładować, Windows wykrywa go jako nieznane urządzenie i otrzymuję komunikat, że nastąpiła awaria urządzenia i system nie może go wykryć poprawnie. Czytałem fora o SE i piszą, by trzymać C i wtedy wkładać kabel USB, jednak następuje dokładnie to samo. Nie mogę zainstalować żadnych sterowników do tego urządzenia, mam takowe z for oraz ze strony SE, jednak według Windowsa nie są to odpowiednie sterowniki, a to urządzenie nie wymaga sterowników do działania. Byłem u znajomego i występuje to samo. Stąd moje pytanie, czy to wina kabla, czy może wina styków, są już nieco zjechane, ponieważ kupiłem go od jednego gościa z Allegro. Czy da się to jakoś naprawić? Pliczek w załączniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 zainstaluj stery do telefonu, wgraj soft do updatowania softu, wyłącz telefon wyjmij karte sim, włóz baterie, trzymaj klawisz C i podłącz do usb, oczywiscie przed tym odpal progs do updatowania softu i go odpal, sprawdzone na k750i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Tak, ale telefon był uszkodzony przez zalanie. Poszedł do wymiany po prostu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...