Skocz do zawartości
szpak

Zaszkodzi o/c nowemu 1700+

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie zastanawiam sie czy nie zaszkodzi o/c nowiutkienkiemu 1700xp 0.13u nowy bo ma 2 dni i od razu meczony nie przełozy sie to pozniej na jakies bloki w wyszym o/c bo słyszałem ze trzeba poczekac na jakis czas aby sie wygrzał ..u meni nei jest to jakies wielkie oc bo tylko na 1800+ płyta na 2000+ pozwala ale wtedy grafa czasem wywala ...a temp. hm komp chodzi cały dzien rano jak w domu nie jest przełoczone ogrzewanie i jest tak 19 c to 37 a teraz jak jest jzu cieplutko i bez stresowo to 41 a w stesie 44 łapie co wy o tym myslicie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wsumie myslisz logicznie to tak samo jakbys kupił nowy samochód w salonie i odrazu chciałbyś osiągnąć na nim maxymalną prędkość. Jak jakoś się nie martwie czy przegrzeje proca mam Volcano 7+ wczoraj zakupiłem proca i nawet nie puszczłem go na defaulcie tylko odrazu podkręciłem :D:D:D po to jest amd żeby go podkręcać :wink: :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byłem porostu ciekaw co inni o tym mysloł o swojego sie nei boje ale taki skok o 600mhz moze mu zaszkodzic albo i nie ..mam nadzieje ze za jakis miesiac nie opkarze sie ze zaczna padaj jak muchy ..podobnie jak te radki przekrecone przelutowane przez ruskich ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czlowieku wogule nie pytaj. pewnie ze mozna, tylko kurde tylko na 1800+ 0,13u?? 2800+ to rozumiem :D ;)

widziałes jaka mam płyte ?? no i luknij post nizej nie chodzi mi do kaca o mnie tylko o innych co maja powyzej 2 ghz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez od razu krecilem na 2400+,bo wiecej nie pozwala albo ram,albo napiecie na plycie 1.7V. Ale krec i sie nie przejmuj..

Pozdrawiam

BTW : Takie pytanko. Ile stopni powinien miec p4 3,06 Gb w idle? Bo koles kupil kompa i ma 51 stopni.. Jak dla mnie to troszke duzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to cieply ten Twoj jakis, moj ma w idle 35-36*C

to wina tego ze mam zamknieta bude pionowo zasilacz (wentyl nie ma zabardzo z kad brac swierze powietrze) i zadnych wetyli w budzie do tego chłodzi go jakis aluminiowy coolerek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...