Skocz do zawartości
Kobrowisko

Wyciszyć Chiefteca...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Zmieniłem ostenio bude na Chiefteca.

Zasiłka pozostała z poprzedniej budy.

Teraz nie słychać żadnego chłodzenia (wszystko puszczone na 5 V) oprócz zasilacza Chieftec 420 DF302.

Zna ktoś sposób na wyciszenie tej zasiłki? Chodzi o wentyl wyciągający powietrza znad proca (ten drugi jest cichy...)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymień wentylator, lub tamten skręć troszkę, ale może być problem, że zasilacz będzie się grzał, wtedy wywal go za budę, ja tak mam i spokojnie dawał sobie rade z Fanderem @ 5v przy Venice @ 2.8 GHz @ 1.6v i 6800LE @ 12/6 335/971 :)

A jako wyciąg w miejscu zasiłki dałem Akase Amber 120mm ;)

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK.Dzięki. Został mi jakiś fanmate z Pentagrama to postaram sie go gdzieśtam podpiąć między wentylem a płytką zasiłki.Będę miał możliwość regulacji..

Mam jeszcze jedno pytanie.

Z zasilacza wystaje jeden kabelek(czarny i żółty przewód) zakończony końcówką do płyty głównej (taką "wentylową"). Do czego to służy? Pomiar obrotów ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i mają racje !

OT

Dzięki Ci bardzo za Twoją wypowiedź. Naprawde jest na poziomie...

Gdybym miał kilkanaści latek na karku to pewnie wdałbym się w głupią wymianę zdań z Tobą.

Niestety już z tego wyrosłem...

A żeby zapobiec ewentualnym "zaciekłym wymianom racji" powiem tylko tyle ile powinienem.

W momencie w którym zakładałem ten topic z niewiadomych mi przyczyn "szukajka" nie działała, próbowałem to powiedzieć MSN ale niestety wtedy padł cały serwer.

Nie mam więcej na usprawiedliwienie mojego "wybryku".

Jeśli komuś podpadłem to sorry...

Myśle że można już zamknąc ten temat.

EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...