kikus Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Ktory z "LINUX'OW" jest najlepszy?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuakeR Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 2.4.20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 true, true 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 zalezy doc zego :PP ja mam 2.2.20 :P (wole stabilnosc a nie bajery ;]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ho Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 a ja sie nie znam :wink: ale mam 2.4.19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuakeR Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 zalezy doc zego :PP ja mam 2.2.20 :P (wole stabilnosc a nie bajery ;]) Ja też wole stabilność ... wiesz że pojawił się błąd, dzięki któremu uzytkownik może łatwo powalić ci na łopatki kernel ? :-) (został naprawiony dopiero w 2.2.24rc1). No chyba że twoje 2.2.20 nie jest waniliowe i zawiera już wymagane poprawki :-) Btw. co wg. ciebie jest bajerami w 2.4.x ? (jak ja lubie zaczynać flamewar :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 zalezy doc zego :PP ja mam 2.2.20 :P (wole stabilnosc a nie bajery ;]) Btw. co wg. ciebie jest bajerami w 2.4.x ? iptables duzo lepszy i latwiejszy (krótszy) niz ipchains. Wiesz niektórzy lubią zostać z tyłu za technologią... ja mam 2.4.18 bo mi sie kompliowac nie chce caly czas sie zbieram a ze jestem len to mi sie nie kce :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 hmm... ja bym polecał 2.2.20 z openwall'em albo 2.4.19 z grsecurity. 2.4.20 nie używałem. Czym się różni od 19? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 <flame mode="on"> Ten ktory Ci najbardziej odpowiada. W 99 procentach nazywa sie FreeBSD ;P </flame> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 popieram marco..(choc nie do konca:D ) best to ten pewnie ktorego uzywasz... a panowie sie zapedzili.. linux a kernel... chieba roznica. pozdrownik zakochany w slaku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuakeR Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 ... a panowie sie zapedzili.. linux a kernel... chieba roznica. Linux = kernel programy GNU + Linux = dystrybucja linuxa #ifdef FLAMEWAR Zreszta kazdy wie, że w *BSD sie nie da :-) #endif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 A co owiecie o OpenBSD? Troche bardziej siermiezny od Free. ale podobno bezpieczniejszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Akurat systemami spod znaku BSD jako takimi się nie bawiłem, ale z tego co wiem open jest całkiem niezłą platformą serwerową. A i tak QNX r0x ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 no, niema jak realtime... ;) beesdek stoi u mnie w firmie jako ipforarder i stosunkowo zadko zawodzi, ale jak na mnie za czesto, bo mu sie kilka razy w ciagu ostatniego roku zdazylo... ;) Bede probowal przejsc ze slacka na bsd dla serwerow (no, chyba ze starczy freesco) i jak cos to moge podzielic sie wrazeniami z OpenBSD, ale dopiero za jakis czas. W razie czego zapraszam na priva pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 Chętnie posłucham ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Ja też wole stabilność ... wiesz że pojawił się błąd, dzięki któremu uzytkownik może łatwo powalić ci na łopatki kernel ? :-) (został naprawiony dopiero w 2.2.24rc1). No chyba że twoje 2.2.20 nie jest waniliowe i zawiera już wymagane poprawki :-)mylisz sie... ten blad zostal poprawiony w ciagu kilku godzin (pozniej pokazala sie kolejna wersja exploitu).. a o ile wiesz na jajca wychodza laty.. ;) i taka lata to zalatwia... Dla przykladu podam ze na jajca PLD nakladane jest okolo 100 łat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuakeR Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 No chyba że twoje 2.2.20 nie jest waniliowe i zawiera już wymagane poprawki :-) mylisz sie... ... a o ile wiesz na jajca wychodza laty.. ;) Dla przykladu podam ze na jajca PLD nakladane jest okolo 100 łat Wyraźnie napisałem, że chodzi mi o kernel waniliowy ... :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...