uszek Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 mam problem z debianem a wiec host name 2.08 xauth: creating new authority file /root/.Xauthority xauth: creating new authority file /root/.Xauthority /usr/x11R6/lib/X11/xinit /xserverrc: /usr/bin/X11/1: no such file or directory /usr/x11R6/lib/X11/xinit /xserverrc: exec: /usr/bin/X11/X; cannot execute: No such file or directory giving up xinit: No such file or directory (ernno2):unable to connect to X server Xinit: No such process (ernno3): server error to jest wyswietlane przy probie właczenia xservera a to przy probie zainstalowania kde-base apt-get install kde-base reading package lists ... Done building dependency tree ... done E: couldnt find package kde base Jesli by ktos pytał czy w apt sa wszystkie płyty do woodiego podane to owszem wszytskie 8 jest podanych i jeszcze jedno jak tasksela uruchomie to nic z z działu end-user servers development nie instaluje nie wiem czego tylko pakiety jezykowe to jest raczej chore probowałem to doinstalowac z dselecta ale nic z tego bo wyskakuja bledy jak wyzej Nie myslałem ze bede miał tyle problemów z debianem Probowałem rozwiazac ten problem z kumplem ktory siedzi troche dłuzej na linuxie ale nic z tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 mam problem z debianem a wiec /usr/x11R6/lib/X11/xinit /xserverrc: /usr/bin/X11/1: no such file or directory /usr/x11R6/lib/X11/xinit /xserverrc: exec: /usr/bin/X11/X; cannot execute: No such file or directory Strzelam: rm /usr/bin/X11/X ln -s /usr/bin/X11/XFree86 /usr/bin/X11/X Jakbyś podał jaka to karta, jak odpalasz iksy, co w logach, jaka konfiguracja może nie musiałbym strzelać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uszek Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 hmm karta GeForce 2 MX200 32 MB X odpalaja sie przy starcie przynajmniej probuja ale sie nie da a jak recznie odpalam to takie cos mi wyskakuje na to wyglada ze nie sa doinstalowane ale to kompletna bzdura tak samo jak chce jeszcze raz zainstalowac kde to wyskakuje mi pełno błedów ze pakiety sa uszkodzone tez bzdura tasksel mi głupoty wywala a dselect nie instaluje kde a kto wie dlaczego pewnie x tez sa zle zrobione nie wiem czego nic czekam na jeszcze jedna płytke instalacyjna moze z niej cos pomozehmm karta GeForce 2 MX200 32 MB X odpalaja sie przy starcie przynajmniej probuja ale sie nie da a jak recznie odpalam to takie cos mi wyskakuje na to wyglada ze nie sa doinstalowane ale to kompletna bzdura tak samo jak chce jeszcze raz zainstalowac kde to wyskakuje mi pełno błedów ze pakiety sa uszkodzone tez bzdura tasksel mi głupoty wywala a dselect nie instaluje kde a kto wie dlaczego pewnie x tez sa zle zrobione nie wiem czego nic czekam na jeszcze jedna płytke instalacyjna moze z niej cos pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uszek Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 juz sobie jakos poradziłem na razie jest cienko bo dopiero zaczynam z linuxem hmmmam teraz X ale i tak na nich nie pracuje( jesli to mozna nazwac praca) mam gnome 1.4 choc na płytach instlacyjnych jest 2a co tam i tak musze zmienic na Kde i szukam teraz na ten temat materiałow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...