Skocz do zawartości
dr_Misiek

Czy Ustawia Się Sli ?

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstpępie chciałbym oszczędzić pisania głupot że lepiej to czy owo bo jedna z niżej wymienionych kart jest moja, druga jest kolegi i chcemy dwiema kartami zrobić kilka fajnych wyników w 3D Markach :)

Mamy do dyspozycji 2 x eVga 7900GT KO SuperClocked.

Karty są fabrycznie taktowane 580/1580 sprawdziłem obie i jedna kręci sie do 670/1740, druga nieco lepiej 710/1760, więc nie ma co debatować granicą jest 670/1740. Mogło by być troszke więcej, ale nic dajmy temu spokuj i tak nie jest źle jak na wersję GT :)

Moje pytanie jest takie jak w temacie:

Czy SLI ustawia się jakoś specalnie w celu optymaliacji wyników?? Czy OC kart w SLI wygląda tak samo jak pojedyńczej?? Czy wystarczy do tego normalna procedura RivaTuner'em, czy potrzeba coś extra ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co sie bawiłem to karty podkręcasz na raz i nie ma chyba mozliwości odzielnego oc czyli karta z gorszym oc ustawia granice.

A do podkręcania wystaczy PS albo RV ewentualnie w sterach.

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chociaż jedna osoba odpisała a temat założyłem na kilku forach :mur:

Z tego co ja się zorientowałem to właśnie to że przy OC kart w SLI granicą jest zawsze ta słabsza, ale w moim przypadku to i tak całkiem niezle jak na wersje GT :rolleyes:

Myślałem że są jeszcze jakieś inne ustawienia w sterownikach które wpływają w zaczący sposób na wydajność dwuch kart połączonych w SLI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi