dr_Misiek Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Na wstpępie chciałbym oszczędzić pisania głupot że lepiej to czy owo bo jedna z niżej wymienionych kart jest moja, druga jest kolegi i chcemy dwiema kartami zrobić kilka fajnych wyników w 3D Markach :) Mamy do dyspozycji 2 x eVga 7900GT KO SuperClocked. Karty są fabrycznie taktowane 580/1580 sprawdziłem obie i jedna kręci sie do 670/1740, druga nieco lepiej 710/1760, więc nie ma co debatować granicą jest 670/1740. Mogło by być troszke więcej, ale nic dajmy temu spokuj i tak nie jest źle jak na wersję GT :) Moje pytanie jest takie jak w temacie: Czy SLI ustawia się jakoś specalnie w celu optymaliacji wyników?? Czy OC kart w SLI wygląda tak samo jak pojedyńczej?? Czy wystarczy do tego normalna procedura RivaTuner'em, czy potrzeba coś extra ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) Z tego co sie bawiłem to karty podkręcasz na raz i nie ma chyba mozliwości odzielnego oc czyli karta z gorszym oc ustawia granice. A do podkręcania wystaczy PS albo RV ewentualnie w sterach. Edytowane 3 Listopada 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Chociaż jedna osoba odpisała a temat założyłem na kilku forach :mur: Z tego co ja się zorientowałem to właśnie to że przy OC kart w SLI granicą jest zawsze ta słabsza, ale w moim przypadku to i tak całkiem niezle jak na wersje GT :rolleyes: Myślałem że są jeszcze jakieś inne ustawienia w sterownikach które wpływają w zaczący sposób na wydajność dwuch kart połączonych w SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 wydajność sli zależy też od gry. jeśli gra obsługuje dwie karty to przyrost raczej będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Karty zepniemy w SLI wyłącznie do 3D Marków i potem każdy bierze swoją karciane spowrotem B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...