szwabek Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Witam, składam moje WC, kupiłem już większośc potrzebnych elementów, w tym obudowę Chieftec LBX-03B-B-B czyli Medium Tower i stanąłem przed wyborem miejsca na umieszczenie chłodnicy (2x120mm Cooltek). Standardem jest przykręcanie jej pod sufitem co się równa z wycięciem otworów... A z tym w warunkach akademickich jest problem:P W związku z tym chciałem Was zapytać jak mi proponujecie umiescic chłodnicę oraz, a moze raczej przede wszystkim czy jest ktoś w stanie pomóc mi wyciąć te otwory we Wrocławiu? dzięukuję i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 http://angela.pl/index.php?action=modding Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwabek Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Ooo, dzięki, a byłem u nich w sklepie i nawet wspomniałem coś, że będe miał problem z wycięciem otworu to nic nie zaproponowali... heh Ciekawe tylko jak droga taka przyjemność... Bo jednak jak sporo to wole samemu kombinowac i szukac pomocnej dzuszyczki:P PS. Sam czytałeś maila? :P Bo to ja Cie własnie męcze ostatnio:) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Ooo, dzięki, a byłem u nich w sklepie i nawet wspomniałem coś, że będe miał problem z wycięciem otworu to nic nie zaproponowali... heh Ciekawe tylko jak droga taka przyjemność... Bo jednak jak sporo to wole samemu kombinowac i szukac pomocnej dzuszyczki:P PS. Sam czytałeś maila? :P Bo to ja Cie własnie męcze ostatnio:) pozdrawiam czytalem... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfh13 Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Ale jaja !! Nie wiedziałem że Angela takie rzeczy robi !! Tej ich "mody" w sklepie to proszą o pomste do nieba...a tu taka niespodzianka :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Ale jaja !! Nie wiedziałem że Angela takie rzeczy robi !! Tej ich "mody" w sklepie to proszą o pomste do nieba...a tu taka niespodzianka :oops: biora 30 pln od otworu na wentyl 12cm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwabek Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 ' date=' 4 lis 2006, 08:24' post='2377083'] biora 30 pln od otworu na wentyl 12cm... Huh, nie odpisali mi jeszcze jak sie cenią, ale jak będe musiał 60pln wydać to wole sam pokombinować i dalej poszukuje osoby z Wroc, która mogła by pomóc:) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwabek Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Witam ponownie, dowiedziałem się, że taki otworek w Angeli jest wart 100PLN!!!! Z tego powodu planuję coś sam wyciachac, dlatego tez ponawiam prośbę/pytanie o pomoc, bo ja żadnych narzedzi niestety nie mam. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Witam ponownie, dowiedziałem się, że taki otworek w Angeli jest wart 100PLN!!!! Z tego powodu planuję coś sam wyciachac, dlatego tez ponawiam prośbę/pytanie o pomoc, bo ja żadnych narzedzi niestety nie mam. Pozdrawiam tylko napisz jaki chciales otwor bo wyjdzie ze za standardowia dziure pod 120mm biore 100pln... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darmach Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) Ale jaja !! Nie wiedziałem że Angela takie rzeczy robi !! Tej ich "mody" w sklepie to proszą o pomste do nieba...a tu taka niespodzianka :oops: Tak w ogole - to "te ich"mody" " to powstawaly w 2003 roku :) czyli jak Ciebie jeszcze na tym forum nawet nie było :) Tak btw robił to to nijaki b3t0n - starsi userzy tweaka kojarza na pewno ;), i w tamtych czasach to bylo "COŚ" A co do kolegi Szwabka i 100 zł - no cóż, jak sam bedziesz wycinał to zorientujesz sie jak ciężko jest wyciąć i co najważniejsze DOKLADNIE zwymiarowac taki otworek jak podeslales mi na maila :) w praktyce - caly dzien roboty. A zreszta wczesniej rozmawialismy o otworach na chlodnice dual 120, i cena faktycznie wynosila 60 zł :). To co mi wyslales potem na mala to juz zupelnie inna bajka :) co do ciecia - dobra rada >> tnij wyzynarką, jak najmniejsze zeby brzeszczotu, jak najwieksza predkosc (wbrew pozorom). Powoli, i niech cie wyzynarka "ciągnie" zebyc Ty jej nie przesuwal na sile do przodu. Aha - i pierwsza zasada - jesli cos spiep***sz - nie poprawiaj ;P druga zasada - jak juz poprawiasz - to nie wyzynarką ;) Brzeszczot studź po kazdym okolo 7-10 cm cięcia - przy milimetrowej blasze chiefteca, grzeje sie cholernie szybko. Przegrzejesz brzeszczot = połamiesz zęby :) Edytowane 28 Listopada 2006 przez qba_dx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwabek Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) Dzięki za pomoc i dobre rady!!! Chętnie bym oddał te robotę fachowcowi, jakim zapewne jesteś, ale niestety kolejne 100pln zainwestowane w komputer to juz nie na moją studencka kieszeń... Czyli za otwór standardowy na chłodnicą dual - 60pln, a za otwór okrągły - 100pln To źle zrozumiałem, bo myślałem, że kształt nie gra roli, a cena to 100 za dowolny otwór. pozdrawiam Edytowane 28 Listopada 2006 przez szwabek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 co do ciecia - dobra rada >> tnij wyzynarką, jak najmniejsze zeby brzeszczotu, jak najwieksza predkosc (wbrew pozorom). Powoli, i niech cie wyzynarka "ciągnie" zebyc Ty jej nie przesuwal na sile do przodu. Aha - i pierwsza zasada - jesli cos spiep***sz - nie poprawiaj ;P druga zasada - jak juz poprawiasz - to nie wyzynarką ;) Brzeszczot studź po kazdym okolo 7-10 cm cięcia - przy milimetrowej blasze chiefteca, grzeje sie cholernie szybko. Przegrzejesz brzeszczot = połamiesz zęby :) swieta prawda... polecam kapnac troche oleju po "trasie" brzeszczotu, pomaga ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...