mastertab Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Ech, Panowie, spokojnie... To w założeniu jest forum dyskusyjne, a nie wyzwańczo-prześmiewcze. Jeśli Narciarza na razie nie przekonują podane argumenty - trudno, może kiedyś spojrzy z innej perspektywy i zmieni zdanie. A na razie zostawmy sprawę i darujmy sobie rzucanie inwektywami...Chciałbym zauważyć że ciebie także obrażają patrząc na twoją sygnaturkę, widząc drogą płytę i allendale zacytuje: A raczej plyta za okolo 1000zl nie znajdzie zastosowania w kompach z Allendale. ( Ale wyjatki sie trafiaja, czego nie potrafie zrozumiec ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Sprzedalem swoja MSI i zamowilem wlasnie EVGA - niedlugo testy :)"niedlugo" to znaczy kiedy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 :) Płyta bedzie w poniedziałek. Ale czekam na grafike. Ma byc niby w przyszłym tygodniu - chwilowo jade na pozyczonym GF 7300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 :) Płyta bedzie w poniedziałek. Ale czekam na grafike. Ma byc niby w przyszłym tygodniu - chwilowo jade na pozyczonym GF 7300.no to ladnie :) mysle, ze dostepnosc graf w przyszlym tyg. powinna sie znacznie poprawic. przyszly tydzien bedzie sie dzialo na forum, jak ludzie zaczna sie "ujawianiac" z nowymi plytami i grafami. oj bedzie sie dzialo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 No wlasnie tak sobie ogladalem produkt EVGA ( mobo ) i jakos tak hmmm niby fajna, ale sam nie wiem czy wymienic czy nie; szkoda troche XBX2. Asusy odpadaja na powitanie, bo mi sie nie podobaja z wygladu. Lysyn kiedy bedzie mnozna sie spodziewac jakichs Twoich wrazen w formie pisemnej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 @ DEVILEK co powiesz o Bad Axe2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 @ DEVILEK co powiesz o Bad Axe2? Ze jeszcze dziala :lol: A ogolnie to calkiem fajna jest, przyjazna dla uzytkownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Lysyn kiedy bedzie mnozna sie spodziewac jakichs Twoich wrazen w formie pisemnej ? Jak napisalem wyzej czekam na grafike. Wtedy zloze calego kompa i przedstawie jakies konkretne testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Czlowiek przylazi cos poczytac i tylko sie denerwuje jak czyta niektore yeti. sorka jesli kogos urazilem.... Sam tez mialem allendale na 975. Drugi moj komp wciaz ma allendale. Co z tego...chlodzenie nie puszcza go wiecej, bo mobo ma sporo zapasu w fsb jeszcze :) Chipek jest za drogi jak na konkurencje dla 975. W spi zdaje sie tez w pupe dostaje. Mi narazie sie lampka na niego nie zapalila.... @narciarz przeczytaj kiedys swoje posty po napisaniu wszedzie piszesz: ja to ja tamto... mi tym ze umiesz wydac 1Kpln na kompa nie imponujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Chciałbym zauważyć że ciebie także obrażają patrząc na twoją sygnaturkę, widząc drogą płytę i allendale zacytuje: lordzik kupił ta płyte za 650, wiec.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 a widzieliscie to ? http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=122708 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Duża przewaga i965 nad i680 w 32M :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) No a biorac pod uwage ze 965 ustepuje pola 975, mozna matematycznie zalozyc ze i680 wogle bedzie nieobecny w poblizu pola ;D EDIT: Juz wiadomo....wyniki dla 1M 975 - 13.703 965 - 13.735 i680- 13.797 jesli wezmie sie pod uwage, ze przewaga 965 nad i680 w spi jest ~28 sekund.... to boje sie powiedziec jaka bedizepomiedz 975 a i680... ;) Edytowane 12 Listopada 2006 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Poczekamy, zobaczymy. Dopiero pierwsze plyty i pierwsze biosy. Pierwsze sterowniki. Za miesiac, dwa sie okaze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Mobo bedzie raczej bardziej do 3D, a dla rajdowcow SPI nadal pozostaje 975X :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) Może jestem jakaś lama ale dlaczego mówicie że owa płytka daje słabe fsb? 400 na mnożniku 10x to mało i na dodatek na AC ? Duże napięcie na procku ale to chyba nie tego zasługa? Edytowane 12 Listopada 2006 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Sek. :) Plyty nikt nie ma. Wszystko oparte na testach z serwisow. Ja chyba jako pierwszy bede mial ja (EVGA) wiec cos moze wiecej powiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Ja troche z innej beczki, kiedy Striker trafi do PL? Sadzilem ze wyniki w SPI będą lepsze, jednak okazuje się że jest to płyta dla graczy.... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) Od zawsze intel robił najlepsze chipsety wydajnościowo i O/C pod swoje proce i tak jest tym razem, a jesli ktoś chce mieć SLi no to musi to przełknąć że wyniki mogą troche odbiegać od najlepszych :wink: .......... Edytowane 12 Listopada 2006 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Nalezy jeszcze diodac,ze 680i mialo 5MHz wiecej na cpu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Od zawsze intel robił najlepsze chipsety wydajnościowo i O/C pod swoje proce i tak jest tym razem, a jesli ktoś chce mieć SLi no to musi to przełknąć że wyniki mogą troche odbiegać od najlepszych :wink: .......... Chyba, że rosjanie zmodują stery obsługujące 8800 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Od zawsze intel robił najlepsze chipsety wydajnościowo i O/C pod swoje proce i tak jest tym razem, a jesli ktoś chce mieć SLi no to musi to przełknąć że wyniki mogą troche odbiegać od najlepszych :wink: .......... Ale patrząc na 975X to będzie już duża różnica, narazie czekam na testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Macie może w swoich zasiłkach taką wtykę co by pasowała tu: Może trzeba tu jakąś przejściówkę stosować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) a tradycyjna 4-pin nie pasuje? pozatym są chba zasiłki które mają takie 8-pinowe lub 2x4. Na asusach też są takie wtyczki Edytowane 16 Listopada 2006 przez oliwer21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) Macie może w swoich zasiłkach taką wtykę co by pasowała tu: img Może trzeba tu jakąś przejściówkę stosować? Ot, normalna wtyczka 8-pin - w większości zasilaczy łączone 4+4. Przy co mocniejszych zasilaczach norma, przy słabszych/starszych będzie zapewne pojedyncze 4-pin, aczkolwiek też powinno działać po podłączeniu. EDIT Spóźniłem się :wink: Edytowane 16 Listopada 2006 przez LordFury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Ot, normalna wtyczka 8-pin - w większości zasilaczy łączone 4+4. Przy co mocniejszych zasilaczach norma, przy słabszych/starszych będzie zapewne pojedyncze 4-pin, aczkolwiek też powinno działać po podłączeniu. EDIT Spóźniłem się :wink: Piszesz, że przy mocniejszych to norma, ja mam Enermax 600Wat i mam dwa oddzielne 4-pinowe z tym, że jedeno wchodzi koło proca, a drugie koło IDE: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Piszesz, że przy mocniejszych to norma, ja mam Enermax 600Wat i mam dwa oddzielne 4-pinowe z tym, że jedeno wchodzi koło proca, a drugie koło IDE: img Obecnie na "mocnych" płytach maksymalny zestaw kabli zasilających to: * 24-pin/20+4-pin (to jest jedna z Twoich 4-pinówek) * 8-pin/4+4-pin (a tu masz tylko jedną - ale tez powinno działać bez problemu) * ew. jeszcze molex albo inne wynalazki Np. na wysokich Taganach dostajesz dlatego 20-pin + 3x 4-pin (z czego jedna łączy się z "20" i idzie do dużego złącza ATX, a pozostałe dwie tworzą dodatkową wtyczkę 8-pin). Kwestia producenta/wyposażenia zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 To złącze 8 pin to EPS w większości mobo działa jak wepniemy standartową wtyczke 4 pin :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 u mnie na msi platinum powerup edition tez jest taka wtyczka na zasilanie podlaczylem zwykla standardowa 4 piny i smiga takze nie ma co sie martwic na zapas :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) To złącze 8 pin to EPS w większości mobo działa jak wepniemy standartową wtyczke 4 pin :]Czyli z moim zasilaczem Enermax 600Wat bez tej jednej 4-pinówki mogę robić podjazd do mobo Asusa Striker Extreme. A tak po za tym jest to aż tak bardzo ważne? Edytowane 17 Listopada 2006 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...