Skocz do zawartości
gigart

Nforce 680i Sli Na Pokładzie Pod Socket 775

Rekomendowane odpowiedzi

Ech, Panowie, spokojnie... To w założeniu jest forum dyskusyjne, a nie wyzwańczo-prześmiewcze. Jeśli Narciarza na razie nie przekonują podane argumenty - trudno, może kiedyś spojrzy z innej perspektywy i zmieni zdanie. A na razie zostawmy sprawę i darujmy sobie rzucanie inwektywami...

Chciałbym zauważyć że ciebie także obrażają patrząc na twoją sygnaturkę, widząc drogą płytę i allendale zacytuje:

A raczej plyta za okolo 1000zl nie znajdzie zastosowania w kompach z Allendale. ( Ale wyjatki sie trafiaja, czego nie potrafie zrozumiec ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) Płyta bedzie w poniedziałek. Ale czekam na grafike. Ma byc niby w przyszłym tygodniu - chwilowo jade na pozyczonym GF 7300.

no to ladnie :) mysle, ze dostepnosc graf w przyszlym tyg. powinna sie znacznie poprawic. przyszly tydzien bedzie sie dzialo na forum, jak ludzie zaczna sie "ujawianiac" z nowymi plytami i grafami. oj bedzie sie dzialo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie tak sobie ogladalem produkt EVGA ( mobo ) i jakos tak hmmm niby fajna, ale sam nie wiem czy wymienic czy nie; szkoda troche XBX2.

Asusy odpadaja na powitanie, bo mi sie nie podobaja z wygladu.

Lysyn kiedy bedzie mnozna sie spodziewac jakichs Twoich wrazen w formie pisemnej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czlowiek przylazi cos poczytac i tylko sie denerwuje jak czyta niektore yeti.

sorka jesli kogos urazilem....

Sam tez mialem allendale na 975. Drugi moj komp wciaz ma allendale. Co z tego...chlodzenie nie puszcza go wiecej, bo mobo ma sporo zapasu w fsb jeszcze :)

Chipek jest za drogi jak na konkurencje dla 975. W spi zdaje sie tez w pupe dostaje. Mi narazie sie lampka na niego nie zapalila....

@narciarz

przeczytaj kiedys swoje posty po napisaniu

wszedzie piszesz: ja to ja tamto...

mi tym ze umiesz wydac 1Kpln na kompa nie imponujesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a biorac pod uwage ze 965 ustepuje pola 975, mozna matematycznie zalozyc ze i680 wogle bedzie nieobecny w poblizu pola ;D

EDIT:

Juz wiadomo....wyniki dla 1M

975 - 13.703

965 - 13.735

i680- 13.797

jesli wezmie sie pod uwage, ze przewaga 965 nad i680 w spi jest ~28 sekund.... to boje sie powiedziec jaka bedizepomiedz 975 a i680... ;)

Edytowane przez Zulusman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jestem jakaś lama ale dlaczego mówicie że owa płytka daje słabe fsb?

400 na mnożniku 10x to mało i na dodatek na AC ?

Duże napięcie na procku ale to chyba nie tego zasługa?

Edytowane przez KonradGT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od zawsze intel robił najlepsze chipsety wydajnościowo i O/C pod swoje proce i tak jest tym razem, a jesli ktoś chce mieć SLi no to musi to przełknąć że wyniki mogą troche odbiegać od najlepszych :wink: ..........

Edytowane przez surix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od zawsze intel robił najlepsze chipsety wydajnościowo i O/C pod swoje proce i tak jest tym razem, a jesli ktoś chce mieć SLi no to musi to przełknąć że wyniki mogą troche odbiegać od najlepszych :wink: ..........

Chyba, że rosjanie zmodują stery obsługujące 8800 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale patrząc na 975X to będzie już duża różnica, narazie czekam na testy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie może w swoich zasiłkach taką wtykę co by pasowała tu:

img

Może trzeba tu jakąś przejściówkę stosować?

Ot, normalna wtyczka 8-pin - w większości zasilaczy łączone 4+4. Przy co mocniejszych zasilaczach norma, przy słabszych/starszych będzie zapewne pojedyncze 4-pin, aczkolwiek też powinno działać po podłączeniu.

EDIT

Spóźniłem się :wink:

Edytowane przez LordFury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ot, normalna wtyczka 8-pin - w większości zasilaczy łączone 4+4. Przy co mocniejszych zasilaczach norma, przy słabszych/starszych będzie zapewne pojedyncze 4-pin, aczkolwiek też powinno działać po podłączeniu.

EDIT

Spóźniłem się :wink:

Piszesz, że przy mocniejszych to norma, ja mam Enermax 600Wat i mam dwa oddzielne 4-pinowe z tym, że jedeno wchodzi koło proca, a drugie koło IDE:

post-8799-1163718061_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszesz, że przy mocniejszych to norma, ja mam Enermax 600Wat i mam dwa oddzielne 4-pinowe z tym, że jedeno wchodzi koło proca, a drugie koło IDE:

img

Obecnie na "mocnych" płytach maksymalny zestaw kabli zasilających to:

* 24-pin/20+4-pin (to jest jedna z Twoich 4-pinówek)

* 8-pin/4+4-pin (a tu masz tylko jedną - ale tez powinno działać bez problemu)

* ew. jeszcze molex albo inne wynalazki

Np. na wysokich Taganach dostajesz dlatego 20-pin + 3x 4-pin (z czego jedna łączy się z "20" i idzie do dużego złącza ATX, a pozostałe dwie tworzą dodatkową wtyczkę 8-pin). Kwestia producenta/wyposażenia zasilacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To złącze 8 pin to EPS w większości mobo działa jak wepniemy standartową wtyczke 4 pin :]

Czyli z moim zasilaczem Enermax 600Wat bez tej jednej 4-pinówki mogę robić podjazd do mobo Asusa Striker Extreme.

A tak po za tym jest to aż tak bardzo ważne?

Edytowane przez .:Max:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi