Lysyn Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Nowe testy: http://www.firingsquad.com/hardware/nvidia...eview/page4.asp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Nowe testy: http://www.firingsquad.com/hardware/nvidia...eview/page4.asp Wszystko ładnie, pięknie, tylko czemu porównali do Shuttle, a nie któregoś z Asusów...? :? BTW. Post nr 666 :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Asus wprowadzi 3 płyty oparte na chipsecie 680i, jestem bardzo ciekaw ile będzie kosztować Striker i Striker Extreme i jak wypadną w porównaniu z EVGA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Szczerz mówiąc do nie jestem do końca zadowolony. Mówiono, że oc ma być bardzo duże, a FSB jest na poziomie lepszych płyt na i975X, wydajność też nie najwyższa. Według mnie sensownym powodem do kupna takiej płyty jest chęć posiadania SLi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Wszystko ładnie, pięknie, tylko czemu porównali do Shuttle, a nie któregoś z Asusów...? :? BTW. Post nr 666 :twisted2: Shuttle robi bardzo dobre mobo i OC na nich też jest przyzwoite :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Jedzie, nie jedzie, jedzie, nie jedzie. :D No nie wiem sam czy mobasek, czy 8800GTX/GTS x 2 <_< Kurde dupiato, ze 8800 w SLI nie dzialaja na i975X :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Kurde dupiato, ze 8800 w SLI nie dzialaja na i975X :sad:Kwestia czasu na złamanie sterowników zapewne... Już widzę takiego quada na P5W64 :twisted2: (tak, wiem, bardzo pobożne życzenie :wink:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) Mam juz plyte EVGA. W porownaniu z MSI Powerup ktora mialem wczesniej - rewelacja. Wlasnie wyszedl nowy bios z 10.11.2006 i zapodalem sobie go bez problemow z windowsa specjalnym doloczonym programem (szybko i bez zadnych problemow). Niestety nia mialem wczesniej wypasionego Asusa wiec porownac nie moge. Ale mozliwosci podkrecania sa ogromne. Ustawien duzo. Napiecia tez ok. Przy nieudanej probie podkrecania nie ma zadnych resetow cmos czy niewstawania kompa. Niestety ogranicza mnie procek max 6600@3600. Uwazam jednak ze jak ktos ma Asusa na 975 nie ma sensu zamieniac. Ale jak ktos kupuje jako nowa to polecam ! Edytowane 22 Listopada 2006 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Striker Wypasna, mega, super plyta dla fanow gier i oc :lol2: DQ6 minimalnie, ale lepiej wypada, to samo AW9D-MAX. Jedynie czym plyta moze sie poszczycic to cena :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Może tak poczekajmy jakieś 2 miechy na dopracowanie biosu i sterów w płytach z 680i, wtedy będzie można coś powiedzieć. Przypomnę, że pierwsze rev. płyt na x975 też były nie dopracowane, jak i ich biosy. Przypomnijcie sobie jakie wtedy miały możliwości oc? B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Może tak poczekajmy jakieś 2 miechy na dopracowanie biosu i sterów w płytach z 680i, wtedy będzie można coś powiedzieć. Przypomnę, że pierwsze rev. płyt na x975 też były nie dopracowane, jak i ich biosy. Przypomnijcie sobie jakie wtedy miały możliwości oc? B-) No przypominam sobie. Tak sie sklada, ze mobo na 975X przy dobrym chlodzeniu od strzalu robily ponad 300MHz FSB - mowa o tym jak na takiej mobo siedzial Prescott/Pentium D itp. Te mobo to kolejny nie wypal polaczenia Intel + nVidia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 (edytowane) Asus wprowadzi 3 płyty oparte na chipsecie 680i, jestem bardzo ciekaw ile będzie kosztować Striker i Striker Extreme i jak wypadną w porównaniu z EVGA.Jak narazie wprowadzil tylko dwie @680i SLI http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16813131073 299$ http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16813131074 409 oj to stanowczo zadrogo Edytowane 24 Listopada 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 (edytowane) a może biostarka :D http://www.biostar.com.tw/t-series/product...uct_details.php Ps. wszystkie poza asusami jakieś takie ....podobne :-| Edytowane 25 Listopada 2006 przez oliwer21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 a może biostarka :D http://www.biostar.com.tw/t-series/product...uct_details.php Ps. wszystkie poza asusami jakieś takie ....podobne :-| Podobne bo to referencyjna konstrukcja NVIDII Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Ciekawe jak z jej OC ale pewnie podobnie do innych.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) Piszesz, że przy mocniejszych to norma, ja mam Enermax 600Wat i mam dwa oddzielne 4-pinowe z tym, że jedeno wchodzi koło proca, a drugie koło IDE: EPS to 4x12V i 4xmasa złącze ATX to 2x12V i 2xmasa a te 4 piny obok ATX 20pin to po jednym 12V, 5V, 3,3V i masa, wiec nie wiem jak choćby myśleć o podłączaniu tego do złącza EPS :huh: Edytowane 27 Listopada 2006 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) EPS to 4x12V i 4xmasa złącze ATX to 2x12V i 2xmasa a te 4 piny obok ATX 20pin to po jednym 12V, 5V, 3,3V i masa, wiec nie wiem jak choćby myśleć o podłączaniu tego do złącza EPS :huh: Nie zabardzo rozumiem o co biega? Edytowane 27 Listopada 2006 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Biostar TF680i SLI Deluxe http://www.hardwarezone.com/articles/view....d=6&id=2125 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 (edytowane) Mam pytanko jak sadzicie czy kupowac EVGA czy czekac na Asus'a Striker Extreme ? Oby dwie plyty reprezentuja podobne mozliwosci OC. Asus jest bardziej wyposazony. Patrze tez na te dwie plytki pod wzgledem "zwodowania" - asus wypada lepiej. Tzn. wiecej miejsca tam jest. EVGA ma dziwne mocowanie radiatora na NB ( 4 punkty ), Asus ( 2 punkty ). Edytowane 30 Listopada 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 (edytowane) Też się zanoszę z zamiarem zmiany płyty na którąś 680i, jednak chyba się jeszcze trochę wstrzymam. Poczekam na testy tego Asusa Striker Extreme,(który i tak nigdzie nie jest dostępny, cena nieznana), jeżeli nie będzie w zestawie pilota, to bankowo czekam na Abit IN9 Max, który podobno wymiata. Abit IN9 Max, nie wiadomo, kiedy będzie miała miejsce premiera, Fsb w granicach 520, brak VDroop, czego nie można powiedzieć o EVGA. Edytowane 30 Listopada 2006 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Też się zanoszę z zamiarem zmiany płyty na którąś 680i, jednak chyba się jeszcze trochę wstrzymam. Poczekam na testy tego Asusa Striker Extreme,(który i tak nigdzie nie jest dostępny, cena nieznana), jeżeli nie będzie w zestawie pilota, to bankowo czekam na Abit IN9 Max, który podobno wymiata. Abit IN9 Max, nie wiadomo, kiedy będzie miała miejsce premiera, Fsb w granicach 520, brak VDroop, czego nie można powiedzieć o EVGA. brak vdropp? taaa, juz to widze, no ale zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Też się zanoszę z zamiarem zmiany płyty na którąś 680i, jednak chyba się jeszcze trochę wstrzymam. Poczekam na testy tego Asusa Striker Extreme,(który i tak nigdzie nie jest dostępny, cena nieznana), jeżeli nie będzie w zestawie pilota, to bankowo czekam na Abit IN9 Max, który podobno wymiata. Abit IN9 Max, nie wiadomo, kiedy będzie miała miejsce premiera, Fsb w granicach 520, brak VDroop, czego nie można powiedzieć o EVGA. To juz Ci moge powiedziec, ze asus nie ma pilota w zestawie a cena bedzie kolo 1300zl jak nie wiecej :/ Ja jednak sie chyba skusze na EVGA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 (edytowane) Z kąd masz takie informacje, ostro przesadzą jak krzykną tyle za tą płytę. Zobaczymy jak będzie w sprzedaży, jeżeli to się okaże prawda to nic innego nie pozostaje jak kupić EVGA, albo czekać na produkty od pozostałych producentów. W najdroższym sklepie cos takiego znalazłem : http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=34801 jest Striker Extreme: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=34800 Dużo się nie pomyliłeś, miejmy nadzieje że potanieje niebawem. Edytowane 30 Listopada 2006 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 (edytowane) Czytalem o tej mobo na jakims zachodnim forum. Cena jest spora za ta mobo. No coz Asus sie ceni. Pytanie tylko czy warto tyle dac za ta mobo. Edytowane 30 Listopada 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) Możliwy jest konflikt płytki Evga z Crucialami na D9 ?? Plytka mi nie bootuje. Didy sie swiecą, na wyswietlaczu są dwie kreski (nie ma takiej komendy w instrukcji) wiatraki sie kręca i nic pozatym żadnego piszczenia... Próboawłem odpalić samą płytę z prockiem, pamięciami i grafą. Ramy zamieniałem slotami oraz zostawiałem tylko jeden moduł. Grafy zamieniane... Jakieś pomysły jak ja odpalić ? Edytowane 3 Grudnia 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Możliwy jest konflikt płytki Evga z Crucialami na D9 ?? Plytka mi nie bootuje. Didy sie swiecą, na wyswietlaczu są dwie kreski (nie ma takiej komendy w instrukcji) wiatraki sie kręca i nic pozatym żadnego piszczenia... Próboawłem odpalić samą płytę z prockiem, pamięciami i grafą. Ramy zamieniałem slotami oraz zostawiałem tylko jeden moduł. Grafy zamieniane... Jakieś pomysły jak ja odpalić ? jak bez pamięci nie pipczy to znaczy, ze to mobo nie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 jak bez pamięci nie pipczy to znaczy, ze to mobo nie działaUh nie pomyslalem o tym... Mobo już wróciła do dystrybutora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) Jedna kosc cya z slotu, wcisniety klawisz insert + power i dziala. Mialem to samo z Ballistix. Oczywiscie potem ustawiasz wieksze vdimm ciut i po zapisaniu ustawien wkladasz druga kosc. Edytowane 5 Grudnia 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Rzut okiem na DFI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 mniejszy brat za rozsądna cenę :) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=35007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...