narciarz Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Firma MIPS www.mips-computer.de dzięki wielkie, ale to dalej nie pomaga bo to Niemcy. Trzeba czekać aż jakiś sklep to będzie u nas sprzedawał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Przedstawicielem firmy MIPS w Polsce jest ANGELA.PL - ale dogadac sie z nimi to extreme. Po 6 mailach i 3 telefonach - dowiedzialem sie ze nie wiedza kiedy cos bedzie wiadomo o blokach pod EVGA. Dopiero po interwencji Wronka ( wielkie dzieki :) ), dowiedzialem sie ze CZEKAJA na odpowiedz ... to bylo 3 dni temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Qrcze no nie wiem jak zniżę RAM do 800 MHz to śmiga aż miło jak tylko ustawię 1066 lub więcej nie wstaje bez względu na napięcie. Przestawiłem w inne banki RAM i pomogło ale tylko do wyłączenia kompa. Jak włączyłem to zawias. Znowu przestawiłem RAM i ustawiłem na 800 śmiga. No chyba mnie cholera jakaś weźmie. Ma ktoś pomysł od czego to zależy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Qrcze no nie wiem jak zniżę RAM do 800 MHz to śmiga aż miło jak tylko ustawię 1066 lub więcej nie wstaje bez względu na napięcie. Przestawiłem w inne banki RAM i pomogło ale tylko do wyłączenia kompa. Jak włączyłem to zawias. Znowu przestawiłem RAM i ustawiłem na 800 śmiga. No chyba mnie cholera jakaś weźmie. Ma ktoś pomysł od czego to zależy ?? Napisz jak masz ustawione napięcia odpowiednio w BIOSie? U mnie nie mogłem osiągnąć 1200, ale podniosłem napięcia i poszło. Bez podnoszenia napięć niewyciśniesz nic więcej niż 800 zauważyłem u siebie. Mam P5N32-E SLI, ale to podobne płyty są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Dzisiaj postanowilem zamontowac Innovatek Graph-O-Matic na mostek poludniowy mojej EVGA, z ktorym jest tyle problemow. Gdyz nie mozna nic fajnego dobrac - bo nie ma !!! Serdeczne podziekowania dla Wronka z PCT za udostepnienie bloku do "testow" :) Czas pokazac jak to wyglada: Mostek poludniowy: Przymiarka Sapphire X1900XTX z Innovatek Cool-Matic: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 nie podobaja mi sie te nakretyki inovateka :> mam taka sama na rezie do Eheima .. takie jakies fe sa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 mi sie te nakretki innova bardziej podobaja niz inne nakretki na szybkozlaczkach. mam je na eheimie i rezie do niego. a ten niebieski bloczek jest paskudnie brzydki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Panowie, pomóżcie, kupiłem dzis nowy dysk Barracude 10 320GB ST33200620AS na SATA II i nie moge sobie poradzic z instalacją WinXP na nim, kiedy instalaotor kopiuje pliki i robi pierwszy restart komputera, po czym następuje komunikat o błędzie ładowania systemu operacyjnego :( nie mialem doczynienia z sataII :( Raid mam wył. w biosie, wgrywalem tez sterowniki SATA Raid z dyskietki którą utworzyłem z płyki dołączonej do płyty, płyta to P5N32-E, próbowałem tez z sterownikami Silicon Image 3132 bez rezultatu, dla próby zainstalowałem wlaśnie Viste i poszło bez najmniejszych problemów, czyli chyba cos z sterownikami ? tylko jakie są potrzebne Edytowane 4 Stycznia 2007 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Napisz jak masz ustawione napięcia odpowiednio w BIOSie? U mnie nie mogłem osiągnąć 1200, ale podniosłem napięcia i poszło. Bez podnoszenia napięć niewyciśniesz nic więcej niż 800 zauważyłem u siebie. Mam P5N32-E SLI, ale to podobne płyty są. próbowałem na takich ustawieniach bo nie wiem czy mogę dać większe !? RAM=2,5V NB=1,9V CPU=1,55V reszta na AUTO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 A może SLI w jakiś cudowny sposób blokuje możliwości O/C ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Graph-O-Matic czyli w skrocie GOM wraz z 8800GTX z blokiem Innovatek: Watercooling by Tekkno ( Innovatek Forum ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Jaki ja jestem zdebilowaciały :mur: . Mam pytanie zasadnicze. Czy przy O/C powinna być włączona opcja SLI-Ready Memory ?? i co to jest LDT Frequency ?? Proszę o odpowiedź bo nie mogę się nadziwić swojej tępocie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) SLI-Ready, to ten bzdet inaczej zwany EPP - jak Twoje dominatory są SLI-Ready/EPP to automatycznie płyta ustawi kostki asynchronicznie, na takie wartości jakie zapisane masz w EPP. Na starszym Asusie, mając kostki bez EPP, SLI-Ready było szare i nie dało się włączać/wyłączać. Aktualnie na P5N32-E SLI mam kostki bez EPP i opcja ta jest również zablokowana. A płyta w zasadzie podobna, więc BIOS pewnie też. Kto z Was na P5N32-E SLI/Striker używa RAID0, i kto wynalazł sposób na uruchomienie więcej niż 3 kostek pamięci, rączka w górę. Edytowane 4 Stycznia 2007 przez pmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Malik mozesz byc taki mily dla mnie i spr jaka jest odleglosc pomiedzy 1 a 3 slotem pci-e 16x? dokladnie od srodeczka do srodeczka ;) Odp najlepiej na PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Niestety nie posiadam dwóch dysków :( A wyłączenie tej opcji pomogło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Jak tam boje z Strikerem - robicie jakies postepy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Jak tam boje z Strikerem - robicie jakies postepy ? Witajcie Wszystkiego dobrego w Nowym 2007 Roku. Wkońcu przyszła karta :). Gigabyte GF 8800 GTX, choć miałbyć Asus, ale nigdzie nie mogłem go dostać i znudziło mi się czekanie. Kończę zgrywawnie danych z raidów (bardzo męczące zajęcie :( ) i pewnie za dwie, trzy godzinki zacznę instalację windy już na nowym kompie. Pozdawiam HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 No to robie sobie kanapki, chlodze piwko i czekam na info :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 No to robie sobie kanapki, chlodze piwko i czekam na info :) hehehe :), cholerna wingroza :mur:, z dosem nie było takiej jazdy, kupowało się nowy sprzęt podłączało dysk i wszytko działało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) To i ja stanę w kolejce czekających na info :lol: @HawkEye Trzymam kciuki B-) Edytowane 5 Stycznia 2007 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Kopiowania zostało jeszcze na ponad godzinę i pewnie instalkę skończę nad ranem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Jestesmy z Toba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) Szkoda, że nie znam anglika :mur: ->Podkręcanie Core 2 Duo na nForce 680i<- ->EVGA Gotowce<- Może się co niektórym przyda :lol: Edytowane 5 Stycznia 2007 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Kopiowanie zakończone :) Panowie zaczynamy zabawę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Nie ma tematu o 650i wiec dam tutaj ;] P5N-E SLI tak na szybko tescik na multi x 9 Tak samo bez problemowo krecilo mi sie na 680i, wiec nie wiem dlaczego dziwnie twierdzicie, ze sie nie da czy cos <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CryRaven Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 :gitarzysta2: Czekam na pierwsze testy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 HawkEye jak zamierzasz robić RAID'a to daj znać czy się Ci wali czy nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) HawkEye jak zamierzasz robić RAID'a to daj znać czy się Ci wali czy nie ;) ja mam raida na evga i chodzi bez zarzutu ZA CHOLERE NIE CHCE DZIALAC RESET I POWER (napewno mam dobrze podlaczone) Edytowane 5 Stycznia 2007 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 ja mam raida na evga i chodzi bez zarzutu A działał Ci dobrze z biosem wcześniejszym niż P23 :unsure: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 A działał Ci dobrze z biosem wcześniejszym niż P23 :unsure: ? nie wgrywalem zadnego biosu...mam 11/10/06 ,jutro wgram nowego. Trzeba przez dosa wgrywac czy mozna winflashem, albo czyms podobnym? pozdRawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...