Skocz do zawartości
gigart

Nforce 680i Sli Na Pokładzie Pod Socket 775

Rekomendowane odpowiedzi

Gigabyte GA-N680SLI-DQ6 - może być ciekawie :)

4 porty 1000Base-T, troche przesadnie.

ASUS P5N32-E SLI Plus:

"The ASUS P5N32-E SLI is under going an update to the Plus version that features revised electrical components, BIOS changes, and new accessory items"

Edytowane przez pmp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnice pomiędzy płytkami ASUS'a na nF680, oficjalnie.

P5N32-E SLI Plus 1

P5N32-E SLI Plus 2

P5N32-E SLI Plus 3

Normalny (dotychczasowy) NB ma oznaczenie C55-SLIX16N (C55XE). Ten z P5N32-E SLI Plus (C55) ma oznaczie C55-SLIX8N.

Teraz to zupełnie nie wiem o co chodzi :blink:

Edytowane przez pmp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Depesze donoszą, że SLI+X-FI działa, tzn. karta nie pryka.

Sterowanie Vcore dalej popsute.

U mnie SLI i X-Fi chodzi elegancko, także dziwna sprawa.

Vcore :mur: :mur: :mur: , pewnie przyjdzie nam czekać jeszcze długo zanim ASUS dojdzie do wniosku że chyba warto byłoby to poprawić :mur: :mur: :mur: :mur:

Edytowane przez HawkEye

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Depesze donoszą, że SLI+X-FI działa, tzn. karta nie pryka.

Sterowanie Vcore dalej popsute.

No ja też nie zauważyłem problemów z X-Fi !! Więc niby co naprawili ?? Zamiast przysiąść i zrobić coś pożytecznego to naprawiają coś co nie jest popsute hmmm. A ludzie czekają qrcze. U mnie na razie bez zmian 9x400 stable, z większym FSB różnie bywa raz jest OK a raz lipa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

macie jakieś zdanie na temat płyty głównej Galaxy 680i?, bo to referencyjna płyta Nvidii czyli to samo co EVGA z ta różnicą że jest za 840zł.

Plyta jest ta sama w Galaxy, EVGA, BFG, ECS. Roznica polega na wyposazeniu dodatkowym :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnice pomiędzy płytkami ASUS'a na nF680, oficjalnie.

P5N32-E SLI Plus 1

P5N32-E SLI Plus 2

P5N32-E SLI Plus 3

Normalny (dotychczasowy) NB ma oznaczenie C55-SLIX16N (C55XE). Ten z P5N32-E SLI Plus (C55) ma oznaczie C55-SLIX8N.

Teraz to zupełnie nie wiem o co chodzi :blink:

myslalem ze wersja Plus bedzie miała wieksze zmiany np dod. porty eSATA. O co chodzi z tym 3DMarkiem 2006 w tym porównaniu wie ktoś moze ? Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Już niedługo skompletuję nowy sprzęt jak w SIG'u.

Z tego co wyczytałem to napięcie VCore jest jakoś zsynchronizowane z FSB ?? Jakie są tego objawy. Czy jak ustawię 9x400 i VCore na AUTO to napięcie będzie 1,6V czyli za wysokie, a jak 1,35V to będzie sztucznie podbite wyżej przez bios ??

Zamierzam wcisnąć na tego Strikera chłodzenie "SCYTHE NINJA" ale mam pewne wątpliwości. Teretycznie Niemiec pisał że wchodzi, ale praktycznie odstęp pomiędzy tymi radiatorami naokoło cpu jest 10,5cm a Ninja ma chyba 11cm ??

Mam nadzieję że Asus wypuści niedługo jakiś konkretny bios do tej płyty.

Ds Stackera zamierzam zamontować na boczną ściankę 4 wentyle Zaward 14cm robiące nawiew więc problemu z temperaturami tych radiatorków nie powinno być.

Mogli by się użytkownicy tej płyty wpowiedzieć dokładniej w kwestii tego VCore ?

Zamierzam dokupić Drugiego 7900 do SLI i głównie dlatego kupuję tą płytę, a w bardziej odległej przyszłości mam zamiar wsadzić 2x 8800GTX ale to będzie się również wiązało ze zmianą zasilaczawięc zapewne dopiero za rok czasu zrobię taki Upgrade.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myslalem ze wersja Plus bedzie miała wieksze zmiany np dod. porty eSATA. O co chodzi z tym 3DMarkiem 2006 w tym porównaniu wie ktoś moze ?

Kupon z kodem do wersji Pro.

Z tego co wyczytałem to napięcie VCore jest jakoś zsynchronizowane z FSB ?? Jakie są tego objawy. Czy jak ustawię 9x400 i VCore na AUTO to napięcie będzie 1,6V czyli za wysokie, a jak 1,35V to będzie sztucznie podbite wyżej przez bios ??

9x400 da Ci 1.6 niezależnie od ustawienia. Czytamy ze zrozumieniem, a nie rzucamy okiem.

Co do Ninjy - ja nie używam, więc nie wiem, ale chyba na XS ktoś używa czegoś takiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo miły programik :)

Czu programem tym można regulować napięcie CPU ??

Czyli przy np. 9x400 ( QDR 1600 ), gdy napięcie jest ustawione sztywno na 1,6V ( z Vdroop na 1,56V ) i po wejściu do windozy włączymy ten programik to można je zmniejszyć czy nie ??

1,56V do 3600Mhz to chyba raczej za dużo i proc się będzie przy tym mocno grzał ,a 3600Mhz to wartość jaką chcę wyciągnąć z tego procka na tej płycie.

Da radę ustawić przy tym dzielnik pamięci 2:3 lub coś w tym stylu aby puścić pamięci na 1200Mhz, czy muszą iść 1:1 ??

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vfsb musisz podbic, juz to udowadniali ze pod C2Q trzeba zwiekszyc te napiecie zeby fsb lepiej latalo

Z tym udowadnianiem to różnie było, mówisz pewnie o GTL/VTT. Jakieś konkrety (oprócz vr-zone bo tam są słabe konkrety) ?

Na Asusie nie da się tego przestawić, chyba że chodzi o CPU VTT ale przestawiłem na więcej z 1,55 i dalej zonk.

Andy: no sympatyczny nie ;)

Edytowane przez pmp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy od procesora. W moim przypadku C2D - chyba 428 max jaki działał stabilnie, a C2Q - 303 :(

U mnie 472 - E6400, 411 - E6600

Czy w takim razie można powiedzieć, że płyta nie wyciska wszystkiego z procesora? Ze względu na max fsb właśnie?

To granice proca czy płyty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w moim przyadku FSB428 było dla E6300 które latało na i965 wyżej. Więc obstawiam, że to koniec płyty.

Dla E6600 proc skończył mi się z obecnym chłodzeniem na 420, może gdyby stał na balkonie ... :)

Ale ktoś się chwalił, że i pincet daje rade, widać kwestia egzemplarza.

Edytowane przez pmp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w takim razie można powiedzieć, że płyta nie wyciska wszystkiego z procesora? Ze względu na max fsb właśnie?

To granice proca czy płyty?

Trudno powiedziec. Takie byly wyniki doswiadczenia z innym procesorem. Ja zakladam ze to proc byl ograniczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno powiedziec. Takie byly wyniki doswiadczenia z innym procesorem. Ja zakladam ze to proc byl ograniczeniem.

Ten procki mają odblokowane niższe mnożniki? Jeśli tak to ustawiasz niższy mnożnik i jedziesz z fsb aż po kres możliwości mobo a nie proca .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi