pmp Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Ja nie mam eVGA więc nie wiem co masz za biosa, ale po dacie sądzac - starego - i tymbardziej zdziwiony jestem że Ci się RAID nie psuje :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 nie wgrywalem zadnego biosu...mam 11/10/06 ,jutro wgram nowego. Trzeba przez dosa wgrywac czy mozna winflashem, albo czyms podobnym? pozdRawiam Wchodzisz na stronke nvidii albo evga i sciagasz sobie update center - to jest narzedzie nvidii do wgrywania biosu :) Dziala bez zarzutu - polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Witam Już jestem OnLine :) i totalnie wypluty (instalacja do 4 rano :mur: i jeszcze nie skończyłem ) I pierwsze pytanie do userów strikera: Wam też się grzeją te radiatory wokół procka ?, ja nie mogę sią do nich dotknąć takie są gorące. I drugie: Probe poazuje mi napięcie 1.2VHT aż 1.52V czy to normalne ? Pozdrawiam PS. Testy zacznę jak wszystko zainstaluje :) i połapie się o co chodzi w biosie do intela, bo przejści z amd to totalny odlot HawkEye jak zamierzasz robić RAID'a to daj znać czy się Ci wali czy nie ;)Mam zamiar za chwilkę dopalić na dwóch 250 SATA I, jak coś to dam znać -- Edit -- A i zapomniałem dodać że temp. na procku bez podkręcania mam 40 st, to normalne ? Edytowane 6 Stycznia 2007 przez HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Na tym Thermalright Ultra-120 masz wiatrak? Bo jak masz to ta temp trochę spora :sad: Edytowane 6 Stycznia 2007 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Na tym Thermalright Ultra-120 masz wiatrak? Bo jak masz to ta temp trochę spora :sad: Mam wolnoobrotowego noiceblockera Może pasta AS się jescze nie wygrzała ? Edytowane 6 Stycznia 2007 przez HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Mozliwe - u mnie bylo podobnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Witam Już jestem OnLine :) i totalnie wypluty (instalacja do 4 rano :mur: i jeszcze nie skończyłem ) I pierwsze pytanie do userów strikera: Wam też się grzeją te radiatory wokół procka ?, ja nie mogę sią do nich dotknąć takie są gorące. I drugie: Probe poazuje mi napięcie 1.2VHT aż 1.52V czy to normalne ? Pozdrawiam PS. Testy zacznę jak wszystko zainstaluje :) i połapie się o co chodzi w biosie do intela, bo przejści z amd to totalny odlot Mam zamiar za chwilkę dopalić na dwóch 250 SATA I, jak coś to dam znać -- Edit -- A i zapomniałem dodać że temp. na procku bez podkręcania mam 40 st, to normalne ? U mnie również ciepłe są te radiatory aczkolwiek nie aż tak żeby dotknąć się nie dało. Odnośnie wskazań napięcia to mam tak samo a czasami nawet 1,72 V. Temp. procka trochę duża jak na idle - u mnie na TT Si-128 < 30C w idle. Edytowane 6 Stycznia 2007 przez Pietrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 umnie temperatura na 3600mhz 1,475v bios wynosi w orthosie 70C ,scythe infinity + fander , troszke duzo :-| druga sprawa ...mam powazny problem z evga, dostalem ja w piatek i nie dzialaja mi z przodu przyciski power /reset i lampki. na bank dobrze podpialem. moze cos trzeba w biosie wlaczyc?? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Jakies macie duze temp. Ja na 3600 na 1,6v mialem max 63 stopnie w stresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Mam wolnoobrotowego noiceblockera Może pasta AS się jescze nie wygrzała ? I jak tam temperaturka już coś lepiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Cos przycichlo - walczycie dalej z tymi tempami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Dalej mam taką wysoką temperaturę , a te radiatory wkoło procka rozgrzewają się do 55 st :( a jakie powinny być napięcia na nb i sb? Myślałem że może za duż lub za mało pasty dałem (bo radiator był zimny), więc go zdemontowałem i procek zaraz po zdjęciu radiatora nie był nawet ciepły, za to płyta wokoło jest gorąca jak diabli, założyłem nawet ten dodatkowy wentyl, ale nic to nie daje. I jeszcze jedna dziwna sprawa temperatura na grafie jest ponad 70 st :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 To normalne, ale temat ten poruszaj w wątku o G80. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Niezly piekarnik masz w budzie, a skoro CPU nawet nie byl cieply to moze zly docisk :> 88GTX sie grzeja, ale nie 70C na stock i to jeszcze idle :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Devilek: jak to nie, u mnie górna 76 a dolna 73. A prawdziwie dopiero grzeją się bez sterownika, prawie tak jak w stresie 3D. Zresztą masz to sprawdź sam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 I jeszcze jedna dziwna sprawa temperatura na grafie jest ponad 70 st :(daj grafe w nizszy slot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Devilek: jak to nie, u mnie górna 76 a dolna 73. A prawdziwie dopiero grzeją się bez sterownika, prawie tak jak w stresie 3D. Zresztą masz to sprawdź sam ;)Nie widzialem ani razu ponad 70C - nawet na grafach zmodowanych. Od razu pisze : ja nie uzywam czegos takiego jak obudowa, bo tylko miejsce zajmuje i temp podnosi. Obecnie na GTS'ach max co jest na 685MHz GPU ( 1.42V ) to 60C a grafy sa na ac. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Jak będziesz używać obudowy, w stanie zamkniętym to prędko zobaczysz 100 stopni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Dalej mam taką wysoką temperaturę , a te radiatory wkoło procka rozgrzewają się do 55 st :( a jakie powinny być napięcia na nb i sb? Myślałem że może za duż lub za mało pasty dałem (bo radiator był zimny), więc go zdemontowałem i procek zaraz po zdjęciu radiatora nie był nawet ciepły, za to płyta wokoło jest gorąca jak diabli, założyłem nawet ten dodatkowy wentyl, ale nic to nie daje. I jeszcze jedna dziwna sprawa temperatura na grafie jest ponad 70 st :( No to ile masz temp proca w core temp? Czyli opyla się kupować ten cooler na proca co ty masz? Edytowane 6 Stycznia 2007 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Dalej mam taką wysoką temperaturę , a te radiatory wkoło procka rozgrzewają się do 55 st :( a jakie powinny być napięcia na nb i sb? Myślałem że może za duż lub za mało pasty dałem (bo radiator był zimny), więc go zdemontowałem i procek zaraz po zdjęciu radiatora nie był nawet ciepły, za to płyta wokoło jest gorąca jak diabli, założyłem nawet ten dodatkowy wentyl, ale nic to nie daje. I jeszcze jedna dziwna sprawa temperatura na grafie jest ponad 70 st :( Nie przejmuj się radiatorami bo u mnie jest to samo czy kręcę czy nie to i tak są gorące ale nie ma z tego powodu żadnych zwiech. Na razie pracuję na FSB=400 i napięcia mam ustawione na AUTO. Probe pokazuje NB~1,5V a SB~1,75V. Edytowane 7 Stycznia 2007 przez Pietrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Nie przejmuj się radiatorami bo u mnie jest to samo czy kręcę czy nie to i tak są gorące ale nie ma z tego powodu żadnych zwiech. Na razie pracuję na FSB=400 i napięcia mam ustawione na AUTO. Probe pokazuje NB~1,5V a SB~1,75V. Thx, a już chciałem ją oddać do serwisu bo myślałem że to tylko u mnie :), ale grafa idzie do serwisu, bo wyją jesj cewki w 3d jak diabli :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Karta karta ale jak idzie podkrecanie e6600 na tej mobo. Bo jak narazie wszyscy userzy Strikerow milcza :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Karta karta ale jak idzie podkrecanie e6600 na tej mobo. Bo jak narazie wszyscy userzy Strikerow milcza :/Bo narazie nie idzie :), ja się dopiero uczę co do czego służy w tym biosie, amd w porównaniu z intelem to zabawka dla dzieci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 No to nic - zycze powodzenia i jak bedziesz mial jakies konkrety to daj znac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Malik ja coprawda na prawie Strikerze ;) ale mój procek narazie dzierga 9x410 i badam sprawy dalej, więc z FSB nie jest tragicznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Wiecej nie idzie czy nie probowales ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 BIOS i problem z Vcore daje się we znaki... póki ASUS tego nie poprawi to nic nie wymyśle bo proc potrzebuje więcej niż 1.41 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Czyli jestes skazany na wpadki ASUS'a :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Masz farciucha że Ci RAM leci tak wysoko ;) Ja nie moge przebić się przez magiczne 800/4/4/4/12 gdziekolwiek wyżej. A z 4 kostkami to już wogóle, zależy od wersji biosu ale od 533 do 690 osiąga magiczne... Generalnie miałem-myślałem że nF590 niedopracowane, ale teraz to uważam że nF680i jeszcze bardziej kupiaste :( Edytowane 7 Stycznia 2007 przez pmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 No wiesz nie do konca sie z Toba zgodze na temat n680i. W moim przypadku jestem bardzo zadowolony z evga n680i. Kreci sie ladnie, zero problemow z nia. Na poczatku bylo strasznie - mnogosc ustawien w biosie wzgledem poprzedniej mojej platformy - to przepasc. Ale po opanowaniu tego - mozna osiagnac rewelacyjne wyniki. Niestety w moim wypadku proc mi sie juz skonczyl. Ale wiem ze mam dobra baze jaka jest mobo. Nie ukyrwam ze chcialem sie przesiasc na Striker'a ( ale z przyczyn innych niz OC - chodzilo o bloki wodne ). Na szczescie tego nie zrobilem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...