.:Max:. Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Skoro tak tragiczne temperatury na tej mobo Striker Extreme to jeszcze się wstrzymam, tylko nie wiem na jak długo tak korci do zmian w budzie, może ktoś już coś słyszał o nowej revision tej mobo? Planuję zakupić oczywiście jak cos się polepszy z tą mobo to: 1. ASUS Striker Extreme, nForce 680i SLI 2. Intel Core 2 Duo E6700 3. G.Skill 2048MB PC2-1000 C4 KIT F2-8000PHU2-2GBHZ 4. RAID 0, 2xWestern Digital Raptor 73.4GB 8MB SATA grafa na 2 miechy zostaje ze starego configu, później zmiana zobaczy się na co :lol: @HawkEye Mógłbyś podać jaką masz temperature proca w programie CoreTemp? Czy miałeś jakieś problemy z zamontowaniem coolera Thermalright Ultra-120? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) @HawkEye Mógłbyś podać jaką masz temperature proca w programie CoreTemp? Czy miałeś jakieś problemy z zamontowaniem coolera Thermalright Ultra-120? Prgramik właśnie ściągnąłem, jak wrócę do domu z roboty to podam. Z tą temperaturą to jakieś jaja, na biosie 0505 speedfan i probe II pokazywał ok 39, a po zmianie biosu na 0701 poazuje 44-45 st. Zobaczymy co pokaże CoreTemp. Na gorące radiatory na płycie znalazłem sposób, a mianowicie nawiew bezpośredni na płytę z wentyla 120mm. Można teraz zpokojnie ich dotknąć i trzymać, bez nawiewu jakieś 5s i nie da się wytrzymać :(. cooler montuje się bezproblemowo Pozdro Edytowane 8 Stycznia 2007 przez HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 ASUS Striker Extreme - nie tylko dla overclockerów: http://pclab.pl/art24173.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 No i teraz wszyscy myślą, że jest fajnie kolorowo i pięknie i pobiegli do sklepów :| Narazie to delikatnie nazywajac kupa, nie płyta. Przynajmniej póki ASUS nie naprawi cudnie działających BIOSów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 fajny art ;) ladna reklama i przepisanie danych z instrukcji i strony producenta. zero wynikow, zero mozliwosci oc, bo to jedna zdanie to smiech na sali i kpina z odbiorcow. przypomina mi sie test mobaskow pod c2d i "intel d975xbx do oc sie calkowicie nie nadaje" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Masz farciucha że Ci RAM leci tak wysoko ;) Ja nie moge przebić się przez magiczne 800/4/4/4/12 gdziekolwiek wyżej.zaraz farciucha :) imho kwestia dopracowania biosu. mi na evga po aktualizacji biosu, ram skoczyl z 950 na 1100, bez zmiany timingow, a nawet z mniejszym Vdimm. ladna reklama i przepisanie danych z instrukcji i strony producenta. zero wynikow, zero mozliwosci oc, bo to jedna zdanie to smiech na sali i kpina z odbiorcow. przypomina mi sie test mobaskow pod c2d i "intel d975xbx do oc sie calkowicie nie nadaje" :Dpodejscie pcl. zaraz beda sie bronic, ze nie testuja i nie zajmuja sie OC, tylko po co o tym wspomninaja? nie tykaja OC to nie pisza o nim i koniec, a tak to wychodza wlasnie takie bzdety. dobrym przykladem jest test OC 8800GTX i "kres mozliwosci", teraz wiekszosc czytelnikow pcl uwaza, ze 8800GTX jest wyzylowany, bo tak wypadl test na pcl. osmieszaja sie po prostu :/ Edytowane 8 Stycznia 2007 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Panowie, sorry za OT ale w przeciągu godziny chciałbym zamówić nowe mobo pod E6600 i mam super dylemat. Pomóżcie, co wybrać: -Asus P5B Deluxe -Asus P5W DH Deluxe -Asus P5N32-E 680i SLI (mój faworyt) Edytowane 8 Stycznia 2007 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 No wiesz nie do konca sie z Toba zgodze na temat n680i. W moim przypadku jestem bardzo zadowolony z evga n680i. Kreci sie ladnie, zero problemow z nia. Na poczatku bylo strasznie - mnogosc ustawien w biosie wzgledem poprzedniej mojej platformy - to przepasc. Ale po opanowaniu tego - mozna osiagnac rewelacyjne wyniki. Niestety w moim wypadku proc mi sie juz skonczyl. Ale wiem ze mam dobra baze jaka jest mobo. Nie ukyrwam ze chcialem sie przesiasc na Striker'a ( ale z przyczyn innych niz OC - chodzilo o bloki wodne ). Na szczescie tego nie zrobilem :) ja rowniez jestem bardzo zadowolony z EVGA!! SUPER PŁYTA, ZNAAKOMITA POD OC. Szkoda ze niemam lepszego chlodzenia to bym powalczył wyżej:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Ha ;) No bo od P23 eVGA zdecydowanie działa w przeciwieństwie do Strikera/P5N32-E SLI :) I kolejny raz ASUS mnie zawiódł i dał ciała po całości :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Rowniez jako uzytkownik EVGA dodam pare slow, ktory tylko potwierdza to co powiedzieli koledzy powyzej: 1. rozmieszczenie wszystkiego na pcb - super 2. wykonanie/jakosc/wyposazenie - bdb 3. zero problemow z biosem, instalka windy 4. OC rowniez bardzo dobre Nie znalazlem jeszcze zadnych minusow tej mobo odkad pracuje u mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 No to biorę EVGA. Thx za pomoc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Jak kupywałem EVGA - chyba jako pierwszy lub jeden z pierwszych na forum wiekszosc uwazala ze 680i jest kiepskim czipsetem i nie polecala wogole plyt na nim. Teraz jest odwrot i gro zmienia na EVGA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 ja też zastanawiam się nad mobo do C2D 6600, tylko nie wiem czy Asus P5W DH Deluxe czy Asus P5N32-E 680i SLI a może właśnie Evga, po Strikerze spodziewałem się znacznie więcej choć może to kwestia nowego biosu, do tego planuje Crucial'e AE bo lepsze RAM'y chyba się nie trafią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Co to za opcja w biosie SLI Ready Memory. Ustawilem ja na wlaczona na tryb expert i zaczely mi pamieci chodzic w trybie 1T narazie testuje na 800 Mhz. Edytowane 8 Stycznia 2007 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Czytajka profili EPP w SPD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Moje pamieci to Patrioty LLK 2 x 1 ghz 800/1000 Mhz - chyba EPP (tak pokazuje CPU-Z) Edytowane 8 Stycznia 2007 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) @HawkEye Mógłbyś podać jaką masz temperature proca w programie CoreTemp? Tempy pokazuje 41 i 40 st., ale coś nie wierzę w to, a mianowicie jak obciążyłem oba rdzenie na 100% to temp. skoczyła do 44 i 43 st i tak się zatrzymała, po zdjęciu obciązenia wskazania odrazu wróciły do poprzednich wskazań. Pozdro Edytowane 8 Stycznia 2007 przez HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Tempy pokazuje 41 i 40 st., ale coś nie wierzę w to, a mianowicie jak obciążyłem oba rdzenie na 100% to temp. skoczyła do 44 i 43 st i tak się zatrzymała, po zdjęciu obciązenia wskazania odrazu wróciły do poprzednich wskazań. Pozdro Te tempy masz bez kręcenia proca? Jak długo dwa rdzenie szły na tym 100% obciążeniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Te tempy masz bez kręcenia proca? Jak długo dwa rdzenie szły na tym 100% obciążeniu? Bez kręcenia i ok 15min Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 to rzeczywiscie dziwne tempy. U mnie w idle pokazuje core temp 32-35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Na Strikerze/P5N32-E SLI BIOS pokazuje co innego (+10 stopni przynajmniej) niż PC Probe :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Wszystko wskazuje na to, że jeżeli sytuacja się nie poprawi z tym Striker'em (jakiś super biosik poprawiający jego bolączki) :oops: :oops: to biorę tą EVGA 680i, chociaż jednak wolałbym tego Striker'a (wypasik płytka) :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Maly poradnik dla poczatkujacych w zabawie z C2D i n680i znajduje sie TUTAJ Mam nadzieje ze pomoze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) to rzeczywiscie dziwne tempy. U mnie w idle pokazuje core temp 32-35 te tempy to na wodzie ? stwierdzam że pasta AS to badziewie, chyba że sprzedali mi jakąś starą :(, zmieniłem pastę na tą, którą dostałem z coolerem, i temperatura spadła do 37 st i oscyluje między 37 a 39 st. (na niewygrzanej paście, zobaczymy co będzie jutro) przedtem 41-43 st. Edytowane 8 Stycznia 2007 przez HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Tempy na wodzie. A co do pasty - to musiales trafic na jakis odpad. Ja uzywam as5 i spisuje sie rewelacyjnie. Wczesniej mialem ceramique i byla o wiele gorsza. Teraz juz zawsze uzywam as5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 A co do pasty - to musiales trafic na jakis odpad. Ja uzywam as5 i spisuje sie rewelacyjnie. Wczesniej mialem ceramique i byla o wiele gorsza. Teraz juz zawsze uzywam as5. Prawdopodobnie, bo cudowałem z colerem i pastą na wszystkie sposoby i temperatura nie chiała spaść, a dałem Thermalrightową i jest odrazu 3 st. różnicy. Czułem że z nią jest coś nie tak bo na A64 3000+ @2,25GHz miałem 43-44 st i to na WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Trochę OT. W kwestii temperatur u mnie przy 9x400@1.6V procek w stresie po 2h według CoreTemp dobija do 67/68 stopni, w zamkniętej obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) U mnie w dalszym ciągu loteria jeden dzień przechodzi wszystkie testy 3D oraz memtest i superPI a na drugi wywala się przy oglądaniu filmu lub na przeglądarce internetowej. Nie mam już nerwów do tej płyty. Łudzę się jeszcze nadzieją, że może kolejny BIOS poprawi sytuację. Ale temperatur takich nie mam jak przedmówca. W identycznym ustawieniu 9x400 ale Vcore=AUTO mam ~ 45 w stresie oczywiście. Nie wiem doprawdy o co chodzi z tymi temperaturami. Proc mam posmarowany Coollaboratory Liquid MetalPad i radiator Thermalright SI-128 + wentyl 120mm. Wiatrak zachodzi trochę na te radiatory wokół procka i lekko je nawiewa. Może to coś daje. A może do schłodzenia całości przydałoby się 7 wentylatorów 120mm jak w tej obudowie http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1745 Mnie się osobiście nawet podoba :D Ten link trochę lepszy http://zenfist.pl/pID/1064.htm lub do strony producenta http://www.nzxt.com/products/zero Edytowane 9 Stycznia 2007 przez Pietrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Pietrek. Ustaw 9x400+1.6V, ustaw pamięci na 800/4/4/4/12 i pobaw się wtedy. U mnie są hocki z pamięciami, powyżej 800 MHz mam podobne albo gorsze efekty niż Ty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Ustawiłem pamiątki 4/4/4/AUTO i reszta też AUTO @1111MHz i na razie odpukać jakoś śmiga. Jak tylko ustawię Tras na 12 to się zaczyna - raz OK a raz zwiecha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...