Twój Pan Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Testowac, testowac, bo musze wiedziec czy p5w64 sie pozbywać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierdlik Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Pierwsze testy na XS W DE widze, ze w sklepach sie pojawiaja z dostepnoscia 11.11 ;) Cena 268€ :( Jak narazie nic specjalego ta EVGA NForce 680i SLI. Piersze testy na xtremesystems wykazały max Fsb 411Mhz na procku E6700 ES B1 i mnozniku 9 czyli 3700Mhz zaś fsb 400Mhz i na mnozniku 10 idzie on 4000Mhz Czyżby dało sie tylko wycisnąc 411 Fsb jak tylko tyle to by sie potwierdziło intel+nv=nic specjalnego do o/c :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Chyba slepy jestes. Pedro testuje to na ac i na dodatek to jest takie initial impression, wiec poczekaj troche na wydawanie opinii co do mobo. Imho mi sie podoba :D I tak nie uzywam procow z multi mniejszym niz x9, wiec ... A raczej plyta za okolo 1000zl nie znajdzie zastosowania w kompach z Allendale. ( Ale wyjatki sie trafiaja, czego nie potrafie zrozumiec ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Jak narazie nic specjalego ta EVGA NForce 680i SLI. Piersze testy na xtremesystems wykazały max Fsb 411Mhz na procku E6700 ES B1 i mnozniku 9 czyli 3700Mhz zaś fsb 400Mhz i na mnozniku 10 idzie on 4000Mhz Czyżby dało sie tylko wycisnąc 411 Fsb jak tylko tyle to by sie potwierdziło intel+nv=nic specjalnego do o/c :mur: Tak bo jak wiadomo jest cala masa plyt pod intela robiacych wieksze fsb przy tej ilosci PCI-ex x16 :) Zreszta kto potrzebuje wiecej do codziennego uzytku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Nvidia nForce 680i SLI Chipset Review: http://www.xbitlabs.com/articles/chipsets/...e-680i-sli.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 A raczej plyta za okolo 1000zl nie znajdzie zastosowania w kompach z Allendale. ( Ale wyjatki sie trafiaja, czego nie potrafie zrozumiec ). Dlaczego tak uwazasz? Sam sie przymierzam do 680 choc mam "tylko" 6300... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 gratuluje wyboru... plyty za ponad 1 k... do takiego procka... ale sa rozne zboczenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Dlaczego tak uwazasz? Sam sie przymierzam do 680 choc mam "tylko" 6300...Oczywiście szanujemy Cię :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Witam No i po pierwszych testach referencyjnej płyty widać, że Nvidia nie zmiażdzyła czipów intela. Zastanawia mnie tylko czy na 680i da się ustawić mnożnik dla pamięci mniejszy niż 1/1 ??? No i oczywiście jakie jest max fsb bo nikt jeszcze nigdzie tego nie napisał. W tym teście z linka powyżej dojechali do 450Mhz no a wyżej ??? Jestem na etapie szukania płyty pod C2D i nie wiem co teraz robić kupować 5PB delux czy czekać na coś na 680i. W ogóle to ciekawe kiedy u nas w Polsce będzie można kupić tą płyte Asus Striker Extreme. Ciekawe także czy DFI zrobi jakąś Lanparty na 680i bo na RD600 to już prawie jest. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Oczywiście szanujemy Cię :) Jakies sensowane argumenty? Niedawno zachwycali sie wszyscy wydajnoscia C2D - nawet 6300 a teraz najnizszy model jest juz bee... Troche rozsadku panowie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 1. Jeśli wydawać taką ilość kasy na płytę to już po to, aby wycisnąć max. z całego kompa. 2. Przy E6300 owego maksa nie wyciśniesz, o ile płyta nie robi min. FSB 500MHz (a czego do tej pory tu nie widzieliśmy). 3. Dlatego nie ma sensu - w mniemaniu większości osób, w tym moim - kupowanie pod niskomnożnikowe procesory "wyspasionych" płyt, ale robiących "tylko niezłe" fsb. 4. Tu bardziej opłacalnym zakupem będzie płyta może odrobine słabiej wyposażona, ale pozwalająca ładnie podciągnąć FSB (ot, np. P5B dlx). 5. Do płyt z punktu trzeciego zdecydowanie lepsze będa procsory o wyższym mnożniku, gdzie da się uzyskać bardzo dobre zegary bez konieczności kosmicznych FSB ze strony płyty. Comprende? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Płyta pojawiła sie juz w Komputroniki za niewiele ponad 1000 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Witam No i po pierwszych testach referencyjnej płyty widać, że Nvidia nie zmiażdzyła czipów intela. http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showd...i=2869&p=13 Po prostu tragedia tylko 4 Ghz na 6800 i to marne 525 x 7 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 (edytowane) ... Zastanawia mnie tylko czy na 680i da się ustawić mnożnik dla pamięci mniejszy niż 1/1 ??? ... Jak widac w testach, ma dzielniki 1:1, 5:4 i 3:2 ALE mozna ustawic tez taktowanie pamieci asynchronicznie (niezaleznie) do FSB w przedziale 400 - 1200. Wiec nie ma problemu z ustawieniem FSB wyzszego niz taktowanie pamieci (zaznaczono to specjalnie w recenzji plyty chyba na x-bit labs). Kurcze, Anandtech wyciagnal 525MHz FSB, a na x-lab 449MHz to byl max, cos tu nie pasuje. Poza tym w testach wydajnosciowych na x-bit wyniki byly slabsze w duzej ich czesci od tych osiagnietych na i965 i i975 (Anandtech odwrotnie ;)). Trzeba poczekac na wiecej testow, ponadto ponoc dzisiaj ma sie pojawic Asus 680i ;) Edytowane 9 Listopada 2006 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Trzeba poczekac na wiecej testow, ponadto ponoc dzisiaj ma sie pojawic Asus 680i ;)przekombinowali z tym asusem :/ cieplowodow jak u pana henia w kotlowni. swiatelka, wyswietlacze, bajerki jak na odpust :( juz widzze jak wpycham bez problemu 8pin zasilanie . evga wyglada jak normalna plyta - funkcjonalnie i bez zbednych swiecidelek, i tak powinno byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 (edytowane) Dlaczego tak uwazasz? Sam sie przymierzam do 680 choc mam "tylko" 6300...975X + 6300/6400 = :kijem: Wczesniej juz Ci koledzy wytlumaczyli, ale ja tez sie dopisze. Mobo na 975X przewaznie robia lekko ponad 400MHz FSB, co daje zawrotne 2800MHz ( az, albo tylko ). Edit : Klik ---> ABIT Edit nr2 : Klik Asus bez rollercoaster'a Edytowane 9 Listopada 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 http://enthusiast.hardocp.com/article.html...W50aHVzaWFzdA== 475 FSB z allendale bez podnoszenia napiecia na chipsecie. Z podnoszonymi napieciami Boot na 533. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 (edytowane) 399$ za asusa (stryker) to jednak przegiecie paly :( ps. @DEVILEK ten asusik juz lepiej wyglada :) Ciekawe jak z cena? Edytowane 9 Listopada 2006 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierdlik Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Ciekawe ile będzie kosztowała płyta Asus P5N32-E SLI na nForce® 680i SLI :? Jak w granicach 850zł to może poczekam na premiere. Mam nadzieje że przed końcem tego miesiąca premiera nastąpi. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 No, wyniki zaczynają jakoś wyglądać... To teraz niech potwierdzi to kilka osób spoza serwisów (a więc normalnych userów) i płyta zacznie nabierać sensu... Acha, niech jeszcze ceny o połowę obniżą - tak na gwiazdkę najlepiej :lol: :lol: :lol: A drążąc temat mobo+proc => dla mnie wyznacznikiem jest, czy zestaw może stabilnie osiągnąć 3,6GHz. Więc jeśli kupować, to: E6300 @ mobo FSB 530MHz+ E6400 @ mobo FSB 450MHz+ E6600 @ mobo FSB 400MHz+ Oczywiście jest to sprawa jak najbardziej indywidualna - mi akurat pasuje 3,6GHz, dla innych "granicą opłacalności" może być 3,0GHz albo np. minimum 4,0GHz- kwestia gustu/wymagań co do sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 (edytowane) EVGA NForce 680i SLI Motherboard Review http://www.vr-zone.com/?i=4215 Edytowane 9 Listopada 2006 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Płyta EVGA mi się podoba, jak z ceną w PL? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Ladna sztuka, wszystko profesjonalnie dopracowane, fajna sprawa jeden pojedynczy heatpipe :) ale mialem juz nf4 wiec zaufan 965 tym razem i mojemu p5b dlx :D co leci poczta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Płyta EVGA mi się podoba, jak z ceną w PL? w siriusie 999 :cry: w takim razie asus strike bedzie kosztował conajmniej 1200zł, a to już jest przegięcie za płyte główna. Pocieszające jest to, że aby 680i konkurował z czipami intela to ceny muszą iść w dół. Zostaje czekać tylko ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Polski tescik link plytki EVGA NForce 680i SLI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 (edytowane) evga bije asusa ;| Edytowane 9 Listopada 2006 przez Che Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 No evga nieźle sobie radzi, szkoda że na większosci serwisów FSB nie było wyższe ale pewnie to kwestia biosów itp.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 może trochę dziwne pytanko co to za firma evga jest ona jakoś związana z nvidia? bo chyba wszystkie "przeciekowe" fotki nowych produktów nvidii pochodzą od tej firmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 975X + 6300/6400 = :kijem: Wczesniej juz Ci koledzy wytlumaczyli, ale ja tez sie dopisze. Mobo na 975X przewaznie robia lekko ponad 400MHz FSB, co daje zawrotne 2800MHz ( az, albo tylko ). Tak moze sie zgodze ze na 965 wyciaga sie wieksze FSB ale coz poradzic na to iz mam ochote na SLI (7900GS) ? Zostaje 975 i modowane stery lub wlasnie 680 SLI / 650SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 ECS bazuje na referencyjnej konstrukcji NVIDII, czyli to samo co EVGA. Mam nadzieję, że cena będzie niższa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...