Blue Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Blue nie wiesz moze po co jest ta druga zworka kolo przycisków na reset i power ja to przełozyłem i tez chodzi, teraz mam tak ustawione jak ty mi podałes i jakos to chodzi ale pewnie zaraz złapie reseta ale dziwne jest to ze resetuje sie tylko na filmach z rozszerzeniem avi. a rmvb nic wiec nie wiem co to jest moze moje pamieci sie sypły. ustaw na 1,4 to co Ci podalem, i jesli sie zresetuje , wejdz do bisou ustaw pamieci na 800 timingi recznie odpowiednie takie jak masz na kostkach i wtedy sprawdz. 100% wina pamieci....daj 800mhz.... i recznie timigni i nie przekraczaj 2,2v do proby... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaker Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 no i duuppaaa włozyłem inne pamieci dałem na standardowe ustawienia i dalej to samo moze cos sie przegrzewa sam juz nie wiem dac tyle kasy za płyte i nie stabilnie : dałem tak procek 1,2 v na 3,15 ghz pamieci 4-4-4-12 900 2,3 v spp 1,45 ht 1,3 mcp 1,55 fsb 1,4 no i film leciał z godzine mysłem ze ok i dalej zwis dzwiek staje i robi tak pyr pyr pyr potem nastepuje reset. dobija mnie to juz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 no i duuppaaa włozyłem inne pamieci dałem na standardowe ustawienia i dalej to samo moze cos sie przegrzewa sam juz nie wiem dac tyle kasy za płyte i nie stabilnie : dałem tak procek 1,2 v na 3,15 ghz pamieci 4-4-4-12 900 2,3 v spp 1,45 ht 1,3 mcp 1,55 fsb 1,4 no i film leciał z godzine mysłem ze ok i dalej zwis dzwiek staje i robi tak pyr pyr pyr potem nastepuje reset. dobija mnie to juz jakiego masz procka ze potrzebuje tylko 1,2?? zapusc orthosa small ftt. pamiec ustaw 4-4-4-12 800 2,1v spp 1,4 ht 1,2 mcp 1,5 fsb 1,2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaker Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 procek to e6300 3,15 ghz chodzi mi teraz pasywnie na ninji stres 60C, sprzedaje go bo juz mi sie nieche meczyc z ta płyta mam juz e4300 własnie przed chwila zrobiłem mu polerke ihs. Ustawiłe tak jak Ty mi karzesz pozniej dam znac orthos juz leci z 2 godziny i nie wywyala błedów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 procek to e6300 3,15 ghz chodzi mi teraz pasywnie na ninji stres 60C, sprzedaje go bo juz mi sie nieche meczyc z ta płyta mam juz e4300 własnie przed chwila zrobiłem mu polerke ihs. Ustawiłe tak jak Ty mi karzesz pozniej dam znac orthos juz leci z 2 godziny i nie wywyala błedów. a pusc teraz blenda.... na tych samych ustawieniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaker Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 wszystkie tesy mi przechodza ale na filmach chwila i zwis moze procesor jest walniety teraz mam na 3,5 ghz 1,31 v orthos leci juz 2 godziny, trafia mnie juz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 wszystkie tesy mi przechodza ale na filmach chwila i zwis moze procesor jest walniety teraz mam na 3,5 ghz 1,31 v orthos leci juz 2 godziny, trafia mnie juz . daj screena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaker Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) jutro bo teraz ma wsadzone e4300, a niechce mi sei przekladac dam screena z 3,15 ghz 1,2 v szlak mnie trafia z ta płyta dalej sie wiesza :mur: a temperatury sa takie wysokie bo na pasywie jest ninja tylko był wiatrak z niniji na pamieci dany zeby dmuchało. Edytowane 25 Października 2007 przez Flaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaker Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 problem rozwiazałem przegrzewał mi sie mostek południowy.;] mozna było na nim jajka smarzyc dzieki Blue ze pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 (edytowane) Witaminki, potrzebuje stabilnej mobo na n680i SLI ktora docelowo musi, podkreslam musi zrobic 450 fsb. Od jakies czasu grzebie sobie w necie i po testach patrze ze roznie to bywa z max OC ... Wiec moze cos posiadacze tych mobasow mi doradza? Na celownik biore DFI LanParty UT 680SLI-T2RS Solid w wierze iz bedzie to trafny zakup który musi pociagnac E6750@3600 (450 fsb) oraz 2x8800GT Szli. Zastanawiam sie tylko czy polimerowe kondensatory wplywaja korzystnie na OC plyty czy tylko na stabilnosc/zywotnosc? @Flaker jaka masz płytke? PS: Czy ktos z posiadaczy DFI może mi napisac czy Scythe Ninia nie zachacza o dolaczona karte muzyczna? PS2: Czy DFI ma jakieś problemy z cpu na fsb 1333 czy startuje bez gadania? (teoretycznie nie powinino byc problemow) Edytowane 31 Października 2007 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Czytając ten topic widzę, że nie tylko ja mam problemy z moją płytą, która też jest na chipsecie nVidii (nForce 650i Ultra). Moja płyta jest dość sporo okrojona w stosunku do Waszych, ale opcje w BIOSIE ma mniej więcej te same (tylko sporo mniejszą regulację napięć). Ja mam problemy z pamięciami (Command Rate :/), niby jest unlinked, a dzielników to za dużo nie ma. Oprócz tego przy podkręconych ustawieniach można zapomnieć o regulacji CPU Fan. Biosów nie ma, ostatni dodawał obsługę Kentsfielda na FSB1333 (śmiech), zresztą do innych płyt na nForce 6xx też nie widziałem. nVidia chyba nas olała. Ja tylko czekam aż coś nawali, bo sprawnej pozbywać się nie będę, i z chęcią w ramach gwary wezmę coś na P35, jeśli tylko będzie się dało. Płytka kosztuje ~360 zł, a jest tak wykrojona ze wszystkiego, że szkoda gadać. Brak czujników NB, System (nie ma temp. w Biosie, a czy czujniki są to nie wiem), PC Speakera! i inne tego typu rzeczy :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaker Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 @Flaker jaka masz płytke? mam evga n680 sli płyta chodzi ok do fsb 387 mhz potem juz wiesza sie na filmach mysalem ze mostek sie przegrzewa wiec dałem nawiew pogladałem dwa filmy potem dalej nie wiem co jest z ta płyta na 100% to ona. Pamieci sprawdzane procesor tez wszsytko zmieniałem dawałem inne i dalej. Wez dfi lpesza płyta i to duzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Fsb 387 stabilne to bardzo malo - z tego co czytam Evga lubi sprawiac problemy wiec pewnie sobie odpuszcze ja jako nowy zakup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Chciałem zapytać: Jakie maksymalne i stabilne taktowanie udało Wam się uzyskać na tych płytach jeśli chodzi o PAMIĘCI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 obecnie jade na evga 680i i plyta na codzien smiga z fsb500 (proc e8400 @ 9*500) dawalem 520fsb i bez problemu windows sie odpalil i wszystko smigalo:) tylko ze przy tej czestotliwosci byl strap ale za malo sie bawilem, moze szlo by go jakos wyeliminowac. ogolnie jestem bardzo zadowolony ,szkoda tylko ze cewki troche piszcza, moze uda mi sie cos z tym zrobic, wiem ktora cewka ale co z nia zrobic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...