HawkEye Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Rozwiązanie: Noctua NH-U12F :lol: super collerZastanawiałem się nad nim, ale nie wiem czy się zmieści, bo odległość między podstawą coolera a pierwszym finem musi wynosić około 35 mm. Z tego co znalazłem w necie to Thermalright U-120 spełnia takie wymagania, ale jest dość drogi. HawkEye: zaleznie od tego jak ustawie.A do jakiej częstotliwości udało Ci się wykręcić magistralę na tej EVGA? Napisz cos wiecej o mobo :) Ciekawi mnie jak sie kreci etc.Jasne że napiszę, ale testy będę robił dopiero po Świętach, bo czekam na 8800GTX, który ma przyjść dopiero 28. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 ale chociaz pobawilbys sie szyna - ile da sie wyciagnac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 ale chociaz pobawilbys sie szyna - ile da sie wyciagnac :) Sam nie mogę się doczekać, kiedy ją odpalę, ale w starym kompie musiałbym rozbroić wodę, żeby wyjąć grafę i wytargać z niego zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) Czyli bedziesz nas trzymal w niepewnosci do 28 :) Ehh trzeba bedzie wytrzymac :) OT: Firma MIPS wypuscila juz komplet blokow dla EVGA: Edytowane 21 Grudnia 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) Zastanawiałem się nad nim, ale nie wiem czy się zmieści, bo odległość między podstawą coolera a pierwszym finem musi wynosić około 35 mm.Może zamailuj do jakiegoś sklepu co ma na stanie ten coller Noctua NH-U12F i zapytaj o konkretne wymiary. Ja też jestem strasznie ciekaw, czy ten coller wejdzie do Strikera :-P Edytowane 21 Grudnia 2006 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Czyli bedziesz nas trzymal w niepewnosci do 28 :) Ehh trzeba bedzie wytrzymac :) Nawet nie wiesz (a może wiesz :)) jak mnie skręca żeby poskładać wszytko do kupy i zacząć testy :) Może zamailuj do jakiegoś sklepu co ma na stanie ten coller Noctua NH-U12F i zapytaj o konkretne wymiary. Ja też jestem strasznie ciekaw, czy ten coller wejdzie do Strikera :-P Zagadałem u Zenfist'a, zobaczymy co odpowiedzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zagadałem u Zenfist'a, zobaczymy co odpowiedzą.W sprawie jakiego collera zagadałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 W sprawie jakiego collera zagadałeś? Noctua NH-U12F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 ASUS Striker Extreme http://www.hardwarezone.com/articles/view....d=6&id=2147 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) ASUS Striker Extreme http://www.hardwarezone.com/articles/view....d=6&id=2147 Coraz lepsze wiadomości nt tej płyty :) Wie ktoś gdzie można kupić kable SATA z jednej strony z wtyczką typu "I" (eSATA) a z drugiej typu "L" (zwykłe SATA)? Edytowane 22 Grudnia 2006 przez HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Jak i tak czekam na testy HawkEye :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Jak i tak czekam na testy HawkEye :) Aż mnie skręca że karta przyjedzie dopiero po Świętach, a miała być razem ze Strikerem :(. Zamówiłem na procka sobie Thermalright U-120, bo od Zenfist'a o Noctua niestety zero info, rzadnej odpowiedzi :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Własnie wyszedl najnowszy bios od EVGA: BIOS Version : P23 - EVGA Recommended Download BIOS Date : 12/21/2006 BIOS File : NF68P23.bin (filesize N/A) Notes : The following was updated in release P23: - Fix for SATA disk drives - Improvements to memory stability and overclockability - Disabled spread spectrum tables for improved overclockability - Improve POST screen CPU speed reporting Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Jak i tak czekam na testy HawkEye :)Co to niby ma być bo nic nie wygooglałem ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Własnie wyszedl najnowszy bios od EVGA: BIOS Version : P23 - EVGA Recommended Download BIOS Date : 12/21/2006 BIOS File : NF68P23.bin (filesize N/A) Notes : The following was updated in release P23: - Fix for SATA disk drives - Improvements to memory stability and overclockability - Disabled spread spectrum tables for improved overclockability - Improve POST screen CPU speed reporting Testowales Lysyn juz ? - Ja zaraz sprawdze jak sie ma do OC ten nowy bios ;) PS. EVGA nie gorsza od Strikera - 500Mhz zaliczone - DOWOD :) Edytowane 22 Grudnia 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) 500x7 i to jakis wyczyn ? Nic ciekawego smiem twierdzic. Plyty na 680i tak jak i modele na i975X nadaja sie do CPU z wysokimi multi. Edytowane 22 Grudnia 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Nie twierdze ze to jakis wyczyn, lecz jako wiadomosc ze evga spokojnie osiaga rowniez 500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Właśnie, to jakie FSB wyciągają płyty na 680i, przy mnożniku 9, czy może to w końcu ktoś przetestować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 U mnie: 9x417 = 3.75Ghz Nie wiem czy to koniec mobo czy CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) Noctua NH-U12F HawkEye mam do ciebie wielką prośbę, jak byś mógł to zmierz na tej mobo Striker odległości między radiatorami jak na fotce: I podaj jakie wysokie są te radiatorki? Edytowane 23 Grudnia 2006 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) HawkEye mam do ciebie wielką prośbę, jak byś mógł to zmierz na tej mobo Striker odległości między radiatorami jak na fotce: I podaj jakie wysokie są te radiatorki? Wysokości podane są od płyty. -- Edit -- Taką odpowiedź przed chwilą dostałem od Zenfist'a nt Noctua NH-U12F: Witam serdecznie Nie zmieści się on na tej płycie ze względu na radiatory dookoła Socketu. Pasować na nie będą coolery typu zalmana 9700 Edytowane 23 Grudnia 2006 przez HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) Wysokości podane są od płyty. -- Edit -- Taką odpowiedź przed chwilą dostałem od Zenfist'a nt Noctua NH-U12F: Witam serdecznie Nie zmieści się on na tej płycie ze względu na radiatory dookoła Socketu. Pasować na nie będą coolery typu zalmana 9700 Dzięki za szybką odpowiedź, a dla zainteresowanych do Strikera pasuje na 100% jeszcze coller --> Asus Silent Square Dowód --> Komp na płycie Asus Striker Jak już zamontujesz tego Thermalright U-120 to napisz jak on tam pasuje i jak z montowaniem, czy były jakięś problemy. Może wrzuć jakieś fotki jak to wygląda :-P Edytowane 27 Grudnia 2006 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Thermalright Ultra-120 też pasuje na Strikera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Thermalright Ultra-120 też pasuje na Strikera :)Mógłbyś jakieś fotki zapodać? Chciałbym obcykać ile tam miejsca zostaje po zamontowaniu tego Thermalright Ultra-120 :lol: Jak on się trzyma płyty, czy solidnie, zamontowany z wiatrakiem, czy bez? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 HawkEye kiedy zaczynasz przesiadke i testy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) Mógłbyś jakieś fotki zapodać? Chciałbym obcykać ile tam miejsca zostaje po zamontowaniu tego Thermalright Ultra-120 :lol: Jak on się trzyma płyty, czy solidnie, zamontowany z wiatrakiem, czy bez? Płyty trzyma się elegancko, narazie jest z wiatrakiem ale nie wiem czy będę go używał, bo mam obudowę z 25cm wiatrakiem, który będzie chodził na 5-7V. A oto kilka fotek: HawkEye kiedy zaczynasz przesiadke i testy :) Jak tylko dostanę grafikę, w teorii powinna być jutro, ale jest okres świąteczny i różnie to bywa. -- Edit -- Nie widzieliście gdzieś w necie kabli do zewnętrznych portów SATA ("I" <--> "L") ? -- Edit 2 -- @Malik musiałeś robić dyskietkę z driverami do SATA żeby zainstalować windę? Edytowane 27 Grudnia 2006 przez HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Nie musialem robic zadnej dyskietki - od razu wykryl mi dyski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Nie musialem robic zadnej dyskietki - od razu wykryl mi dyski.To ekstra :), bo przy nforce4, nie chciał mi wykryć dysków sata. Nawet podłączyłem sobie starą stacje dyskietek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 male info odnosnie pasujacego chlodzenia ;] ninja wchodzi na p5n32-e sli a klient, ktory kupil strikera mowi, ze na niego tez ninja pasuje. o infinity info nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 NA Evga pasuje bez problemu BT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...