EspE2000 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) Generalnie to nie do końca rozumiem co powinienem instalować. Nie instalowałem żadnych łatek, ponieważ nie mam dwurdzeniowca. I o jakie wpisy w rejestrze chodzi? Tylko do X2 tak? No to mnie nie dotyczy. PS. Ta płyta to najgorsza płyta jaką w życiu miałem. Już gigasyf się lepiej kręcił od tej DFI. :angry: A jaki stabilny był! BA! Próbowałem podnieść częstotliwość pamięci do rozsądnych liczb, jednak płyta na to nie pozwoliła. Maksymalne FSB na jakim wystartował windows to 209 MHz (1:1) i to jeszcze wtedy, gdy łaskawie podniosłem timingi do 3-3-3-8. :mur: :mur: :mur: :mur: Edytowane 8 Grudnia 2006 przez EspE2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Generalnie to nie do końca rozumiem co powinienem instalować. Nie instalowałem żadnych łatek, ponieważ nie mam dwurdzeniowca. I o jakie wpisy w rejestrze chodzi? Tylko do X2 tak? No to mnie nie dotyczy.Nie mam pojęcia czemu odniosłem wrażenie, że masz dwa rdzenie. Wybacz... :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom9001 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Ta płyta to najgorsza płyta jaką w życiu miałem. Już gigasyf się lepiej kręcił od tej DFI. :angry: A jaki stabilny był! BA! Próbowałem podnieść częstotliwość pamięci do rozsądnych liczb, jednak płyta na to nie pozwoliła. Maksymalne FSB na jakim wystartował windows to 209 MHz (1:1) i to jeszcze wtedy, gdy łaskawie podniosłem timingi do 3-3-3-8. :mur: :mur: :mur: :mur: Potwierdzam, moje wyniki są troszkę lepsze ale spodziewałem się o wiele lepszych osiągów. W tej chwili mój najlepszy wynik to proc SD 3700+ 2.2GHz@2.64GHz a pamięci 440MHz na bardzo kiepskich timingach. nie wiem czemu ale nie może osiągnąć HTT większego jak 240 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Wyczerpały mi się już pomysły co do twojej mobo EspE2000 ja mam CFX3200 i naprawdę niema na co narzekać, popytam po znajomych może oni na coś wpadną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EspE2000 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) A czym się różni moja płytka od Cfx3200? Widze że kolorem gniazd usb oraz wyświetlaczem na płycie. tom9001 czy twoja płyta jest stabilna czy miewa częste frizi i reseti ? Ja HTT osiagnąłem 270 i windows wstał, ale jak tylko dotknę myszki to reseti robi :unsure: . Oczywiście ramy musiałem zmniejszyć do poziomu 133 MHz. Totalna klapa. Ma ktoś może jeszcze tą płytę? PS Udało mi się zainstalować Viste na drugim dysku. Wersje homebasic czy coś takiego. Jutro sprawdze czy wersja ultimate da się zainstalować. A potem spróbuję zainstalować na Raidzie 0 bo coś mi się wydaję, że Vista nie chce się na Raidach instalować (albo moja płyta >> :-| DFI :-| <_< << w tym przeszkadza). Edytowane 8 Grudnia 2006 przez EspE2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) A czym się różni moja płytka od Cfx3200? Widze że kolorem gniazd usb oraz wyświetlaczem na płycie. tom9001 czy twoja płyta jest stabilna czy miewa częste frizi i reseti ? Ja HTT osiagnąłem 270 i windows wstał, ale jak tylko dotknę myszki to reseti robi :unsure: . Oczywiście ramy musiałem zmniejszyć do poziomu 133 MHz. Totalna klapa. Ma ktoś może jeszcze tą płytę? PS Udało mi się zainstalować Viste na drugim dysku. Wersje homebasic czy coś takiego. Jutro sprawdze czy wersja ultimate da się zainstalować. A potem spróbuję zainstalować na Raidzie 0 bo coś mi się wydaję, że Vista nie chce się na Raidach instalować (albo moja płyta >> :-| DFI :-| <_< << w tym przeszkadza). Napisałem częściowo w #2 poscie tego tematu :P. Wyniki o/c sa gdzies tam "troche dalej" :P Edytowane 9 Grudnia 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Do tego różni się chipsetem i wydajnością oczywiście wszystko na korzyść CFX3200 :D po prostu CFX jest nowszym modelem RDX i na dodatek bardziej udanym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EspE2000 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Jeszcze pytanko jak załadować bios który przypisałem do jakiegoś klawiszu? Kiedy go wciskać? I jak resetuje się ustawienia biosu przyciskiem na płycie, bo coś mi to nie pasuje. Czytałem na DFI street że ludzie mają problemy z tą płytką, między innymi, że im się sam komp włącza. Ja akurat tego nie miałem okazji sprawdzić bo cały czas mi idzie, ale ciekawostką jest, że jak już jest wyłączony to jak dotknę się obudowy to mnie kopnie i się włącza komp :lol2: Skoro dwie osoby z dwóch które mają tą płyte wypowiadają się negatywnie o niej to musi być skopana. Zastanawiam się nad wymianą. Ale nie wiem czy brać Dfi. Jak już to na NF4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Jakby ktoś sie pogubił w biosie tot aki mały link do pomocy [; http://www.bleedinedgesupport.com/ocz/foru...ead.php?t=20506 Ja się pomału przebijam ale lektury nigdy za wiele :) Do tej pory po prostu nie chciało mi się wszystkiego samemu sprawdzać. Widocznie jestem za mało Pr0 OC ;) Tym niemniej dzięki temu linkowi poustawiałem wreszcie wszystkie alfy itp. i w SuperPI mam wreszcie lepsze wyniki niż na swoim dawnym AsRocku 939Dual-SATA2 - teraz przy CPU@2.7GHz i MEM@245.8MHz próbka 8M w 5 minut i 51 sekund, przy odpowiednio 2.65GHz i 241.4MHz 5 minut i 57 sekund. W PCMarku05 dla ostatnich ustawień zyskałem 53 PCM, a w 3DMarku06 dla swojej karty kolejne 32 3DM. Zatem opinia o mniej wydajnym Xpressie 3200 do lamusa :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom9001 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 A czym się różni moja płytka od Cfx3200? Widze że kolorem gniazd usb oraz wyświetlaczem na płycie. tom9001 czy twoja płyta jest stabilna czy miewa częste frizi i reseti ? Ja HTT osiagnąłem 270 i windows wstał, ale jak tylko dotknę myszki to reseti robi :unsure: . Oczywiście ramy musiałem zmniejszyć do poziomu 133 MHz. Totalna klapa. Ma ktoś może jeszcze tą płytę? Płyta przy HTT 240 jest stabilna i nie ma żadnych resetów. Przy HTT 250 komp jest już niestabilny i po kilku minutach testowania prime następuje reset, zmniejszałem mnożnik proca i dzielnik pamięci ale to nic nie dało. Podejrzewam że może to być problem memek bo przy div100 to max HTT 220 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garekson15 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Witam ! Ostatnio zakupiłem DFI LanParty UT RDX200 CF-DR CrossFire ,wszystko dziła poprawnie ale niepokoji mnie jedna rzecz gdy włączam SpeedFan albo EVEREST i che sprawdzic temperatury to komputer resetuje sie i wszystkie wiatraki działają na full obrotach za każdy mrazem =(.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Witam ! Ostatnio zakupiłem DFI LanParty UT RDX200 CF-DR CrossFire ,wszystko dziła poprawnie ale niepokoji mnie jedna rzecz gdy włączam SpeedFan albo EVEREST i che sprawdzic temperatury to komputer resetuje sie i wszystkie wiatraki działają na full obrotach za każdy mrazem =(.? Cześć, miałem to samo tylko przy CFX po prostu ściągnij najnowsze wersje tych programów i będzie działać na 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EspE2000 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) Witam ! Ostatnio zakupiłem DFI LanParty UT RDX200 CF-DR CrossFire ,wszystko dziła poprawnie ale niepokoji mnie jedna rzecz gdy włączam SpeedFan albo EVEREST i che sprawdzic temperatury to komputer resetuje sie i wszystkie wiatraki działają na full obrotach za każdy mrazem =(.? Miałem taki sam problem. To go rozwiązało: Jak chciałem podejrzeć parametry płyty np. w Sandrze to się restartował. To akurat rozwiązałem dodając polecenie /NOSMBSCAN do ścieżki uruchamiania skrótu. Ciekawą sprawą jest to, że jak podłącze regulator obrotów do gniazda np. 1 wiatrakowego to gdy ja dam na najmniejsze obroty to płyta podnosi napięcie i wiatrak się dosyć szybko kręci, a jak ja dam na maksa to wiatrak staje :blink: . I jest to nie zależne od temperatur. Garekson15 napisz jak się kręci! Przetestuj ją dzisiaj! Edytowane 10 Grudnia 2006 przez EspE2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Jestem pełen podziwu EspE2000. Ja bym już dawno wymienił płytę na gwarancji, bo bym świra dostał od tej jazdy. Może spróbuj - może nie wszystkie mają takie problemy? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EspE2000 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 może nie wszystkie mają takie problemy? Może i nie wszystkie bo przecież testy na stronach w necie pokazywały, że jednak da się kręcić na tej płycie. A co do gwarancji to co ja im powiem? Że nie mogę podkręcać sprzętu? Nie wiem czy uznają coś takiego. A poza tym to musze mieć kompa 24/7 więc albo sprzedam tą płyte albo oddam ją do gwarancji i potem od razu sprzedam. Myślę nad Abitem an8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Może i nie wszystkie bo przecież testy na stronach w necie pokazywały, że jednak da się kręcić na tej płycie. A co do gwarancji to co ja im powiem? Że nie mogę podkręcać sprzętu? Nie wiem czy uznają coś takiego. A poza tym to musze mieć kompa 24/7 więc albo sprzedam tą płyte albo oddam ją do gwarancji i potem od razu sprzedam. Myślę nad Abitem an8. Wiesz, co jak co, ale DFI nie kupuje się do pracy na ustawieniach fabrycznych, więc chyba powinni to uznać. Oczywiście ludzie bywają różni. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Oj czy ja wiem czy uznają bo gwarancja to imo że coś nie działa a tutaj mobo działa ale się nie da kręcić za bardzo... spróbuj nic nie zaszkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garekson15 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 zainstalowałem najnowsza wersja speedfan i everesta itak samo komputer nadal sie resetuje =( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EspE2000 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 zainstalowałem najnowsza wersja speedfan i everesta itak samo komputer nadal sie resetuje =( A zrobiłeś to co Ci wyżej napisałem? "C:\Program Files\SiSoftware\SiSoftware Sandra Lite XI\sandra.exe" /NOSMBSCAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garekson15 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 tak w speedfan dziła ta operacja ale w everescie juz nie niepokoi mnie troche ta tempteratura jaką pokazuje speedfan temp1 27C temp2 45 C temp3 49C core 48C a procesor niejest podkrecony dziłą na standardzie :D (narazie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom9001 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) tak w speedfan dziła ta operacja ale w everescie juz nie niepokoi mnie troche ta tempteratura jaką pokazuje speedfan temp1 27C temp2 45 C temp3 49C core 48C a procesor niejest podkrecony dziłą na standardzie :D (narazie ) To zależy czym chłodzisz procka. Ja przy WC mam temp1 20C temp2 48C temp3 50C core 36C Procesor podkręcony na 2.64GHz P.S. jakie jest max HTT twojej płyty? Edytowane 11 Grudnia 2006 przez tom9001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garekson15 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 orginaly wiatrak boxowy od amd 64 bez o/c nieiwem jakei jest max HTT na tej płycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom9001 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) Witam. Rozwiązałem problem podkręcania mojej płyty. :) Pożyczyłem od kumpla pamięci i na nich uzyskałem już HTT 270, proc SD3700+2.2GHz@2.97GHz. Teraz trochę potestuje stabilnośc kompa, jak wszystko bedzie ok to spróbuję jeszcze trochę z niego wycisnąć. Już myśłałem że trafił mi się procek padaka bo najlepszy poprzedni mój wynik to 2.62GHz, a to była wina memek. Być może RDX200 nie lubi się z hynixami a patrioty dobrze znosi :D :D P.S. EspE2000 spróbuj użyć innych pamięci, może to też rozwiąże twój problem Edytowane 14 Grudnia 2006 przez tom9001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EspE2000 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Spróbować mogę, ale prędzej rozstanę się z mobo niż z moimi pamiątkami. 270 to i tak marny wynik jak na DFI. Przez ostatnie dwa dni zauważyłem poprawe w działaniu mobo. Już mi się nie wiesza. Jest już stabilna. A nie kombinowałem ostatnio nic. OC jak zawsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanero Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Witam Mam spory problem z RDX'em Płyta sie odpala,pokazuje bios karty graficznej i na tym koniec, czarny ekran Szczegółowo: Podłączyłem wszystko tak jak trzeba głośnik raz pika diody diagnostyczne pokazują że wszystko jest ok pokazuje sie bios od karty graficnej i potem jest czarny ekran (monitor pracuje cały czas, ale jest czarne tło) Płyta reaguje na przycisk power , obroty wentylatora na cpu zmieniają sie wiec bios tak jakby działa ale nie ma obrazu w biosie. System sie nie ładuje, nie słychać żeby przechodził do detekcji dysków (brak charakterystycznego chrupnięcia dysku) Przywracanie defaulta nic nie dało Wyciągniećie karty graficznej czy pamieci powoduje odpowiednie ilości piknięć głośnika Karta sprawdzana na innym sprzecie jest sprawna Poprzedni właściciel twierdzi że płyta ma najnowszy bios. Jakies pomysły ? cfg: Venice 3000+ 512mb hynix D-43 Tagan 480W Baracuda 3 15GB S3 Trio 1MB PCI ( nie dymić że nie będzie działać bo na wszystkich płytach do tej pory działało) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 - Uwalony Bios - Zasilacz - Uwalony Proc - Uwalony Ram Teraz jak to wykluczyć bierzesz ram i proca do kogoś sprawdź hula to znaczy że zostaje zasiłka jak skołujesz zasiłkę od znajomego to sprawdź nie będzie działać źle wgrany bios. Może być też tak że mobo uszkodzona wtedy serwis. W przypadku biosu to hot flash biosu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanero Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 - Uwalony Bios - Zasilacz - Uwalony Proc - Uwalony Ram Teraz jak to wykluczyć bierzesz ram i proca do kogoś sprawdź hula to znaczy że zostaje zasiłka jak skołujesz zasiłkę od znajomego to sprawdź nie będzie działać źle wgrany bios. Może być też tak że mobo uszkodzona wtedy serwis. W przypadku biosu to hot flash biosu :) Wszystko jest sprawdzone na innym sprzecie. Bios sam updatowałem i po tym płyta spoko działała aż do momentu jak przywróciłem default poprzez zworke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 A spróbuj złożyć wszystko na nowo, czasami taki zabieg pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanero Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 A spróbuj złożyć wszystko na nowo, czasami taki zabieg pomaga. Niestety to nic nie daje Ale mam inny pomysł bo moze boot block w biosie sie wywalił i trzeba to przeflashować na nowo Kość w tej mobo jest 4mbitowa czyli taka jak w moim NF7 wiec myślałem o hotflashu tylko nigdzie nie moge znaleść parametrów do awdflash żeby nie scanował modelu płyty i wersji biosu Może w tym ktoś pomoze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Może pójdź do jakiegoś elektryka i wgra Ci bez problemu za pomocą programatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...