Andiw Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) Witam Mam ogromny problem z netia. Otóż dziś kurier wręczył mi modem wszystko elegancko podpolem instaluje stery rejestruje nowego użytkownika i gdy już myślę ze net będzie chodzi i wszystko będzie pięknie. Wyskakuje okienko ze system Windows musi zostać ponownie uruchomiony, bo nastąpiło nieoczekiwane przerwanie usługi zdalnego wywoływania procedur (RPC). Wyskakuje to po jakiś 3 – 4 minutach od połączenia się przez modem z siecią. Co mam z tym zrobić czy to wina systemu (Windows Server 2003 Standard edition) a może sterowników?? Proszę o jakąś pomoc w tej sprawie. Z góry thx :mur: :mur: :mur: edit: Zapomniałem dodać ze, gdy wyskoczy ten blad mam około minuty (okienko odlicza pozostaly czas) do ponownego uruchomienia systemu Edytowane 3 Listopada 2006 przez Andiv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) sprawdź czy nie masz wirusa, zainstaluj ogniomurek, zainstaluj SP1 itd.. coś mi mówi że to wirus Edytowane 3 Listopada 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Ta, dziura załatana w 2004 roku ale aktualizacji sie nikomu do systemu instalować nie chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andiw Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) Niestety z aktualizacja będzie mały problem >> może wiece skąd mogę wziaść ta odpowiednia aktualizacje do systemu?? :mur: Edytowane 3 Listopada 2006 przez Andiv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 np: z Windows Update :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andiw Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 a jesli windows Update odpada?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 witam zostaje sklep albo http://autopatcher.pol.pl/pobieranie.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andiw Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Udało mi się ściągnąć brakujące aktualizacje, ale teraz wyszedł kolejny problem. Podczas pracy na necie w pewnym momencie zaczyna mi mulic wszystkie programy korzystające z neta. Co może być przyczyna?? :mur: Czy to dalej bedzie winna brakujacych aktualizacji?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) Udało mi się ściągnąć brakujące aktualizacje, ale teraz wyszedł kolejny problem. Podczas pracy na necie w pewnym momencie zaczyna mi mulic wszystkie programy korzystające z neta....robactwo usunęłeś, ten wirus co powodował problem, ma to do siebie ze tworzy warunki do zagnieżdżenia innych nieporządnych programów Edytowane 3 Listopada 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Panel sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Usługi -> Lokalizator usługi zdalnego wywołania procedury (RPC) -> Zakładka odzyskiwanie -> przy kazdym bledzie zaznaczasz zeby nie podejmowal akcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) Panel sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Usługi -> Lokalizator usługi zdalnego wywołania procedury (RPC) -> Zakładka odzyskiwanie -> przy kazdym bledzie zaznaczasz zeby nie podejmowal akcjiktoś dużo mądrzejszy od ciebie, podjął decyzje o przypisaniu takiej a nie innej akcji do tej usługi i lepiej żeby tak zostało, systemu i tak nie da sie bez niej używać na wszelki wypadek zawsze jest polecenie: shutdown -a Edytowane 3 Listopada 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...