Skocz do zawartości
Andiw

Netia + Windows 2003 = Przerwanie Usługi Zdalnego Wywoływania Procedur

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam ogromny problem z netia. Otóż dziś kurier wręczył mi modem wszystko elegancko podpolem instaluje stery rejestruje nowego użytkownika i gdy już myślę ze net będzie chodzi i wszystko będzie pięknie. Wyskakuje okienko ze system Windows musi zostać ponownie uruchomiony, bo nastąpiło nieoczekiwane przerwanie usługi zdalnego wywoływania procedur (RPC). Wyskakuje to po jakiś 3 – 4 minutach od połączenia się przez modem z siecią. Co mam z tym zrobić czy to wina systemu (Windows Server 2003 Standard edition) a może sterowników?? Proszę o jakąś pomoc w tej sprawie. Z góry thx :mur: :mur: :mur:

edit: Zapomniałem dodać ze, gdy wyskoczy ten blad mam około minuty (okienko odlicza pozostaly czas) do ponownego uruchomienia systemu

Edytowane przez Andiv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się ściągnąć brakujące aktualizacje, ale teraz wyszedł kolejny problem. Podczas pracy na necie w pewnym momencie zaczyna mi mulic wszystkie programy korzystające z neta. Co może być przyczyna?? :mur: Czy to dalej bedzie winna brakujacych aktualizacji??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się ściągnąć brakujące aktualizacje, ale teraz wyszedł kolejny problem. Podczas pracy na necie w pewnym momencie zaczyna mi mulic wszystkie programy korzystające z neta....

robactwo usunęłeś, ten wirus co powodował problem, ma to do siebie ze tworzy warunki do zagnieżdżenia innych nieporządnych programów Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panel sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Usługi -> Lokalizator usługi zdalnego wywołania procedury (RPC) -> Zakładka odzyskiwanie -> przy kazdym bledzie zaznaczasz zeby nie podejmowal akcji

ktoś dużo mądrzejszy od ciebie, podjął decyzje o przypisaniu takiej a nie innej akcji do tej usługi i lepiej żeby tak zostało, systemu i tak nie da sie bez niej używać

na wszelki wypadek zawsze jest polecenie: shutdown -a

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi