ryba Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 O taaaaak, DI ssie pod kazdym wzgledem poza niska cena i dostepnoscia ;) Załatwianie rzeczy "na zamowienie" w linde to tylko osobiscie, telefonicznie ani tym bardziej mailowo nic nie da sie zalatwic. Tak, DI ssie na maxa, gdy nie kupisz go w promieniu 50km od miejsca zamieszkania. Mocny singielek nie jest zly ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Tak, DI ssie na maxa, gdy nie kupisz go w promieniu 50km od miejsca zamieszkania. Mocny singielek nie jest zly ;] Mimo iz DI mialem (moze nadal jest, nie wiem) za darmo 2-3km od domu i moglem brac ile do bagaznika wejdzie, to serdecznie dziekuje temu rodzajowi chlodzenia PC :D Mocny singielek to przedewszystkim dzialajacy singielek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 odpisali :D "Szanowny Panie, Punkty sprzedaży, o których Pan wspomina obsługują Klientów w zakresie gazów technicznych w butlach. Gazy te mozna zamawiać w takich punktach jak Rypin, lub jeśli są w składzie kupować je "od ręki". Inaczej ma się sprawa z tzw. "suchym lodem". Jest to dwutlenek węgla w postaci stałej, który sublimuje w temperaturzez -78,5 oC. Zatem od momentu jego wyprodukowania ubywa go, aż do całkowitego zniknięcia. Nie moża go więc przechowywać w naszych składach gazów technicznych. Jeśli chce Pan zamówić suchy lód z dostawą do Rypina, to istnieje możliwość przesłania go paczką bezpośrednio z miejsca produkcji, tj. Gdańsku lub Łodzi. Koszt przesyłki zależy od pilności jej doręczenia, odległości i wagi samej przesyłki. Suchy lód w ilości od 12 kg kosztuje 2,90 PLN/kg netto. Pojemnik jednorazowy ze styropianu kosztuje 20,- PLN netto. Jeśli jest Pan zainteresowany taką dostawą proszę o kontakt z tymi zakładami." kilogram di to licze 3.5 brutto, pudelko 20.- ile mozna kosztować przesylka z lodzi lub gdanska ( ok 20 kg)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 ~30zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 w linku do aukcji na allegro bylo ~50pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 w linku do aukcji na allegro bylo ~50pln. Kiedyś inna firma sprzedawała na allegro to mieli przesyłkę po 22zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Tak apropo Linde to wszystko cacy, ale trzeba mieć firme. Mam pytanie, czy może to być np. sklep komputerowy ?? Czy koniecznie jakaś przemysłowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Tak apropo Linde to wszystko cacy, ale trzeba mieć firme. Mam pytanie, czy może to być np. sklep komputerowy ?? Czy koniecznie jakaś przemysłowa. Firma, obojetnie jaka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Firma, obojetnie jaka. W tej firmie co wcześniej wspomniał Pepek pytała czy na firmę... oczywiście odpowiedź była że nie. Nie było żadnego problemu z kupnem dla zwykłego "osobnika". Dlatego dla osób, które mają możliwość odbioru osobistego polecam. To pokaże wam coś ciekawego jak pisałem maila do pewnej firmy (MESSER), ich odpowiedź: Szanowny Panie, miejsce produkcji granulatu suchego lodu zlokalizowane najbliżej Lublina posiadamy w Chorzowie (odległość ok. 600 km). Najmniejsza możliwa ilość do zakupienia to 10 kilogramów. Dla realizacji dostaw granulatu suchego lodu w małych ilościach tj. do 25-50 kg proponujemy pojemniki styropianowe. Pojemnik styropianowy. pojemność 38.6 l pojemność suchego lodu ok. 25 kg wymiary zewnętrzne 600 x 400 x 260 mm grubość ścianki 30 mm Warunki handlowe: Cena standardowa suchego lodu dla małych ilości i sporadycznych odbiorów wynosi: 4,50 pln/kg Cena pojemnika styropianowego: 25,00 pln/sztukę Koszty dostawy: 600 km x 1,50pln = 900,00 pln (kilometraż liczony tam i z powrotem) ... Może jednak zamówię... koszty tanie jak na tego typu zabawę :blurp: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Sorry, że odkopuję, ale z wawy nie miałbyś bliżej do siedlec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) Tak tylko mieszkam w Białej Podlaskiej, a studiuje w Siedlcach ;) I tak fabryka jest w Chorzowie. A właśnie ostatnie DI session było w Siedlcach, a lód z siedziby w Wawie. Edytowane 19 Listopada 2007 przez Narmer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Czy ktoś orientuje się czy gdzieś w okolicach Lomży można dostać DI i w jakiej cenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 W Poznaniu koło polibudy ponoć za bro można dostać termos LN B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 W Poznaniu koło polibudy ponoć za bro można dostać termos LN B-)30 termosów też dają? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 W Poznaniu koło polibudy ponoć za bro możnahttp://forum.purepc.pl/index.php?act=Post&CODE=02&f=91&t=216474&qpid=2857604 PurePC.pl - Forum Dyskusyjne -> Odpowiadanie w Gdzie Kupić Suchy Lód I Ln2? dostać termos LN B-) Tak? To jeszcze podaj mi dokladniejszy namiar ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 pewnie chodziło o to ze ci termos (1-2 litry) azotu naleją do pojemnika swojego (tzn twojego) :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 (edytowane) gemmy zdaje sie ma taki większy termos (:lol:)* :D czyli dewar :> Edytowane 26 Grudnia 2007 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 gemmy zdaje sie ma taki większy termos (:lol:)* :D czyli dewar :> Gemmy ma wypozyczony i to miesiecznie kosztuje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 (edytowane) ryba, mi chodziło o sam fakt, ze gemmy ma/miał w szczegóły sie nie wdaje ;) eot Edytowane 26 Grudnia 2007 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 sory za posta pod postem. może ktoś z bardziej doświadczonych mógłby podać kilka wskazówek odnośnie izolacji płyty ? szykuje się pierwszy raz a ja chce być jak najlepiej przygotowany. mam troszeczke wiedzy teoretycznej na ten temat ale tyle wiem ile wyczytałem. jest coś czego unikać jak ognia? z góry dzięki za wskazówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 jest coś czego unikać jak ognia?Izolacji ;) http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2769766 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 oglądałem wszystkie foty izolacji juz tyle razy ;) może ktoś pokrzepi jakimiś poradami tak na przyszłość i dla potomnych ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Całkowity brak izolacji .. :P PRO i ELO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 PRO i ELOzapinka niczego sobie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 prawie jak chilly1 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Lookaj tu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=257931 Tez miałem te obawy, ale jak widać wyżej wyszło w miarę nieźle bo wszystko żyje do tej pory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 może ktoś pokrzepi jakimiś poradami tak na przyszłość i dla potomnych ? ;) No dobry pomysł, sam zamierzam pobawić się w jakieś DI w niedalekiej przyszlosci, a zadnego poradnika nigdzie nie ma. Jakby ktos robil nastepną sesyjke to moglby napstrykac wiecej fotek niz zwykle, odnosnie samego montowania izolacji itp, na pewno wielu osobom by się przydało, a roboty niewiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Aby zaizolowac poprawnie kompa nalezy: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Wrzucic jeden kawalek armaflexu na backplate, drugi taki sam tylko ze z dziura na procka wcisnac na swoje miejsce, przykrecic parownik i już. Filozofia ze łoo ja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 No dobry pomysł, sam zamierzam pobawić się w jakieś DI w niedalekiej przyszlosci, a zadnego poradnika nigdzie nie ma. Jakby ktos robil nastepną sesyjke to moglby napstrykac wiecej fotek niz zwykle, odnosnie samego montowania izolacji itp, na pewno wielu osobom by się przydało, a roboty niewiele. http://www.purepc.pl/node/746 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Lookaj tu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=257931 Tez miałem te obawy, ale jak widać wyżej wyszło w miarę nieźle bo wszystko żyje do tej pory. to też widziałem już tyle razy, przyda się ;) mam kolejne pytanie, papierowe ręczniczki są potrzebne w razie ew skroplenia się lodu, rajt ? a jak nie rozumuje za dobrze to może niech mi ktoś wytłumaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...