hary Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 @KonradGT A rozumiesz takie słowo "sarkazm"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) ryba-san te 366 to netto/brutto? trzeba miec w koncu firme czy nie? brutto, trzeba miec firme bo to jest material niebezpieczny, i czesto trzeba miec jeszcze wtyki zeby wogole ta firma z toba gadala o dostawie azotu do domu w pojedynczych rzutach bez stalej umowy Czyli w takim razie nie opłaca sie bawić w LN2, wszystko na korzyść DI ,jest wogóle łatwy do zdobycia i tańszy ,tylko tempy niższe na azocie... moja wypowiedz byla sarkazm B-) Edytowane 13 Listopada 2006 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) Teraz to ja proponuje nazwę topicu zmienić :D na DI i LN2 :D. @ryba w jakiej firmie brałeś ten LN2 ? Edytowane 13 Listopada 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) Nie no tak sie z człowieka nabijać nie no wstyd...tak człowieka w bambuko robić? Wiem co to sarkazm...nie rób ze mnie jakiegoś nie teges. W sumie to też nie pomyślałem, sam sie z siebie teraz smieje uwierzcie,no ale juz dobra nie bijcie ok? Dałem równą plamę. WSTYD! Więc trudno jest dostać LN2, firme da sie załatwić ale juz dogadać sie pewnie nie tak łatwo.? Edytowane 13 Listopada 2006 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Ej, ja tez kcem dostac peemke z sekretami :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Teraz to ja proponuje nazwę topicu zmienić :D na DI i LN2 :D. @ryba w jakiej firmie brałeś ten LN2 ? google, nie bede wam dawal takich informacji na tacy, bo potem bedzie na mnie ze wam sie cos przezemnie stalo :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Trzeba mieć firme Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) Firme da sie załatwić :D Edit: http://www.boc.com.pl/ ? :rolleyes: Edytowane 13 Listopada 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 U mnie w Łodzi DI kosztuje 6zł netto od kg, najmniejsza ilość jaka można kupić to 5KG, do tego dorzucają pojemnik styropianowy za 20zł. Ceny w Linde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 U mnie w Łodzi DI kosztuje 6zł netto od kg, najmniejsza ilość jaka można kupić to 5KG, do tego dorzucają pojemnik styropianowy za 20zł. Ceny w Linde Tyle, że nie robią DI codziennie a dla 5 czy 10kg nie odpalają instalacji (koło 100kg trzeba) Do ich pojemnika wchodzi ok 12kg DI No i odbiór jest do 14 ... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 witam, nietety nie moge uzyc opcji szukaj poniewaz uzywam teraz internetu przes telefon komorkowy. Dlatego zwracam sie do was z pytaniem jakie jest najlepsze i najtansze opakowanie do przechowywania suchego lodu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Styropianowe wykonywane samodzielnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 (edytowane) Ale i tak lepiej kupić "gotowe" cena może wyższa o15-20zł ale DI dłużej pozostanie DI ;) Edit: Mogłeś poszukać wcześniej, tam jest już mowa o pojemnikach :rolleyes: :wink: Edytowane 15 Listopada 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Tyle, że nie robią DI codziennie a dla 5 czy 10kg nie odpalają instalacji (koło 100kg trzeba) Do ich pojemnika wchodzi ok 12kg DI No i odbiór jest do 14 ... :( Czyli co, muszę zamówić u nich DI kilka dni przed odbiorem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Czyli co, muszę zamówić u nich DI kilka dni przed odbiorem ? dzwonisz dzien przed i zamawiasz, na drugi dzien juz bedzie czekac do odbioru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 b ryce przeczytaj dokladniej mojego posta, albo postaraj sie wejsc do internetu przez swoj telefon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Wystarczyło wejść na 2strone tego topicu nie trzeba dużo szukać ;) czasem mi się zdarza korzystać z internetu z telefonie ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 u mnie LN2 jest po 7zł/l Ej, ja tez kcem dostac peemke z sekretami :D ja też, ja też ! :-P a co do dewara http://allegro.pl/item137868030_zbiornik_n...oratoryjny.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 wlasnie o tym pisalem wczesniej, ale widac ze sie rabnalem o 10x :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 może ktoś wie jakich pojemników na LN2 można użyć zamiast dewara? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 może ktoś wie jakich pojemników na LN2 można użyć zamiast dewara? nie ma innych pojemnikow do przetrzymywania ln2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 może ktoś wie jakich pojemników na LN2 można użyć zamiast dewara?nalej sobie w czapke :lol: eh jak by dało się stosować coś poręczniejszego i tańszego to chyba nikt by sie z tym nie pierdzielil... Acha można zawsze do termosu tylk onie odpowiadam za skutki dłuższego przetrzymywania w tym azotu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Termos :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 a jakie beda tego skutki ? dewar ma prozniowa izolacje? zgadza sie? w czapke to Samhain na zjezdzie nalal i jakos zyje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Ja latalem w mokrej koszulce i czape jednoczesnie... oczywiscie to nie byla woda, tylko ln2 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) a jakie beda tego skutki ? dewar ma prozniowa izolacje? zgadza sie? w czapke to Samhain na zjezdzie nalal i jakos zyje :P Chyba BOom ?:D :mrgreen: Nawet kilka warstw gdzieś w necie widziałem :rolleyes: Edytowane 16 Listopada 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Dobry dewar powinien kolo 5-7tygodni trzymać ln2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) No to opłaca się kupić proponowany wcześniej dewar kupić sobie 50l ln2 i dawkować "emocje"? Edytowane 16 Listopada 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 No to opłaca się kupić proponowany wcześniej dewar kupić sobie 50l ln2 i dawkować "emocje"? nie wiem jakiej srednicy wlot ma ten dewar, ale chyba jest ciut za maly zeby te minicysterny z boc gazy wam nalaly do niego ln2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 50l na poltora miesiaca? W weekend bym wszystko wylal [; ... tzn do kontenera :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...