ryba Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 50l na poltora miesiaca? W weekend bym wszystko wylal [; ... tzn do kontenera :D ojjj ciezko by bylo, ale na cpu i 2xgpu mozna szalec :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 sry że odświerze temat, ale tak sie zastanawiam, bo oststatnio przeklądam rózne rzeczy o "nietypowaych" systemach chłodzenia na ile taki lód starcza- załóżmy 1 wsypanie do tuby na procka ? bo tego nigdzie nie piszą ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) Są kontenery ~20cm i ~70cm... Gdzieś chyba jest w tym temacie na ile starcza jedna kostka ~30kg, poczytaj. Edytowane 17 Grudnia 2006 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 sry że odświerze temat, ale tak sie zastanawiam, bo oststatnio przeklądam rózne rzeczy o "nietypowaych" systemach chłodzenia na ile taki lód starcza- załóżmy 1 wsypanie do tuby na procka ? bo tego nigdzie nie piszą ;p pelna rura 25cm (sr. 54mm) starcza na ok 30-40min Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zalezy jakie CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Jak i również ilość jajek, vcore, częstotliwość, rodzaj obciazenia, izolacja itd itp... Na 5GHz 1.8v prescott rura 20-25cm na ~15min starczała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Odswiezam temat, bo chcialbym sie dowiedziec gdzie kupic suchy lód. Minelo juz troche czasu od ostatniej dyskusij i moglo sie cos zmienic. Gdzie i po ile sprzedaja ten lod, i jak z transportem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 (edytowane) Odswiezam temat, bo chcialbym sie dowiedziec gdzie kupic suchy lód. Minelo juz troche czasu od ostatniej dyskusij i moglo sie cos zmienic. Gdzie i po ile sprzedaja ten lod, i jak z transportem. Cala produkcje linde przeniesli na syberie bo taniej, dostarczaja promem kosmicznym w trybie door2door (przesylka wliczona w cene), cena zalezy od kursu jena u rosyjskiej mafii... :mur: ... a tak na powaznie nic sie [ciach!]... nie zmienilo i nic sie nie zmieni przez dluzszy czas, przeczytaj caly topic to bedziesz wiedzial, wszystko dalej jest aktualne. Edytowane 31 Stycznia 2007 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) Koledzy, jest późno, jestem zmęczony, ale chyba mnie jeszcze oczy nie mylą... Suchy lód na Allegro z dostawą pod nos: https://ssl.allegro.pl/item186815010_suchy_...chlodzenie.html B-) Co prawda minimum 30kg ale może można się dogadać... ;] Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) to jaszlod spytaj czy jest dostawa odpowiedźą że albo we własnym zakresie albo odbiór osobisty edit: doczytałem "KOSZT WYSYLKI 21 Zł PACZKA DO 30 KG + OPAKOWANIE TERMOIZOLACYJNE 20 Zł. MOZLIWY ODBIOR OSOBISTY W WARSZAWIE. PRZY WIEKSZYCH ILOSCIACH TRANSPORT GRATIS." wypas :D tyle powiem Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) Tylko co ja zrobię z 30kg? Seti będę liczył? <_< Jakby sprzedawali 10kg to byłby wypas... ;] Trzeba się zapytać czy nie mozna by kupić mniej niz te 30 kilo... @bryce, pożyczysz mi kiedyś rure na gpu? :D Edytowane 25 Kwietnia 2007 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 30kg wystarczy ci na 2-3dni oc :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 30kg wystarczy ci na 2-3dni oc :P no chyba ze benciach!esz z janio.... wtedy 1 dzien to nie przetrwa:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Jakby ktoś szukał ln2 albo DI w krk to pisać, poszukam adresu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 U mnie w Łodzi DI kosztuje 6zł netto od kg, najmniejsza ilość jaka można kupić to 5KG, do tego dorzucają pojemnik styropianowy za 20zł. Ceny w Linde Linde troche przegina z cenami LN2 ponad 9PLN Brutto za 1kg (brak możliwości wypżyczenia dewara) DI nawet ciut drożej ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Linde troche przegina z cenami LN2 ponad 9PLN Brutto za 1kg (brak możliwości wypżyczenia dewara) DI nawet ciut drożej ... Oni zaoferowali tobie LN2 na kg? Troche lol, w takim razie DI oplaca sie tobie zamowic z allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Linde troche przegina z cenami LN2 ponad 9PLN Brutto za 1kg (brak możliwości wypżyczenia dewara) DI nawet ciut drożej ... wow co to za ceny... u ans jest po 5,4zl albo cos kolo tego..:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) no chyba ze benciach!esz z janio.... wtedy 1 dzien to nie przetrwa:P Eee, tam gadasz .... :P Czyli całość z przesyłką i opakowaniem, przy zamówieniu 30 KG... ~150 ziko. Kurde, trochę drogo :/ I jak, dowiadywał się ktoś czy można zamówić mniej niż 30? Widzę, że Entu zaszalał ;) Tutaj też coś znalazłem, tylko że mało informacji :/ https://ssl.allegro.pl/item198586314_suchy_lod.html Edytowane 29 Maja 2007 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Czyli całość z przesyłką i opakowaniem, przy zamówieniu 30 KG... ~150 ziko. Kurde, trochę drogo :/ I jak, dowiadywał się ktoś czy można zamówić mniej niż 30?Jakiś miesiąc temu na allegro był suchy lód, gdzie minimum zamówienie to 10kg. Z przesyłką i opakowaniem wychodziło ~60zł przy 10kg lodu. Tylko teraz sobie nie umiem przypomnieć nicka tego allegrowicza :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) Jakiś miesiąc temu na allegro był suchy lód, gdzie minimum zamówienie to 10kg. Z przesyłką i opakowaniem wychodziło ~60zł przy 10kg lodu. Tylko teraz sobie nie umiem przypomnieć nicka tego allegrowicza :mur: było Tu Minimalne zamówienie 30kg Przesyłka 21PLN opakowanie 20PLN Czyli razem jakieś 146PLN Ale z 30kg to trochę pokręcić można .. Edytowane 29 Maja 2007 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 było Tu Minimalne zamówienie 30kg Przesyłka 21PLN opakowanie 20PLN Czyli razem jakieś 146PLN Ale z 30kg to trochę pokręcić można .. pytalem tego kolesia, mozna ponizej 30kg zamowic, pewnie trzeba poprosic o zrobienie aukcji, bo teraz nic nie ma :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) U sprzedawcy "podkowy" na pierwszej aukcji było 30kg, na drugiej już minimalna ilość zakupu wynosiła 10kg. Przesyłka i pudło, pozostawało bez zmian, chyba. Zapewne można byłoby kupić u niego lód, poza allegro, drogą mail'ową ;] Edit: ryba był szybszy... Edytowane 29 Maja 2007 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 wow co to za ceny... u ans jest po 5,4zl albo cos kolo tego..W Messer(Chorzów) DI 4,5 zł netto za kg a azot 160 zł netto za 80 litrów. Szkoda tylko, że nie wypożyczają dewara. W BOC jak chciałem brać 30 litrów LN2 to mi zawołali 270 zł netto :shock: a dewar 4 zł netto/dobę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 W Messer(Chorzów) DI 4,5 zł netto za kg a azot 160 zł netto za 80 litrów. Szkoda tylko, że nie wypożyczają dewara. W BOC jak chciałem brać 30 litrów LN2 to mi zawołali 270 zł netto :shock: a dewar 4 zł netto/dobę.Jak z nimi pogadasz ze tylko na kilka dni potrzebujesz to nie biorą kasy za dewar, ode mnie nie chcieli :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) Odnosnie aukcji allegro z DI u usera podkowy: Uwazajcie na to jakie pudla dostajecie, ja bralem 30 kilo, dojechalo moze z 20, po nocy na hali zostalo z 6-7 :/, lod bralem na ESWC w Poznaniu (opis na extremalnym), wiec sie troche zdraznilem, ze na kupionych 30 kilo pobenchowalismy sobie 6h :/. Pudlo bylo w zlym stanie, proponuje uwrazliwic tego Pana na ten aspekt. Puma >> BOC jeszcze nie dawno mial 5ziko netto za 1l LN2 zdaje sie (przynajmniej w Poznaniu). Edytowane 29 Maja 2007 przez ent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Odnosnie aukcji allegro z DI u usera podkowy: Uwazajcie na to jakie pudla dostajecie, ja bralem 30 kilo, dojechalo moze z 20, po nocy na hali zostalo z 6-7 :/, lod bralem na ESWC w Poznaniu (opis na extremalnym), wiec sie troche zdraznilem, ze na kupionych 30 kilo pobenchowalismy sobie 6h :/. Pudlo bylo w zlym stanie, proponuje uwrazliwic tego Pana na ten aspekt. Puma >> BOC jeszcze nie dawno mial 5ziko netto za 1l LN2 zdaje sie (przynajmniej w Poznaniu). To nie ma nic do rzeczy. Kazdy oddzial BOC albo Linde ustala sobie ceny od ich widzimi sie. Przerabialem to z LN2, DI i roznymi gazami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 ent, u mnie mają po 1,70 zł netto/litr pod warunkiem że jesteś stałym odbiorcą i bierzesz po kilkaset litrów :razz: a przy takich malutkich zamówieniach po 30 litrów to jest tzw. opłata ryczałtowa 270 zł netto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 U sprzedawcy "podkowy" na pierwszej aukcji było 30kg, na drugiej już minimalna ilość zakupu wynosiła 10kg. Przesyłka i pudło, pozostawało bez zmian, chyba. Zapewne można byłoby kupić u niego lód, poza allegro, drogą mail'ową ;] Edit: ryba był szybszy... Przy odbiorze osobistym minimalna wielkość zamówienia to 10kg. Wysyłkowo dalej 30kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Przy odbiorze osobistym minimalna wielkość zamówienia to 10kg. Wysyłkowo dalej 30kg kszonek bral 10 kilo przesylka od tego jegomoscia :D, ale tak jak ja trafil popekane pudlo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 kszonek bral 10 kilo przesylka od tego jegomoscia :D, ale tak jak ja trafil popekane pudlo :( Zwalacie na to ze trafiacie popekane pudelko, a dla mnie to wyglada troche inaczej.... siodemka (raczej na 100% tym wysylaja) nie szanuje za bardzo paczek, a styropian delikatny jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...