Bobslej Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) czy Mantis Razera się jako tako nadaje do grania? Ew co innego polecicie z podkładek do 100zł. Myszon to A4tech X-718F (wyznawcy "jedynych słusznych Razerów i Logitechów" proszeni są o nie buczenie :-P ). Edytowane 3 Listopada 2006 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Czego oczekujesz? Kontrola / poslizg? Wolisz szmaty czy plastiki czy tekstyle? :wink: Trzeba sobie odpowiedziec na kilka pytan. No i bezwzgledna wymiana defaultowych slizgaczy w tym a4techu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) Mantis odpada... Pomierzyłem i blat na myche i klawiaturę ma 62cm szerokości, wiec Mantis zajął by 2/3 blatu... a klawiatura (choć skrócony laptopowy A4tech) też istnieje więc poszperałem i wybrałem SteelPada QcK mini. Aerial, twierdzisz że w moim A4techu zmienić ślizgacze trzebaby? TE sprawdzą się? poza tym, komplet QcK mini + ślizgi wyniesie mnie 40zł, a mantis 89zł... Najlepiej kontrole i poślizg :D Edytowane 3 Listopada 2006 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Najlepiej kontrole i poślizg :DTo się wzajemnie wyklucza ;> Kup sobie Qck mini za 19 zł i tyle. Ja ją miałem do Razera, nie narzekałem, swietna podkładka. Teraz też mam Qck tylko że 45x40cm :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Rowniez polecam Stelpada QCK Mini. Nie wiem tylko skad ta nazwa, skoro rozmiarem jest nierzadko wieksza od standardowej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Czyli SteelPad QcK mini + ślizgacze. Wybór podjęty, choć ten mantis wciąż mnie nęci :D wygląda niekonwencjonalnie. Co do ślizgów - czy TE się sprawdzą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Qck mini jest strasznie mala, imo juz lepiej zwykle qck, a wtedy to lepiej eyepada bo to samo a tansze i ladniejsze :wink: No chyba ze pracujesz na ekstremalnie wysokim sensie i starczy ci taka mikroskopijna podkladka (bo sam a4tech nie nalezy do malych myszy). Najrozsadniejszy chyba dzis zakup z tekstylnych padow za niska cene to corepad eyepad. Swoja droga mozna sie rozejrzec za xraypad'ami ktore przy braniu cen z allegro sa pod wzgledem wielkosci tanie. Albo battlepady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Nie chce zakładać kolejnego bezsensownego tematu więc napisze tutaj. Mam X-718BF i kupiłem sobie podkładke Revoltec Basic. Nie przypuszczałem, że będzie aż tak odczuwalna różnica w ślizgu. Ale... jak podniose myszke nad podkładke to kursor nadal się porusza :huh: Macie na to jakąś rade?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Ale... jak podniose myszke nad podkładke to kursor nadal się porusza :huh: Macie na to jakąś rade??Miałem tak z Coppersmrodem. Przy podnoszeniu i przenoszeniu dodatkowo przechylałem myszkę w lewo/prawo i wtedy już nie łapał podkładki ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Przechylenie myszki nic nie pomogło, ale zakryłem taśmą izolacyjną część sensora i jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) Nabyłem QcK mini + ślizgi w wykonaniu mICEskatez'a. Rozmiar pasuje jak ulał, w porównaniu z blatem biurka jest lepiej, lepszy ślizg i kontrola. No i jest ciszej, nic nie szura. A ślizgacze wymieniłem bo po +- pół roku grania fabryczne się drastycznie starły od nierówności, a po naklejeniu mICEskate'zów lepiej myszon jeździ. BTW nie wiem czy ktoś zauważył ale jak z ciekawości wypatroszyłem A4techa to znalazłem 23-gramowy ciężarek, po jego odkręceniu myszka ponownie dostała "kopa" i jest jeszcze lepiej :D Może jak znajde czas to dam fote mojej "plaformy do grania" ...No chyba ze pracujesz na ekstremalnie wysokim sensie... W Far Cry gram na 1200dpi, w UT 2k4 to 2000dpi :D a to już chyba podchodzi po duże sensy :D Edytowane 5 Listopada 2006 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...