arthurrr Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Witam! Mam pewiem problem i mam nadzieję, że mi pomożecie. A więc: gdy chce wyłączyć komuter, po zakończonej pracy, klikam Start -> Wyłącz komputer i... wtedy to się dzieję. Musze czekać około 2 minut aż pojawi się menu gdzie będę mógł wyłączyć komputer i potem następne 2 minuty zanim system się całkowicie wyłączy. Zauważyłem, że jeżeli skożysztam z komuniaktora internetowego (obojętnie jaki) to wtedy dzieje się ta rzecz, bo mój tata był w internecie przez dłuższy czas, ale nie włączał komuniaktora i to się nie działo. 2 dni temu zainstalowałem sporo komunikatorów żeby sprawdzić który jest najlepszy (Spik, Skype, ICQ, AQQ, Konnekt, GG, Tlen) najpierw wybrałem AQQ, i wtedy to się zaczęło (a pozatym procesy AQQ po jego zamknięciu nie znikały), no więc zainstalowałem konnekt ale i tak to się działo. No więc przeskanowałem system paroma programami: Ad-Aware SE Professional System Cleaner (rejestr i usuwanie niepotrzebnych plików z dysku) CCleaner (rejestr i usuwanie niepotrzebnych plików z dysku) Avast! (wiadomo, pełny skan systemu) No i to też nie pomogło, więc ściągnąłem sobie 30-dniową wersję Kaspersky Anit-Virus 6.0 i usunąłem avast!, bo sobie przeszkadzały no i wykrył więcej błędów niż avast! po skanie systemu ale to też nie pomogło. Na dysku mam jeszcze Nortona 2007 30-dniowego, ale wątpię by przeskanowanie coś pomogło skoro Kaspersky też nic nie znalazł. Po przeskanowaniu zaisntslowałem Tlen.pl i go używam, ale to cały czas się dzieje. No więc co jest nie tak jak powinno być? Jeżeli mam coś wam jeszcze napisać to powiedzcie, ale wydaje mi się, że to wystarczy. Czy przywracanie systemu pomoże? Albo jeżeli przywracanie nie pomoże to jest jeszcze opcja żeby przeinstalować system (ale bez formatowania dysku, tylko reinstalka bez ustraty danych). Z góry dzięki za pomoc. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Zobacz czy są jakieś błędy w dzienniku zdarzeń (system) występujące w momencie wyłączania kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) Zobacz czy są jakieś błędy w dzienniku zdarzeń (system) występujące w momencie wyłączania kompa. A co to jest dziennik zdarzeń? I jak mam go włączyć żeby zobaczyć czy są błędy? EDIT: Przed chwilą skończyłem skanować Kasperskym i nic nie wykrył, ale okazało się, że nawet jeżeli nie włączam internetu to i tak wolno się zamyka, a i jeszcze jedno: mówicie żebym zobaczył w jakimśtam dzienniku zdarzeń (nie wiem co to jest) czy są jakieś błędy tyle, że podczas gdy ja czekam aż się pojawi menu to nic nie mogę zrobić (mogę tylko włączyć Menedżer Zadań Windows i nic pozatym (tylko mogę czekać) więc chyba mi się nie uda go uruchomić. Chyba że te informacje o błędach się zapiszą. Edytowane 3 Listopada 2006 przez arthurrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Postaw Windowsa od nowa. Wygląda na to że masz niezły bajzel w rejestrze i nic na to nie można poradzić. Na przyszłość nie instaluj naraz wielu programów tego samego typu na raz. Przywracanie systemu nic ci nie da, może tylko zrobić większy bałagan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 A co to jest dziennik zdarzeń? I jak mam go włączyć żeby zobaczyć czy są błędy?Wpisz w "Uruchom" eventvwr.msc lub przejdź do panelu sterowania --> narzędzia administracyjne. Posortuj zdarzenia (w dzienniku systemu) według godziny i zobacz czy w czasie zamknięcia systemu jest jakiś błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) Postaw Windowsa od nowa. Wygląda na to że masz niezły bajzel w rejestrze i nic na to nie można poradzić. Na przyszłość nie instaluj naraz wielu programów tego samego typu na raz. Przywracanie systemu nic ci nie da, może tylko zrobić większy bałagan. Ale mi pomogłeś. Sie wysiliłeś. To to ja wiedziałem od początku ale za abrdzo nie mam zamiaru formatować całego dysku ani nawet instalować systemu od nowa. Za takie porady to wielkie dzięki. A teraz co do problemu. Mam błędy: DCOM Dhcp Ale nie wiem czego one dotyczą. Jak kiedyś coś szukałem na forum to chyba coś o tym widziałem. Zaraz dam screen'a jak to dokładnie wygląda. podgląd zdarzeń Edytowane 3 Listopada 2006 przez arthurrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) Zainstaluj ten wynalazek: http://download.microsoft.com/download/a/8...Clean-Setup.msi Działa jako usługa w tle. Zamieść też błędy w podglądzie aplikacji posortowane wg czasu. Edytowane 3 Listopada 2006 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) Logfile of HijackThis v1.99.1 Scan saved at 22:12:08, on 2006-11-03 Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180) Running processes: F:\WINDOWS\System32\smss.exe F:\WINDOWS\system32\winlogon.exe F:\WINDOWS\system32\services.exe F:\WINDOWS\system32\lsass.exe F:\WINDOWS\system32\svchost.exe F:\WINDOWS\System32\svchost.exe F:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe F:\WINDOWS\Explorer.EXE F:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\avp.exe F:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe F:\WINDOWS\system32\svchost.exe F:\Program Files\Common Files\InstallShield\UpdateService\issch.exe F:\WINDOWS\system32\rundll32.exe F:\Program Files\A4Tech\Mouse\Amoumain.exe F:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\avp.exe F:\Program Files\Opera\Opera.exe F:\Program Files\UPHClean\uphclean.exe F:\Program Files\Tlen.pl\tlen.exe F:\Program Files\Winamp\winamp.exe C:\Niezbędnik\programy\Antywirusowe\hijackthis\HijackThis.exe R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl/ R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - F:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - F:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll O2 - BHO: IeCatch2 Class - {A5366673-E8CA-11D3-9CD9-0090271D075B} - F:\PROGRA~1\FlashGet\jccatch.dll O3 - Toolbar: &Save Flash - {4064EA35-578D-4073-A834-C96D82CBCF40} - F:\Program Files\Save Flash\SaveFlash.dll O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install O4 - HKLM\..\Run: [sW20] F:\WINDOWS\system32\sw20.exe O4 - HKLM\..\Run: [iSUSPM Startup] F:\PROGRA~1\COMMON~1\INSTAL~1\UPDATE~1\ISUSPM.exe -startup O4 - HKLM\..\Run: [iSUSScheduler] "F:\Program Files\Common Files\InstallShield\UpdateService\issch.exe" -start O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE F:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k O4 - HKLM\..\Run: [instantAccess] F:\Program Files\ScannerP\TBRIDGE\BIN\InstantAccess.exe /h O4 - HKLM\..\Run: [RegisterDropHandler] F:\Program Files\ScannerP\TBRIDGE\BIN\RegisterDropHandler.exe O4 - HKLM\..\Run: [WheelMouse] F:\Program Files\A4Tech\Mouse\Amoumain.exe O4 - HKLM\..\Run: [kav] "F:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\avp.exe" O4 - HKLM\..\RunServices: [RegisterDropHandler] F:\Program Files\ScannerP\TBRIDGE\BIN\RegisterDropHandler.exe O4 - Global Startup: Adobe Reader Speed Launch.lnk = F:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Reader\reader_sl.exe O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://F:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000 O8 - Extra context menu item: Open PDF in Word - res://F:\Program Files\ScanSoft\PDF Converter\IEShellExt.dll /100 O8 - Extra context menu item: Ściągnij przy pomocy FlashGet'a - F:\Program Files\FlashGet\jc_link.htm O8 - Extra context menu item: Ściągnij wszystko przy pomocy FlashGet'a - F:\Program Files\FlashGet\jc_all.htm O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - F:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - F:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll O9 - Extra button: Ochrona WWW - {1F460357-8A94-4D71-9CA3-AA4ACF32ED8E} - F:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\scieplugin.dll O9 - Extra button: Badanie - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - F:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL O9 - Extra button: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - F:\PROGRA~1\FlashGet\flashget.exe O9 - Extra 'Tools' menuitem: &FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - F:\PROGRA~1\FlashGet\flashget.exe O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - F:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - F:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe O16 - DPF: {3BFFE033-BF43-11D5-A271-00A024A51325} (iNotes6 Class) - https://gw.poczta-polska.pl/iNotes6.cab O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - http://update.microsoft.com/windowsupdate/...b?1152218714875 O20 - Winlogon Notify: klogon - F:\WINDOWS\system32\klogon.dll O23 - Service: Kaspersky Anti-Virus 6.0 (AVP) - Unknown owner - F:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\avp.exe" -r (file missing) O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - F:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe O23 - Service: iPodService - Apple Computer, Inc. - F:\Program Files\iPod\bin\iPodService.exe O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - F:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe O23 - Service: ServiceLayer - Nokia. - F:\Program Files\Common Files\PCSuite\Services\ServiceLayer.exe Oto i moje logi z Hijack This. Czy coś jest źle? Sprawdziłęm na stronie do rozpoznawania i te co nazwał Unknown albo Possibly Nasty to znam a tak to reszta jest safe. Jak mi się wczyta zdjęcie z tymi aplikacjami to wkleje, ale narazie wolno to idzie. Edytowane 3 Listopada 2006 przez arthurrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
securite Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) Przywracanie systemu nie powinno nic namieszać - ale zanim go użyjesz odinstaluj szczególnie Kaspra - oczyść czymś rejestr po uninstalu i przywracaj system z datą z przed zamieszania. Przywracanie wykonaj w ten sposób http://support.microsoft.com/kb/304449/PL/ (F8 przy starcie kompa) Zauważyłem właśnie w logu ,że trapią Cię jeszcze inne rzeczy : O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k Ten wpis w logu możesz usunąć - ale wpis jako taki nie jest problemem ,natomiast sam tzw.BSOD (niebieska plansza i reset kompa) już tak i jeżeli występował już przed zabawą programami należy się tym zająć. Edytowane 4 Listopada 2006 przez securite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) Przywracanie systemu nie powinno nic namieszać - ale zanim go użyjesz odinstaluj szczególnie Kaspra - oczyść czymś rejestr po uninstalu i przywracaj system z datą z przed zamieszania. Przywracanie wykonaj w ten sposób http://support.microsoft.com/kb/304449/PL/ (F8 przy starcie kompa) Zauważyłem właśnie w logu ,że trapią Cię jeszcze inne rzeczy : O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k Ten wpis w logu możesz usunąć - ale wpis jako taki nie jest problemem ,natomiast sam tzw.BSOD (niebieska plansza i reset kompa) już tak i jeżeli występował już przed zabawą programami należy się tym zająć. Nie miałęm błedu z niebieskim ekranem. Mam zdjęcia z dziennika zdarzeń: system aplikacje Zrobiłem to: Automatyczne zamykanie nie odpowiadających aplikacji: Kod: 1. Otwórz Edytor rejestru. 2. Teraz otwórz klucz [HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]. 3. Kliknij na znajdującą się tam wartość „AutoEndTasks” i w pole dane wartości wpisz 1. Drastyczne zamknięcie pracującej aplikacji wiąże się w niektórych wypadkach z utratą nie zapisanych przez nie danych (np. piszesz dokument w programie Microsoft Word, Twój system przestał odpowiadać - zamykasz go, co może spowodować nie zapisanie dokumentu, który sporządzałeś). Możesz dać aplikacją trochę czasu na zapisanie i zamknięcie. Ponownie wykonaj 1. oraz 2. punkt tej porady. Edytuj wartość "HungAppTimeout" ustawiając ją na 800. Po wykonaniu operacji uruchom ponownie komputer. Szybsze zamykanie programów: Kod: 1. Uruchom Edytor rejestru. 2. Otwórz klucz [HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]. 3. Znajdującą się tam wartość "WaitToKillAppTimeout" zmodyfikuj na 100. 3. Teraz wartość o nazwie "WaitToKillServiceTimeout", która znajduje się w kluczu [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control]. Tą wartość także ustaw na 100]. 4. Uruchom ponownie komputer. Teraz programy i usługi będą "zabijane" przy zamykaniu Windows po ułamku sekundy. Może to jednak spowodować niestabilność systemu, dlatego bezpieczniejszym wydaje się być, ustawienie powyższych wartości np. na 800. I muszę przez 20 min posiedzieć w internecie i coś porobić żeby zobaczyć czy podziałało. Edytowane 4 Listopada 2006 przez arthurrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 a ja mam to samo tylko z włączaniem systemu, musze czekać z minutę aż mi sie ikonki załadują...jest na to jaka rada? OS z AutPatcher'em, a propo AP nie wiecie co zrobić żeby po wciśniecui Ctrl+Alt+Del nie wyskakiwało to okienko wyboru tylko menedżer zadań? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
securite Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) Miałeś niebieski ekranik - log nie kłamie - niekoniecznie ostatnio,wystarczy że raz kiedyś wystąpił i dlatego ten wpis w HJ.Powinieneś mieć również folder C:/Minidump - normalnie go nie ma ,pliki w tym folderze mogą być ,ale niekoniecznie gdyż używałeś różnych programów do czyszczenia i mogły zostać usunięte. Co do Kaspra to należy go usunąć jeżeli masz zamiar użyć przywracania systemu ,jeżeli tego nie zrobisz możesz mieć później spory bałagan - po przywróceniu systemu możesz go ponownie zainstalować - pamietaj jeżeli będziesz przywracał zrób to sposobem z wcześniejszego linka. Na zdarzenie z dziennika o identyfikatorze 1517 lekarstwem jest programik Microsoftu podany w linku przez @Dj_AnT Ech sporo tego nie bardzo mi się chce szukać rozwiązań tym bardziej ,że nie bardzo wiadomo co jest w opisach zdarzeń - jeżeli masz ochotę to wpisuj na googlach pokolei "identyfikator zdarzenia xxx" lub "event id xxx" .Moim zdaniem jednak pierwsze co powinieneś zrobić to przywracanie systemu - gdyby nawet udało Ci się zlikwidować błędy które widać na obrazkach jest jeszcze sporo innych i nie wiadmo kiedy się objawią. Jeżeli chodzi o te wpisy które wprowadziłeś zmień je ponownie no oryginalne takie jak były - nie tędy droga do prawidłowej pracy/zamykania systemu. Edytowane 4 Listopada 2006 przez securite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) EDIT: NIE PODZIAŁAŁO! :( Po dłuższym czasie okazało się, że nic się nie zmieniło. Cały czas jest błąd DCOM. Więc jednack jeszcze musicie mi pomóc. Czy teraz jedynym wyjściem jest przywracanie? Jeżeli tak to napiszie mi co mam zrobić zanim przywróce system. Narazie wiem tyle, że musze usunąć kaspersky i usunąć po nim wszystko w rejestrze i przywracać system z trybu awaryjnego. Czy coś jeszcze? Co z tym błędem DCOM? Co mam zrobić żeby go zlikwidować? PROSZĘ O POMOC! Czy jeżeli zrobię to o czym tutaj piszą czy to pomoże? Edytowane 4 Listopada 2006 przez arthurrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
securite Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Nie wiem co nie podziałało ,bo nie czytałem wypowiedzi przed Edit-em ale.. Jak pisałem powstało zapewne tyle błędów ,że prawie niemożliwym jest ich usuwanie po jednym ręcznie- albo zajmie dłuższy czas. Skorzystaj z Przywracania systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 No niestety przywracanie nie pomoże, bo system mówi, że nie można przywrócić i żadne zmiany nei zostały wprowadzone (jak się kończy przywracanie i komp się ponownie uruchamia to w oknie przywracania to jest napisane). A więc z przywracania nici (próbowałem przywracać do dwóch punktów i to samo). Co mam teraz zrobić, bo już mam tego dość? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
securite Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) Wygląda na to ,że albo usunąłeś w jakiś sposób punkty przywracania lub samo przywracanie w jakiś sposób zostało uszkodzone.Niestety z tego co się orientuję reinstall przywracania systemu usunie wszystkie punkty przywracania. Wyjściem z tej sytuacji może być naprawa systemu - start z płytki ,na pierwszej planszy wybierasz nową instalację ,dopiero na drugiej wybierasz naprawę systemu - taka operacja niestety nie zawsze kończy się powodzeniem - przed tą operacją zrobił bym obraz systemu Acronis True Image czy Ghost ,później będziesz w razie potrzeby mógł przywrócić i dalej walczyć. Zainstalowałeś w końcu to z tego linka ? http://download.microsoft.com/download/a/8...Clean-Setup.msi Edit: Spróbuj jeszcze ten system przywrócić pod normanie uruchomionym systemem. Edytowane 5 Listopada 2006 przez securite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Wygląda na to ,że albo usunąłeś w jakiś sposób punkty przywracania lub samo przywracanie w jakiś sposób zostało uszkodzone.Niestety z tego co się orientuję reinstall przywracania systemu usunie wszystkie punkty przywracania. Wyjściem z tej sytuacji może być naprawa systemu - start z płytki ,na pierwszej planszy wybierasz nową instalację ,dopiero na drugiej wybierasz naprawę systemu - taka operacja niestety nie zawsze kończy się powodzeniem - przed tą operacją zrobił bym obraz systemu Acronis True Image czy Ghost ,później będziesz w razie potrzeby mógł przywrócić i dalej walczyć. Zainstalowałeś w końcu to z tego linka ? http://download.microsoft.com/download/a/8...Clean-Setup.msi Zainstalowałem, ale jakoś nie odczułem żeby coś się zmieniło. A co myślicie o tym żeby wyłączyć obsługę DCOM? O tej naprawie pomyśle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
securite Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) Ech ...Nastąpiło jakieś przesunięcie w czasie robienia tych screen-ów - dla pełniejszego i poprawnego zrozumienia zrób tak: (niczego w tym czasie nie instalujesz ani nie otwierasz) 1.Przejdź ponownie do podglądu zdarzeń ,prawoklik na Aplikacja i wybierasz Wyczyść wszystkie zdarzenia ; to samo robisz na System 2.Restartujesz komputer ,odczekujesz jakieś 5 minut ,restartujesz ponownie komputer ,czekasz 5 minut 3.Ponownie wchodzisz do Podglądu zdarzeń i zapodajesz screeny z zakładek Aplikacje i System Dodatkowo robisz screen po prawokliku/Właściwości na każdym zdarzeniu z Błąd i Ostrzeżenie (błąd DCOM 10010 pojawia się dwukrotnie jako Zbyszek i System tak więc dajesz dwa obrazki) Edit: Przyszła mi do głowy jeszcze reinstalacja samego SP2 i reszty poprawek z jakiegoś packa np. z http://www.softwarepatch.pl/plik/6899/23/2..._2006_Full.html ,jednak tego typu operacja również może się różnie zakończyć. Edytowane 5 Listopada 2006 przez securite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Mimo wszystko nie lepiej zrobić formata niż szargać sobie nerwy?? Ja już bym sobie odpuścił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management] "ClearPageFileAtShutdown"=dword:00000000" <---- zobacz czy nie masz tej wartości ustawionej na 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Ech ...Nastąpiło jakieś przesunięcie w czasie robienia tych screen-ów - dla pełniejszego i poprawnego zrozumienia zrób tak: (niczego w tym czasie nie instalujesz ani nie otwierasz) 1.Przejdź ponownie do podglądu zdarzeń ,prawoklik na Aplikacja i wybierasz Wyczyść wszystkie zdarzenia ; to samo robisz na System 2.Restartujesz komputer ,odczekujesz jakieś 5 minut ,restartujesz ponownie komputer ,czekasz 5 minut 3.Ponownie wchodzisz do Podglądu zdarzeń i zapodajesz screeny z zakładek Aplikacje i System Dodatkowo robisz screen po prawokliku/Właściwości na każdym zdarzeniu z Błąd i Ostrzeżenie (błąd DCOM 10010 pojawia się dwukrotnie jako Zbyszek i System tak więc dajesz dwa obrazki) Ok. Za niedługo wrzucę te zdjęcia. Edit: Przyszła mi do głowy jeszcze reinstalacja samego SP2 i reszty poprawek z jakiegoś packa np. z http://www.softwarepatch.pl/plik/6899/23/2..._2006_Full.html ,jednak tego typu operacja również może się różnie zakończyć.No jeżeli nic nie da się wywnioskować z tych błędów w podglądzie zdarzeń to się pomyśli, bo jeżeli może się różnie zakończyć to narazie wolę nie ryzykować. Mimo wszystko nie lepiej zrobić formata niż szargać sobie nerwy?? Ja już bym sobie odpuścił.No a ja sobie nie odpuszcze, bo jakoś mi się nie widzi to, żebym cały dzień miał siedzieć i go zmarnować na kopię dokumentów o rozmiarze 40GB, potem format, instalacja systemu, instalacja programow i wklejenie tych 40GB spowrotem. [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management] "ClearPageFileAtShutdown"=dword:00000000" <---- zobacz czy nie masz tej wartości ustawionej na 1 Nie. Mam 0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 NVIDIA Driver Helper Service, instalowany ze sterami NVIdii może ekstremalnie opóźniać zamykanie systemu. Po jej wyłączeniu system będzie się zamykał szybciej. Skutkiem ubocznym będzie spowolnienie gier 3D. Jeśli jednak nie grasz często lub wcale możesz się spokojnie tego pozbyć. Start >>> Run (Uruchom) >>> services.msc Znajdź usługę o nazwie NVidia Driver Helper. Następnie wyłącz go: chwilowo - Stop, na stałe - zmienijąc Startup Type na Disabled. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) No a ja sobie nie odpuszcze, bo jakoś mi się nie widzi to, żebym cały dzień miał siedzieć i go zmarnować na kopię dokumentów o rozmiarze 40GB, potem format, instalacja systemu, instalacja programow i wklejenie tych 40GB spowrotem.Tak to jest jak się nie używa czegoś Ghostopodobnego i wszystkie dane trzyma się na partycji systemowej. Edytowane 13 Listopada 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lori129 Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Ja mam taki sam problem, wciskam START->Wyłącz komputer i też czekam jakiś czas, aby okienko z opcjami wyłączenia mi się pojawiło. Raz robiłem format i po paru godzinach znowu system miał ten sam problem. Ja wyłączam poprzez "ctrl+alt+del i "Zamknij->Wyłącz" i w zasadzie komputer wyłącza się tak na oko z 6 minut, bo czasami reklamy na filmie trwają krócej ;). p.s problem mam tylko z "DCOM". BTW. nauczyłem się z tym żyć :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...