Skocz do zawartości
shrek999

Pomocy - Wybor Della 2 Rozne Maszyny Doradzcie

Rekomendowane odpowiedzi

sorki ze nie dalem w dziale co kupic ale wg mnie nie podchodzi pod dniego zatem przechodzac do meritum sprawy

zakupilem della 6400 poniewaz d820 ktory do mnie jechal uszkodzil sie co sie okazala tylko tasiemka z inwertera wypadła :mur:

zatem porownanie czy oddac do sklepu della 6400 i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> d820?? czy zostac przy 6400 wmiare pilne bo konczy mi sie czas

zatem po lewej dane 6400 po prawej d820

t2300 t7200

ram 1gb

100gb 5.4k 80gb 7.2k

wsxga+

radek x1400 256 nv quadro nvs 512 mega

wifi+bt wifi

dvd rw cdrw/dvd

taki sobie design prosty i super design

lapek do multimediow lapek do pracy

oba baterie 9cell

ceny: 4599(- przesyłka) 4500( +mam nadzieje ze przesyłka bo na IC nie mam czasu teraz )

za oddaniem 6400 przemawiaja piszczace od nowisci cewki, i bateria z wear level 8% a takze nie dzialajacy wskaznik naladowania baterii wiecej wad poki co nie znalazlem poza brakiem systemu operacyjnego na plytce cd/dvd.

za d820 stoi magnezowa obudowa mocny konfig do grafiki czyli tj potrzebuje lecz brak bt, dvdrw wieksze wymiary ciut, 3 letnia gwarancja w pl

zatem pomocy

a ps

jesli lapka zakupiłem w pt to mam 10 dni roboczych na zgłoszenie zwrotu czy ogolnie 10 dni??bo jesli roboczych to mam czas do przyszlego piatku chyba a jesli nie to mam czas do niedzieli ..;/

ps2. czekam na odp sklepu do kiedy mam zwrocic laptopa

ps3. z drugiej strony lapek bedzie uzywanny nie tylko do cada a i tak jest w miare wydajny =] za rok planuje przesiasc sie na platforme c2d i dorzucic ramu a teraz mi duzp wiecej nie potrzeba...

jednak zostaje przy 6400 nei chce mi sie juz pitolic z tym wszystkim i nie mam czasu na to... zatem do zamkniecia

Edytowane przez shrek999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze jest szybszy to wiem 6400 mam wlasnie na kolanach i jak mi sklep zalatwi sprawe piszczacych cewek ktore podobno sa domena centrino i wymienia baterie na nowa to bedzie git problem z d820 polega jeszcze na tym ze musial bym jechac z wawy do krk osobiscie a podejrzewam ze przez nnajblizsze 3 tyg nie mam jak ;/ pozatym jak znajede jak radka x1400 przerobic softowo na fire gl to bedzie miodek :) o ile znajde ;/ a pozatym nie wiem kiedy sklep by mi kase zwrocil...;/maja na to 14 dni...zatem ciort ich tam wie alapka potrzebuje na juz w sumie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi