Skocz do zawartości
mlody_maniak

Creative FPS1600 czy Samsung 9200

Rekomendowane odpowiedzi

no właśnie mam dylemat

plusem dla creativa jest to że ma 4 satelity , ale samsung oferuje większą moc

Creative:głośnik niskotonowy 17W , satelity po 6W

Samsung :głośnik niskotonowy 35W , satelity 7,5W

jakość dzwięku ponoć jest taka sama, samsung do nieduzego pomeszenia ponoc potrafi dac troche z siebie, nie wiem jak z tymi creativa bo nie znalazlem ich recenzji , natomiast wg. recenzji z www.pc.com.pl te samsungi sa godne uwagi

i nie wiem czy te creativa tez sa w stanie glosno grac, zaleta jest to że podczas gier slyszalny by byl dzwiek z tylnych satelit no i ze swietnie sie nadaja do LIVA

cena Samsung 185zł

Creative 268zł

te 83zl nie robi juz dla mnie roznicy tylko poprostu nie wiem z których bede bardziej usatysfakcjonowany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym bral te Creative w koncu 4 satelity ci sie przydaco do Kina domowego i wiekszy bajer. PS. jest os takiego jak glosniki z bezprzewodowymi satelitami??? bo to by mi sie zdalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Samsunga 5100 i są całkiem niezłe. Ale jest jeden problem - jak wiadmomo większość z nas słucha muzyki z mptrójek lub z płyt wiadomego pochodzenia :), których jakość pozostawia dużo do życzenia - ten Subwoofer co mam słabo znosi zakłócenia dźwięku (mały głośnik), przez co często zdarza się "pierdzenie", a jak słuchałem raz zestawu Creative'a (nie wiem jakiego) to tam chyba jest lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że creative byłby lepszym rozwiązaniem w twoim przypadku miałem głośniki samsunga SMS 9200 jakieś 0,5 roku i powiem że nie było aż tak źle byłem zadowolony z nich, po jakimś czasie się przesiadłem na Creative 2200 i byłem wniebowzięty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że creative byłby lepszym rozwiązaniem w twoim przypadku miałem głośniki samsunga SMS 9200 jakieś 0,5 roku i powiem że nie było aż tak źle byłem zadowolony z nich, po jakimś czasie się przesiadłem na Creative 2200 i byłem wniebowzięty.

ale zauwazyles roznice w mocy zestawu, jakosci dzwieku czy moze dlatego ze wiecej satelit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...