Skocz do zawartości
Above

Czy Gf 7300gt Galaxy Bedzie Lepszy Od X800pro@xt Ktory Ma 540mhz Na Rdzeniu?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym brał radka, fajne oc i się moduje, a przez to jest sporo wydajniejszy od GF. GF za to tez jest wydajne i ma b. dobre oc. Wybór trudny.

no Gf zrobił bym pencil mod i jakies 700/1700 by było i do tego ps 3.0 ale 128mb pamieci...

Radek wszystko git gdyby nie pas 2.0 :?

Wybór jak na razie trudny :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy z tymi PS3.0 ?? Ledwo co kilka gier na to wyszlo, a juz teraz wszystkie ida na PS4.0, wiec te GF sie na ch... przydadza. Radzio ma 16 potokow i wysokie takty, do tego 256mb pamieci. Bierz go bez gadania.

Wiadomo i tak cza ps.30 wylaczyc bo malo wdajny, ale taki SC:DA sie nie odpali wogole na tym radziu...a narazie patcha nie ma....wiec nie krzycz tak glosno...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze niestety nie kupiłem grafy bo poczta dopiero wczoraj przelała mi pieniadze za stara grafe ( trwało to tylko 3 tygodnie :-| ).

Teraz do wyboru mam nastepujace karty : GF 7300GT zalman 128MB VS Radeon X800pro @XT o/c ok. 540/1000

Niestety mam tylko 512MB ramu i wiem ze sterowniki ATI pobieraja wiecej pamieci ram od nv ale zas x800pro ma 256MB pamieci własnej

bez wzgledu na karte RAMU I TAK MASZ MAŁO!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez wzgledu na karte RAMU I TAK MASZ MAŁO!

wiem wiem ,ale nie mam kasy teraz na nowy ram a ceny ramu teraz to :lol2:

Na nowym SC mi jakos nie zalezy ale w NFS CARBON chciałbym pograc w miare przyzwoicie a słyszałem ze w ta gre da sie zagrac nawet na x800gto na maxa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie większość, a jak ci sie nie zmoduje?? Mogłeś kupić z pewnym modem i OC no ale twój wybór

czasem warto zaryzykowac , nawet gdyby w najgorszym wypadku sie nie zmodowała to ma dobre o/c wiec nadgoni te pototki jakos :)

+ mam 14 miechow gwary B-)

Ps. podobno wszystkie connecty z dodatkowym zasilaniem i vivo sie modowały wiec jestem dobrej mysli :)

Edytowane przez Dickson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na twoim miejscu dozbieral ym 50/70 zl i kupil 6800gs bo dosyc tanio na allegro chodza.

no lae nic juz kupiles. Napisz czy sie zmodowala czy nie.

Pozdrawiam

dozbierania nie wchodziły gre , jestem bez grafy od miecha i juz szału dostaje bo wszyscy kumple zagrywaja w Carbona a ja siedze tylko na forach :-P

Gf 6800gs , tez fajna grafa , niestety nie miałem okazji kupic :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo i tak cza ps.30 wylaczyc bo malo wdajny, ale taki SC:DA sie nie odpali wogole na tym radziu...a narazie patcha nie ma....wiec nie krzycz tak glosno...

Mozesz mi zdradzic gdzie krzycze ? Poza tym, widzialem gdzies testy grafik i ta gre testowali na PS 1.1 oraz na 3.0, wiec moze jednak chodzi ? Tak czy inaczej, gdzie nie widze tematu radziu VS Gf, to tylko ten jeden, jedyny tytul widze, ja tej gry nawet na oczy nie widzialem i nie mam zamiaru zobaczyc, podobnie jak wiele innych osob zreszta i dla nich wszystkich Radzio jest duzo lepszym wyborem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz mi zdradzic gdzie krzycze ? Poza tym, widzialem gdzies testy grafik i ta gre testowali na PS 1.1 oraz na 3.0, wiec moze jednak chodzi ? Tak czy inaczej, gdzie nie widze tematu radziu VS Gf, to tylko ten jeden, jedyny tytul widze, ja tej gry nawet na oczy nie widzialem i nie mam zamiaru zobaczyc, podobnie jak wiele innych osob zreszta i dla nich wszystkich Radzio jest duzo lepszym wyborem.

NV ostatnio sie dobrze wiedzie dlatego takie wybryki sie dzieja... Half Life 2: Lost Coast przedstawia piękna grafike z HDR itp. i jakos radki z seri x800 swietnie sobie radza i obraz jest bardzo ładny ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NV ostatnio sie dobrze wiedzie dlatego takie wybryki sie dzieja... Half Life 2: Lost Coast przedstawia piękna grafike z HDR itp. i jakos radki z seri x800 swietnie sobie radza i obraz jest bardzo ładny ...

Ja bym brał 7300gs zalman edition.Łatwo można zrobić moda a co za tym idzie ,uzyskać lepsze oc ;)

Nie ładował bym się już w x800,jak Ci się znudzi gf to będzie Ci go łatwiej sprzedać za większą kasę niż radka,bo on już troszeczke starszy jest od gf ;)

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał 7300gs zalman edition.Łatwo można zrobić moda a co za tym idzie ,uzyskać lepsze oc ;)

Nie ładował bym się już w x800,jak Ci się znudzi gf to będzie Ci go łatwiej sprzedać za większą kasę niż radka,bo on już troszeczke starszy jest od gf ;)

pozdr

akurat cenowo x800 lepiej stoja od gf 7300gt , a juz o x850 nie mowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja się wypowiem bo miałem najlepsze porównanie.

Carbon? 73gt max 1024 a na gto2 spox 1280 coś dodać?

Jeśli radka się wyrwie w cenie 73gt to nie ma co się zastanawiać jak dla mnie.

I na co mi wtedy te ps 3,0 jeśli i tak ta grafa jest jednak za słaba żeby pograć w wyższych rozdzielczościach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja się wypowiem bo miałem najlepsze porównanie.

Carbon? 73gt max 1024 a na gto2 spox 1280 coś dodać?

Jeśli radka się wyrwie w cenie 73gt to nie ma co się zastanawiać jak dla mnie.

I na co mi wtedy te ps 3,0 jeśli i tak ta grafa jest jednak za słaba żeby pograć w wyższych rozdzielczościach?

grasz w carbona na 7300gt w 1024 max ? Ile fps ? Ja grałemw ta gre na gf 7600gt 650/820 i 1024 owszem max ale bez motion blura i były spadki ponizje 25fps czasem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee? na 1024 wszystko na maksa odpalone i klatki powyżej 35. Co prawda na taktach grafy 750/840 :wink: Dużo pewnie też zależy od sterów (d razu napisze że nie pamietam jakie to były akurat).

aha... jeszcze lookam na reszte twojego sprzetu to zdaje sobie sprawe ze to prawda :-P Kumpel ma Venica 2,7GHz i kingstony ktore musza chodzic na 192Mhz i to pewnie dla tego tak słabo u niego idzie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdr

Nie bylbym taki pewien. Radeon 9700PRO do dzisiaj sie swietnie cenowo trzyma. Tak samo bedzie z X800, jakby nie patrzec ta karta ma 16 potokow, pamiec 256mb/256bit. Ta karta dluzej bedzie w dobrej cenie niz 7300GT. To jest taka przejsciowka do 8300GT (prawdopodobnie). Tak samo bylo z 6600GT, fajna na jakis czas, a tera na nie duzo sie zda. A seria X800 z 16 potokami, to nie do zdarcia jeszcze bedzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bylbym taki pewien. Radeon 9700PRO do dzisiaj sie swietnie cenowo trzyma. Tak samo bedzie z X800, jakby nie patrzec ta karta ma 16 potokow, pamiec 256mb/256bit. Ta karta dluzej bedzie w dobrej cenie niz 7300GT. To jest taka przejsciowka do 8300GT (prawdopodobnie). Tak samo bylo z 6600GT, fajna na jakis czas, a tera na nie duzo sie zda. A seria X800 z 16 potokami, to nie do zdarcia jeszcze bedzie :)

Dokładnie , masz racje , warto wspomnięc o tym ze niby taki stary jest Radeon 9800pro ale jednak przetrwał próbe czasu i radzi sobie nadal całkiem nieźle pomimo takich dupereli jak direct 9.0c czy ps 3.0 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi