Gość sofciki Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Yo :? Mam problem z mobo - Zmieniałem sobie radiator na Czipsecie z nf4, ponieważ strasznie się grzał. Podłączyłem zamiast niego miedziany radiator z użyciem pasty. Przy montażu, żeby mieć więcej miejsca wyciągnąłem grafikę pod pci Gforce 7600 GT (nie wiem czy to ma znaczenie). NO i po wszystkim, należycie podłączonym komp mi się nie włącza. Żadnego dźwięku z piszczka czy tam beepera(jak tam kto nazywa), no i świeci się żółta diodka na monitorze. Po dokładnym obejrzeniu płyty z drugiej strony, widoczna jest ryska na ścieżce(prawdopodobnie zrobiona przy montażu :mur: ). Czy ktoś ma jakiś pomysł, co innego może być zepsute, bądź co innego można zrobić? I Czy przyjmą mi na gwarancji(po montażu z powrotem starego radiatorka)?? Płyta była kupiona w ProLine <_< . Wszelkie pomysły proszę pisać!! :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 (edytowane) Rozbierz i złóż na pająka (dodatkowo Clear CMOS na wszelki wypadek). Jeśli nie ruszy to obejrzyj dokładnie tę rysę. Może była już fabrycznie. Jeśli nie rzyca się w oczy to wróć do starego radiatora i dawaj na gwarę, raczej się nie połapią. Jeśli jest bardzo widoczna to CI nie przyjmą i pozostaje rpóba samodzielnej naprawy. Jeśli rysa jest tylko w jednej warstwie to przy odrobinie szczęścia dobry elektronik Ci to polutuje (jeśli są przerwy). Pozdrawiam! Edytowane 10 Listopada 2006 przez ajsi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 do mojego kolegi w proline dowaliliu sie o to ze na mobo jest 1 mm paasty termo na sciezcze. ... i nie chceli mu gwarancji uznac. .. ale sproboj zalozyc stary radiator zrob cler cmos i oddaj na gware jak sie dowala to problem a jak nie to nie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sofciki Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) Dla tych co mają podobny problem :D : Tak jak myślałem... było to od tej rysy na płycie. Zmieniłem Radiator(tak jak mi doradziliście) na stokowy i zaniosłem do proline. Ziomuś spojrzał, pokręcił na boki, poszedł na zaplecze i przyniósł mi nową B-) . Zaraz po otrzymaniu znowu zamontowałem nowego radiatorka i git. Działa jak należy. Także ludzie bądźcie ostrożni przy montażu wszelkich coolerów/radiatorów itd. :wink: Ps. Temat do zamknięcia :wink: Edytowane 28 Listopada 2006 przez sofciki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) do mojego kolegi w proline dowaliliu sie o to ze na mobo jest 1 mm paasty termo na sciezcze. ... i nie chceli mu gwarancji uznac. .. ale sproboj zalozyc stary radiator zrob cler cmos i oddaj na gware jak sie dowala to problem a jak nie to nie ... Powiedz im ze wala w preta. Kazdy serwis glowny ma obowiazek to naprawic a sprzet jest kredytowany. Edytowane 25 Czerwca 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...