Skocz do zawartości
Havoc

Neo 1024kb/s Nowa Oferta

Rekomendowane odpowiedzi

Ale przy migracji nie załapie sie na nowe promocje ;)

Lepiej wykonać cesje np z mamy na tate. Z tego co wiem jest bezpłatna, a z powodu głupoty systemu tpsa polega ona na zerwaniu poprzedniej umowy i podpisaniu nowej, przy czym nowa umowe mozna podpisac na obecnych warunkach promocyjnych :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, dzieki za info - a po migracji ile placi sie za neo np 1 mb/2 mb etc? Bo sa niby cenniki, ale czy czasem nie jest tak, ze przy 'przemigrowaniu' na szybsze lacze nie place wiecej niz placilbym gdybym wzial neta od nowa, tzn spisal umowe nastepna? Rozumiem ze przez 6 miechow placi sie jakos 24 zl czy cos, ale akurat mi chodzi o pozostaly okres uzytkowania. Jak to jest?

Aha, i jeszcze jedno - forumlarz na stronie neostrady wystarcza do migracji? Czy cos jeszcze trzeba zalatwic?

MEGA LOL - wzialem przed chwila fakture z TP i za neo 256 płacimy 97 zł NETTO!

Z tego co sie dowiedzialem, to 1 mb bez promocji na 24 miechy kosztuje 66 zl. Right?

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Placisz 55zl brutto jesli wezmiesz umowe na 3 lata. Stala stawka. Nizsze sa dla nowych uzytkownikow.

Wazne jest aby przy prosbie o migracje do konca umowy bylo nie mniej niz 30 i nie wiecej niz 90 dni.

Konkretnie to sie zwie "podkrec predkosc"

Ja juz czekam na ta migracje 3 tydzien:|

http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/intern...03146?_p=603147 <-wszystko w temacie

Edytowane przez Grassmaste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze ;/ mi kupa czasu do konca umowy zostalo, wiec nie moge skorzystac z migracji? Ale bez sens, mam placic te 100 zl za neo 256 kiedy za te kase chodzi neo 2 mb? lol?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zadzwonilem i babeczka mi powiedziala ze jest ta promocja 'podkrec predkosc' i stali uzytkownicy neo moga sobie transfer zwiekszyc poprzez formularz migracji. Nie ponosi sie zadnych koszt i jezeli dobrze zrozumialem to rzeczywiscie nie kazdy moze to zrobic, jedynie ci ktorym wlasnie konczy sie umowa i osoby ktore maja umowe na internet na czas nieokreslony. Na cale szczescie (a zarazem nieszczescie) ja mam wlasnie na czas nieokreslony i moge 'przeskoczyc' sobie na lepszą predkosc.

Babka powiedziala mi ze zwiekszenia transferu mam sie spodziewac ok 20 lutego :///. Świetnie...

EDIT:

Z drugiej strony w necie wyczytalem ze promocji 'podkrec predkosc' podlegaja osoby z laczem 1,2 i 6 mb. Sam juz nie wiem... babka mowi jedno, a net drugie.

EDIT2:

http://www.telix.pl/images/promocje/promoc...ec_predkosc.pdf

A jednak babeczka miala racje ;]

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie moze jak wygladaja logi z tepsy ? chce zlozyc reklamacje gdyz zablokowali mi neo kiedy NIE WIEM JAKIM CUDEM w ciagu 14 dni sciagnalem 23 GB . co nie jest mozliwe gdyz nie siedzialem az tyle na kompie tudziez komp nie chodzil tak szybko. mam nadzieje ze te logi to tylko dane. nic wiecej zadne nazwy plikow itp.

ktos wie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest to jak najbardziej mozliwe - wystarczy staly transfer na poziomie 20kb/s, czyli opcja 256 juz z nadwyzka na to starczy. a co do logow - zadzwon na 800102102 - tam maja licznik który sie nie myli. A tak wogole licznik w tepsie sie wogole nie myli, tylko obcinanie transferu kuleje jak cholera i stad mamy po 20 gb i normalna pretkosc przy limicie 15gb ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem jedno

od 1 stycznia 2007 bede logowal sie na panelu codziennie

zreszta juz rozwazam wyrzucenie neoZdrady i przeniesienie sie do dialogu

zwlaszcza teraz kiedy nie trzeba miec telefonu aby byl internet

moge miec fona z tepsy i inet z dialogu i wsio

a ten 23 gigowy transfer nie wierze.

caly czas ciagne ISO albo filmy

i w 14 dni napewno nie zassalem 30 CD!!!!!

czy nawet wiecej to jest

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wam powiem tak ludzie drodzy. Miałem do tej pory neo 256. Za jakiś miesiąc czasu kończy mi się umowa. Podpisałem nową na trzy lata z jednoczesną migracją do 1Mb. I wiecie co? Po powrocie do domu z telepunktu prędkośc była już podniesiona, chociaż do obowiązywania nowej umowy pozostał jeszcze prawie miesiąc... Podejrzana ta ich sprawnośc, tak tak, oni coś knują aaaa, podpisałem cyrograf, a oni mnie udupią aaaa!

A serio, to nie jest źle. Jakby nie te rozłączenia czasami na dwa dni, rzekomo z powodu kradzieży kabli, to tp jest niezłym providerem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pepek0206 - ja też podpisałem nową umowę na neo6mb od 1 lipca a w zasadzie od początku (2-3 czerwca?) już miałem podniesione do 6 łącze...tak to z diabłem jest...

od czasu jak pozbyłem się tego tepsowego badziewia (czyli ponad rok) żadnych problemów nie miałem..wsio biega jak trzeba...

odpukać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wam powiem tak ludzie drodzy. Miałem do tej pory neo 256. Za jakiś miesiąc czasu kończy mi się umowa. Podpisałem nową na trzy lata z jednoczesną migracją do 1Mb. I wiecie co? Po powrocie do domu z telepunktu prędkośc była już podniesiona, chociaż do obowiązywania nowej umowy pozostał jeszcze prawie miesiąc... Podejrzana ta ich sprawnośc, tak tak, oni coś knują aaaa, podpisałem cyrograf, a oni mnie udupią aaaa!

A serio, to nie jest źle. Jakby nie te rozłączenia czasami na dwa dni, rzekomo z powodu kradzieży kabli, to tp jest niezłym providerem :P

U mnie sytuacja praktycznie podobna... Też 256 - > 1024. Umowa podpisana 1 marca... 1 kwietnia nadal 256... 2 kwietnia nadal 256... 1 maj... nadal 256.... 1 czerwiec... nadal 256.... Po prostu robią mnie na szaro. Już nie chce mi się liczyć ile razy składałem zawiadomienia i reklamacje, a tu nadal nic. Powiem tak, jest nam jeszcze daleko do traktowania każdego klienta po ludzku...TP to ŻENADA !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wiem co tak wszyscy jada po TP. Centralnie z kazdej strony slysze jakies uwagi. Ja zamowilem sobie w poniedzalek Neo 1MB, we wtorek odebralem modem i odrazu mialem neta. Wszystko smiga jak zloto, zawsze maxymalny transfer, no zyc nie umierac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wiem co tak wszyscy jada po TP. Centralnie z kazdej strony slysze jakies uwagi. Ja zamowilem sobie w poniedzalek Neo 1MB, we wtorek odebralem modem i odrazu mialem neta. Wszystko smiga jak zloto, zawsze maxymalny transfer, no zyc nie umierac :)

Ja też do 1 kwietnia nie narzekałem, ale potem... Chyba mi nie powiesz, że narzekam bez powodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I przyszedł ten wspaniały dzień kiedy musiałem zadzwonić na wspaniały numer bo z Neo 1mb nagle transfery zrobiły sie ledwo 512 kb/s :mur: Pan powiedział że technicy sprawdza jak dalej tak bedzie to mam zadzwonić w poniedziałek i podać swój numer zgłoszenia.

A parametry mam dobre.

Margines 27.50dB Tłumienie 12dB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

Ja mam margin 33dB i nie chodzi. Niestety ja dzwonie do nich co najmniej raz w tygodniu ;] Ale monter już w drodze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od tygodnia miałem problem z transferem strasznie skakał na Neo 1mb. No to zadzwoniłem na 0800 i tam sobie podyskutowałem no i wysłali mi techników. Dzisiaj przyjechali ze swoim laptopem no i podłączyli się i sprawdzają prędkość na numion.com i dsl.cz :lol: No i oczywiście wynik powyżej 1mb. No ale im mowie że u mnie tak nie jest no to włączam kompa i sprawdzam na http://www.speedtest.net/ no i tam leci do 800 i spada do 450. :damage_wall: No to gość mówi że my tylko możemy sprawdzać na swoim sprzęcie no to się go pytam może coś z modemem no to kazał przeinstalować sterowniki no i poszli. NO to tak zrobiłem ale dalej mam słaby transfer na dl. Natomiast ul leci full łączem. Jeszcze mówili że może mam jakiś syf no ale teraz wszystko sprawdzałem i jest czysto. Jak coś teraz ściągam z rapida to ledwo 50 kB/s leci. Co z tego że sprawdzili na swoim sprzęcie jak mieli inny własny modem.

szlak mnie trafia już tak mam od tygodnia a neo mam ponad miesiąc.

jeszcze parametry linii

Margines 34 tłumienie 12

Modem Sagem 800 wersja sterowników 2.2.11.24 z roku 01.08.2007 zrobiłem aktualizacje.

Możecie coś doradzić. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi