Pantas Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Witam! Planuję sprzedaż Ramu DDR I, chciałbym jakoś programowo sprawdzić jego stan, wydajność itd. Jakiś mem test, coś takiego, jakim programem to sprawdzić i które odczyty są ważne? Chce te kości wystawić na allegro i zacytować wyniki z programu. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) Memtest86 i Goldmemory przede wszystkim po zbootowaniu kompa, tylko zapuść na dłuższy czas. Dodatkowo w windzie SP2004, SPI32M. Wydajność sprawdź Everest'em, Sandrą, Rightmarkiem na zapisie i odczycie. A64Tweaker pokaże wszyskie ustawienia pamięci i CPU-Z to podstawa. Zresztą popatrz do działu pamięci jak chłopaki testują ram w standardzie i po OC, tam masz wytyczne. Edytowane 4 Listopada 2006 przez thermalfake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 GoldMemory tylko i wyłącznie. + potem sesyjka nocna SP2004 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) Witam! Nie do końca wiem jaka jest wiarygodność wyników tych programów do testowania pamięci, przykład : Testowałem dla zabawy swój zestaw pod kątem stabilności na piewszy ogień poszły pamięci 2x1 GB G.Skill PC4000HZ, programy które wykorzystałem ; Memtest86+, GoldMemory(wersja sharwerowa), Memtest, SP2400 dla procesorów wielordzeniowych, SuperPI ver. mod 1.5. Testy prowadziłem przez ok 3 dni i wyniki były następujące : Memtest86+ - 18 godzin testów, zero błedów , Goldmemory - godzinny test - ponad 500 błedów !!!, Memtest - 12 godzin testów, zero błędów , SP2400 ponad 24 godziny (po 12 na każdym teście CPU oraz CPU i RAM)testów , zero błedów, SuperPI 32M zrobiły w 30 min. Dodam że sprzęt pracuje wzorowo i trochę zdziwiły mnie te błędy podane przez Goldmemory (pamięci testowane nie były podkęcone) a w innych programach było ok. Więc jak to jest wiarygodne ? czy nie ? Edytowane 5 Listopada 2006 przez VIBOR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 jedno jest pewne - jak w GoldMemie nie ma błedów to w innych aplikacjach tez nie bedzie błedow powodowanych przez RAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 @VIBOR Przy kostkach 1GB goldmem ma podobno jazdy czasem. jedno jest pewne - jak w GoldMemie nie ma błedów to w innych aplikacjach tez nie bedzie błedow powodowanych przez RAMZdziwisz się kiedyś ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiMaQ Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) Już chciałem zakładać nowy temat, ale zobaczyłem ten więc się podczepię. Mam takie pytanie. Czy oprócz MEMTESTa 86+ i GOLMEMa nie ma innych dobrych programów który mogły by się bootować ?? Czy ww. programy dobrze sprawdzają pamięci DDR II ?? Edytowane 13 Listopada 2006 przez DiMaQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...