pisarz Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Wiecie co jest interesujące. Że jak przeglądam testy to ten Galaxy 7900GS Zalman wypada lepiej od tego Radeona rozdzielczości większej niż 1024x756. Czyli z tego wynika że jak posiadam monitorek LCD to lepszym wyborem dla mnie będzie chyba jednak ten 7900GS ;) .... Sam już nie wiem, mam taki mętlik w głowie (na początku byłem za 79gs, potem za Ati, teraz znów za 79gs) Niech ktoś z użytkowników pochwali się tą kartą (ASUS-a) bo o tą się tutaj rozchodzi. hm, na labie z tego co ja widziałem to w wiekszych rozdziałkach pow. 1280 lepiej wypadał radzio :) A mnie interesuje wlasnie granie w rozdzialkach typu minimum 1600 (mam 22" monitor ;) ). A w nizszych rozdzialkach roznica w grach byla naprawde niewielka (rzedu 4-5FPS). Ale w tych bardziej wymagajacych grach lepiej wypadal radzio. Zobacz sobie dla przykladu chociazby test w CS:S i jaka jest roznica w FPSach miedzy radziem a nv, na korzysc radzia oczywiscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 hm, na labie z tego co ja widziałem to w wiekszych rozdziałkach pow. 1280 lepiej wypadał radzio :) A mnie interesuje wlasnie granie w rozdzialkach typu minimum 1600 (mam 22" monitor ;) ). A w nizszych rozdzialkach roznica w grach byla naprawde niewielka (rzedu 4-5FPS). Ale w tych bardziej wymagajacych grach lepiej wypadal radzio. Zobacz sobie dla przykladu chociazby test w CS:S i jaka jest roznica w FPSach miedzy radziem a nv, na korzysc radzia oczywiscie. No ja mam 21" monitor i też mi nie pasi grać w rozdziałce 1024x768. Ta rodzielczość była dobra na monitory 17 calowe ale już na 19" wygłądało to średnio. Także myśle że ta karta jest odpowiednia. Teraz pytanie jak sprawa wygląda z potokami czy da się odblokować dodatkowe i czy da się podkręcić nieco zegary ? Testował ktoś tą kartę w ogóle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 No ja mam 21" monitor i też mi nie pasi grać w rozdziałce 1024x768. Ta rodzielczość była dobra na monitory 17 calowe ale już na 19" wygłądało to średnio. Także myśle że ta karta jest odpowiednia. Teraz pytanie jak sprawa wygląda z potokami czy da się odblokować dodatkowe i czy da się podkręcić nieco zegary ? Testował ktoś tą kartę w ogóle?Dokladnie tak jak mowisz. Dlatego mysle ze ten Asusek bedzie optymalnym wyborem. Ciekawi mnie jeszcze tylko jego podkrecalnosc, bo nigdzie tego wyczytać nie mogę. Co do odblokowywania to skąd masz takie informacje? Myslisz ze takie cos bedzie w ogole mozliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) Tego nie wiem ;) Skoro podobno udawało się ludziom z X1800 GTO odblokować dodatkowe 4 (a ten to też 12 potokowiec) to może i da się z tym radkiem ;) Na podkręcaniu kart znam się tyle by podkręcić zegary o odblokowaniu potoków mało się orientuję. Wiem że albo się udaję albo nie i karta sypie artami ;) Czekam na opinię jakiegoś eksperta co miał w łapkach tego x1950. Edytowane 5 Listopada 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Tego nie wiem ;) Skoro udawało się ludziom z X1800 GTO odblokować dodatkowe 4 (a ten to też 12 potokowieć) to może i da się z tym radkiem ;) Na podkręcaniu kart znam się tyle by podkręcić zegary o odblokowaniu potoków mało się orientuję. Wiem że albo się udaję albo nie i karta sypie artami ;) Czekam na opinię jakiegoś eksperta co miał w łapkach tego x1950.aha, takie buty ;) No to teraz musimy poczekac az wpadnie tutaj ktoś kto sie już bawił tą karcioszką. Choc wydaje mi sie ze obecnie za wiele osob tej karty posiadac nie bedzie, gdyż jest to nowosc :) ja powinienem zamowic ja sobie juz w przyszlym tygodniu, wiec zobaczymy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Mogę i zaryzykować i tak z tych 12 potokowców jakie mamy obecnie na rynku w tym przedziale cenowym 600-800 jest opłacalne. Stosunek ceny do wydajności. Raczej na pewno ją kupię tylko interesują mnie jakieś konkretne testy. Na razie poczytam troszkę o niej na necie. Może już ktoś robił jakieś konkretne testy. Akurat 3DMarki mnie nie interesują ,tylko osiągi w grach typu Gothic 3 czy nowy Splinter Cell albo F.E.A.R itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Mogę i zaryzykować i tak z tych 12 potokowców jakie mamy obecnie na rynku w tym przedziale cenowym 600-800 jest opłacalne. Stosunek ceny do wydajności. Raczej na pewno ją kupię tylko interesują mnie jakieś konkretne testy. Na razie poczytam troszkę o niej na necie. Może już ktoś robił jakieś konkretne testy. Akurat 3DMarki mnie nie interesują ,tylko osiągi w grach typu Gothic 3 czy nowy Splinter Cell albo F.E.A.R itd.Masz na pclabie obszerne testy Asusa i PowerColora X1950Pro a takze porownania do nvidii. Przeczytales juz to? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Masz na pclabie obszerne testy Asusa i PowerColora X1950Pro a takze porownania do nvidii. Przeczytales juz to? <_< Nie bo tam nigdy nie zaglądam ale zerknę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Nie bo tam nigdy nie zaglądam ale zerknę ;)polecam, bo masz wyniki w roznych najnowszych grach i mozesz porownac do 7900GS Galaxy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 polecam, bo masz wyniki w roznych najnowszych grach i mozesz porownac do 7900GS Galaxy. Faktycznie te radki nie raz wygrywają z GF 7900 GS ,a nawet w niektórych testach 7900 GT. Np. w Oblivion. Chłodzenie w tym PowerColor jest lepsze. Można rzec że to karta idealna w swojej cenie. Ciekawe czy tylko ten Fortron 400 W mi uciągnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coyote2 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Wpiszcie, chłopaki, nazwę modelu karty ("x1950 pro") i słowo "review" do googli i znajdziecie mnóstwo testów. Sam wczoraj czytałem i przynajmniej ze cztery przejrzałem. Tak je pooglądałem, że sam się na nią zdecydowałem i już zamówiłem. W środę będzie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) Wpiszcie, chłopaki, nazwę modelu karty ("x1950 pro") i słowo "review" do googli i znajdziecie mnóstwo testów. Sam wczoraj czytałem i przynajmniej ze cztery przejrzałem. Tak je pooglądałem, że sam się na nią zdecydowałem i już zamówiłem. W środę będzie. :) Już poczytałem co nieco o nich. Interesuje mnie opinia szarego użytkownika tejże karty ;) Jutro chyba zadzwonię do Sirius'a i ją zamówię. Edytowane 5 Listopada 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Wpiszcie, chłopaki, nazwę modelu karty ("x1950 pro") i słowo "review" do googli i znajdziecie mnóstwo testów. Sam wczoraj czytałem i przynajmniej ze cztery przejrzałem. Tak je pooglądałem, że sam się na nią zdecydowałem i już zamówiłem. W środę będzie. :)Dzieki za podpowiedz. Czy mozemy liczyc na jakis tescik z Twojej strony? Interesuje mnie podkrecanie oraz to o czym Devil wspominał, mozliwosc odblokowywania potokow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) @pisarz -> Czy ty sobie ze mnie żarty robisz ? Przecież ja widze co tam jest. Jak mnie wzrok niemyli to w grach gdzie włączane jest przy rozdzielczości 1280x1024 AA i FSAA to GeForce jest lepszy i tak też tam pisze. Więc nie mów że w grach wymagających sobie nie radzi. Poczytajcie także na in4.pl Asus eax1950pro http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=366 Galaxy 7900GS Zalman http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=362 zobaczcie podsumowanie: Asus Radeon X1950Pro to karta bardzo dobra. Wydajnościowo bez problemu pokonuje zarówno Radeona X1900GT jak i referencyjnego GeForce'a 7900GS, a także słabiej podkręcone odmiany tej karty. Zastosowane chłodzenie jest bardzo ciche, a sama karta nie grzeje się zbytnio w czasie pracy. Łatwość tworzenia Crossfire także należy zaliczyć na plus tej karcie. Jej najgroźniejszym rywalem na rynku jest obecnie Galaxy GeForce 7900GS Zalman Edition z którym przegrywa w testach wydajnościowych 5:11 ale nie jest to porażka dotkliwa, a raczej przegrana po wyrównanej walce. Na korzyść Asusa przemawia jednak obsługa HDCP, a także możliwość włączenia HDR i FSAA, czego karcie Galaxy brak. Sytuacja na rynku staje się jednak ciekawa, bo oto mamy w końcu realny wybór - GeForce 7900GS albo Radeon X1950Pro obie karty godne polecenia, a wybór ostateczny zależeć będzie od osobistych preferencji kupującego. Pozostaje tylko jedno pytania, czy Radeon X1950Pro nie pojawił się zbyt późno ? Czas pokaże. Z tego wynika, że obie karty są warte zakupu, a to którą wybierzemy zależy teraz tylko od przekonania do danej firmy. Raz jest lepszy GeForce, raz Radeon. Ja jeszcze się wstrzymam. Edytowane 5 Listopada 2006 przez humax5400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coyote2 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Dzieki za podpowiedz. Czy mozemy liczyc na jakis tescik z Twojej strony? Interesuje mnie podkrecanie oraz to o czym Devil wspominał, mozliwosc odblokowywania potokow. Pewnie, że możecie liczyć. Jak tylko złożę całą platformę (myślę, że pod koniec tygodnia będę miał wszystko). Jeśli zaś chodzi o potoki - to czy przypadkiem ta karta nie różni się dość znacznie od np. 1900GT i jest odchudzona fizycznie, a nie tylko poblokowana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Pewnie, że możecie liczyć. Jak tylko złożę całą platformę (myślę, że pod koniec tygodnia będę miał wszystko). Jeśli zaś chodzi o potoki - to czy przypadkiem ta karta nie różni się dość znacznie od np. 1900GT i jest odchudzona fizycznie, a nie tylko poblokowana? Nie będę się upierał bo całkiem możliwe. Dla mnie sprawa jest już prawie jasna. Poczytam testy na jeszcze zagranicznych forach i podejmę ostateczną decyzję. Ale raczej jutro po pracy wsiadam w samochód i jadę po kartę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 @pisarz -> Czy ty sobie ze mnie żarty robisz ? Przecież ja widze co tam jest. Jak mnie wzrok niemyli to w grach gdzie włączane jest przy rozdzielczości 1280x1024 AA i FSAA to GeForce jest lepszy i tak też tam pisze. Więc nie mów że w grach wymagających sobie nie radzi.hm, czyli widze ze co serwis, to inne gadanie. Zobacz sobie np. tutaj: KLIK. Wszystkie wyniki przemawiają na korzyść ATI, choć roznica nie jest az tak drastyczna. Czyli bedzie tak jak mowisz, wybor bedzie kwestią gustu, choc ja jednak skłaniałbym sie tutaj w kierunku ATI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 ja bym tylko chcial zobaczyc po oc radka i gf-a jak to wypadnie wtedy w wynikach:) Czekam na pierwsze testy uzytkownikow PPC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) ja bym tylko chcial zobaczyc po oc radka i gf-a jak to wypadnie wtedy w wynikach:) Czekam na pierwsze testy uzytkownikow PPC Właśnie, trafne stwierdzenie. Wtedy by się dużo wyjaśniło. Ja póki co się zastanawiam... Ati or Nvidia @pisarz Ten artykuł co dałeś jest bezwartościowy. Ta karta Ati od standardowego 7900gs jest szybsza->wiadomo. Tam nie ma uwzględnionego Galaxy 7900gs więc dla mnie jest bezużyteczny. A poza tym, tam jest testowany PowerColor, który standardowo jest trochę szybszy od ASUSA. A my tutaj rozważamy ASUS albo GALAXY ... bo PowerColor jest niedostępny. Edytowane 5 Listopada 2006 przez humax5400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) W większości testów porównywali referencyjne g7900gs z x1950pro i tam radek wygrywa (ale kilkoma klatkami), ale porównując z galaxy 500/1500 już tak nie jest. zwłaszcza na kręconym geforcie i kręconym radku. "Basically the winner of the ATI X1950 Pro versus NVIDIA 7900 GS battle is going to come down to which games you play. If you find yourself playing lots of Quake 4 and Prey, the 7900 GS currently delivers better performance, while the X1950 Pro performs well in Oblivion, Call of Duty 2, and F.E.A.R." cytowana strona Prawdą też jest, że radek lepiej radzi sobie z wysokimi rozdzielczościami, jednak to też kilka klatek. Zauważyłem też, że wynik walki x1950pro vs g7900gs zależy od portalu który robił testy :( Dlatego, z oceną x1950 pro należało by poczekać aż ktoś z forum zrobi testy. Edytowane 5 Listopada 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) Napisałem wczoraj do sirius.pl w sprawie dostepnosci karty Asusa, przed chwila dostałem odpowiedz: Witam, aktualnie mamy dostępne karty firmy Sapphire z tej serii: http://www.sirius.pl/komputery/towar_wyszu...6bit_PCI-E.html karty firmy asus powinny być dostępne w połowie miesiąca. :mur: Edytowane 6 Listopada 2006 przez pisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Niemiec ma te karty... chyba nie trzeba tyle czekać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Niemiec ma te karty... chyba nie trzeba tyle czekać ;)Wiem wiem, tylko z tego co widziałem to ma je chyba za 769zł ;) Jakby dla nas dał ceny takie jak w siriusie to biore od reki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 On ma tą kartę ASUSA za 765zł (wliczony kurier) ... więc wychodzi dobra cena wg mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) Niemiec mówisz ? Może by podał jakieś testy tak od siebie to bym wziął od niego. Napisze do niego. W ogóle nie wiadomo jak ten radek wypada przy podkręconym 7900GS Galaxy... możliwe że jednak ulegnie i czytałem o różnicach kilkunastu FPS w niektórych grach na korzyść GF. Oczywiście podkręcony. Ale czytałem też ze karty te często wracały do serwisu a dokładnie to padały najczęściej te Galaxy. No i na korzyść x1950 Pro przemawia możliwość włączenie HDR+AA. Co do niby lepszej jakości obrazu w kartach ATI to jest to kompletna bzdura IMO ;) Wziąłbym tego GF'a ale mam jednak obawy, bo bez AA z włączonym HDR bym przeżył ale jak karta mi ma paść i oddawać ja co pół roku do serwisu to ja podziękuję. EDIT: też właśnie dostałem odpowiedź od Sirius.pl i napisali że aktualnie mają tylko od Sapphire i na zasadzie zamówienia. Czyli pewnie płacę i za dzień dwa odbieram we Wrocławskim oddziale. Pomęczę jeszcze gościa i popytam czy jest możliwość zamówienia Asusa. Tak w ogóle to pisarz widziałeś tego Sapphire na stronie Siriusa ? http://www.sirius.pl/komputery/towar_wyszu...6bit_PCI-E.html Taktowania ma chyba podobne... ale za to cena Asusa spadła o 6 złotych ;) 726 pln :P Edytowane 6 Listopada 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Niemiec mówisz ? Może by podał jakieś testy tak od siebie to bym wziął od niego. Napisze do niego. W ogóle nie wiadomo jak ten radek wypada przy podkręconym 7900GS Galaxy... możliwe że jednak ulegnie i czytałem o różnicach kilkunastu FPS w niektórych grach na korzyść GF. Oczywiście podkręcony. Ale czytałem też ze karty te często wracały do serwisu a dokładnie to padały najczęściej te Galaxy. No i na korzyść x1950 Pro przemawia możliwość włączenie HDR+AA. Co do niby lepszej jakości obrazu w kartach ATI to jest to kompletna bzdura IMO ;) Wziąłbym tego GF'a ale mam jednak obawy, bo bez AA z włączonym HDR bym przeżył ale jak karta mi ma paść i oddawać ja co pół roku do serwisu to ja podziękuję. EDIT: też właśnie dostałem odpowiedź od Sirius.pl i napisali że aktualnie mają tylko od Sapphire i na zasadzie zamówienia. Czyli pewnie płacę i za dzień dwa odbieram we Wrocławskim oddziale. Pomęczę jeszcze gościa i popytam czy jest możliwość zamówienia Asusa. Tak w ogóle to pisarz widziałeś tego Sapphire na stronie Siriusa ? http://www.sirius.pl/komputery/towar_wyszu...6bit_PCI-E.html Taktowania ma chyba podobne... i do tego cena spadła o 6 złotych ;) 726 pln :P Podaj linki dotyczące padania tych GALAXY, bo takie tłumaczenie, słyszałem gdzieś tam mnie nie przekonuje. Ja coraz bardziej się zastanawiam nad x1950xt 256mb.... 200zł więcej ->może wyłuskam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Tak w ogóle to pisarz widziałeś tego Sapphire na stronie Siriusa ? http://www.sirius.pl/komputery/towar_wyszu...6bit_PCI-E.html Taktowania ma chyba podobne... ale za to cena Asusa spadła o 6 złotych ;) 726 pln :P widziałem, ale jakos mnie nie przekonuje wydanie od Szafira. A dokladniej mowie o chlodzeniu, Asus wyoknal je bardziej starannie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 widziałem, ale jakos mnie nie przekonuje wydanie od Szafira. A dokladniej mowie o chlodzeniu, Asus wyoknal je bardziej starannie. Asus lepszy nie ma co :)... chłodzenie wg testów jest ciche, co dla mnie jest ogromną zaletą. W tej chwili pracuje na całkowicie pasywnej karcie graficznej...i do niej się niestety przyzwyczaiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) Podaj linki dotyczące padania tych GALAXY, bo takie tłumaczenie, słyszałem gdzieś tam mnie nie przekonuje. Ja coraz bardziej się zastanawiam nad x1950xt 256mb.... 200zł więcej ->może wyłuskam Nie pamiętam dokładnie teraz gdzie to czytałem. Ale i tak nie daję wiary we wszystko co ludzie piszą także luz ;) Nie chcę jednak ryzykować i wstrzymam się na trochę aż ktoś zrobi testy i wtedy będę wiedział czy GF czy Radek. Ja bym tak się nie pakował w XT... ;) (chyba że oprócz wyższych zegarów ma więcej potoków i lepsze pamięci ) Tak samo miałem gdy kupowałem radeona 9800 PRO. Brałem pod uwagę również XT, ale zaoszczędziłem i kupiłem PRO. Podkręciłem zegary powyżej tych XT i mimo że PCB nie od XT ,więc biosu nie wgrywałem, to i tak różnica nie byłą aż taka by płacić 1100 zł ;) Za 9800 PRO zapłaciłem 965 zł czyli prawie o 150 zł mniej. :) EDIT: No może i ma to lepsze chłodzenie ale na tak błogiej ciszy mi nie zależy tak bardzo. Chociaż bym wolał. Co do podkręcalności to mnie właśnie zastanawia. Dlatego czekam na to aż ktoś z PPC pochwali się osiągami na GF i na tym Radku ;). PowerColor ma jeszcze lepsze chłodzenie ale go coś nie widzę. Edytowane 6 Listopada 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 A co myślicie o tym: Sapphire X1900 XT 256mb Karta jest w wersji OEM... kurde jakbym trafił jeszcze na MSI GTO za 999zł to bym brał teraz bez wachania, ale niestety już ich nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...