kikus Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Czy da sie zainstalowac windeXP a potem Red Hata i beda ze soba dzialaly!?(czyli przy starcie bedzie menu wyboru systemu)?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Tak, da sie. W RedHacie przy instalacji bedziesz mial do wyboru boot managera, LILO albo Grub'a, wiec zaden problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojoro Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 FiDO --> Zapomniałeś o tym, że jak lilo nadpisze MBR to winXP nie wystartuje. Przynajmniej mi nie startował. Musiałem zainstalować lilo na partycji linuksowej, zgrać z niej bootrecord do pliku i startować przez bootloader z winxp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Co ty za bzdury piszesz ?? przecież lilo wykryje instalke Xp i go doda bo botowania. Prędzej Xp zamaże ci MBR i linuksa nie odpalisz. Zresztą lepiej zainstalować Grub'a napewno lepszy od lilo i nie zamaże XP bo mam taką konfigurację i działa poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evendim Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Oczywiscie ze sie da. Lilo musisz umiescic w MBR badz w boot record innej partycji ( wtedy ja trzeba ustawic fdiski'em jako active). I lilo Ci spokojnie odpali i windows i linuxa musisz tylko odpowiednie rzeczy wpisac w plik lilo.conf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Kupilem se Red Hata! Instalowalem go i po 100% wyskoczylo okienko "jakis tam procesing configure" i doszedl na tym okien pasek do ok 60-65%, i kompletny zwis kompa! Kontrolka dysku sie nie pali!! I tam 9 min! POMOCY!!! Spędzilem na instalowaniu tego LINUXA chyba z 7 h! (probowalem 3 razy)! POOMOCY!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ho Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 ja mam dwa linuxy i windowsa na jednym kompie wystarczy odpowiednie rzeczy wpisac w lilo.conf i wszystko gra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Mam Win98, XP i mandrake na raz i nie widze problemow. Po pierwsze masz wybor czy win czy lin, a potem ktory win. Na szczescie lilo ani grub nie nadpisuja informacji w mbr, czyl niepotrzebnie sie obawiasz pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 gorzej by bylo w odwrotnej kolejnosci, linux, a potem xp, chamski system majkrosoftu wywala partycje /. Cale szczescie /home ocalala :) no i dzieki temu nie uzywam juz xp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 tylko nadpisuje MBR. Poza tym jest spoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ho Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 man lilo :) man lilo.conf :D RTFM! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...