Skocz do zawartości
Diverse

Radiatory Na Pamiątki 7800gt

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż, pozostaje mi kupić radiatorki Al i Cu i porownać, żeby rozstrzygnąć wszelkie wątpliwości. No cóż, nie będzie to może podejście zbyt ekonomiczne, ale za to naukowe i rozstrzygające dyskusję :)

Edytowane przez Diverse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, pozostaje mi kupić radiatorki Al i Cu i porownać, żeby rozstrzygnąć wszelkie wątpliwości. No cóż, nie będzie to może podejście zbyt ekonomiczne, ale za to naukowe i rozstrzygające dyskusję :)

Calkiem dobra mysl. No ale jak masz to zamiar zrobic?? Jak porownac?? Zmierzyc ilosc MHz na kosciach z nawiewem i bez??

Czujnik temperatury by sie przydal jakos dobrze umieszczony. Mierzyc temperaturki dla danych wartosci MHz na pamieciach z nawiewem i bez.

Napisz dokladnie procedure testowa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar kupić mniej więcej tej samej powierzchni i krztałtu radiatoryAl i Cu , pamięci puścić ile się da, i sprawdzić organoleptycznie, ale chyba nie będzie to dość naukowe, więc może nabędę jakiś termometr drogą kupna, i np. przyłożyć przez pastę termoprzewodzącą. Myślałem o tych revoltecach, ale są troche drogawe(w angeli za miedziane sztuki życzą sobie 25zł, za aluminiowe, tyż 4 16zł). No, myślę, że po weekendzie się za to zabiorę, pierwej muszę wc złożyć. Dla jednolicenia wyników może wsadzę 4 miedziane i 4 aluminiowe na raz? Chociaż nie bedzie wtedy wiadomo, przy których lepiej się pamiątki kręcą, będzie można jednak lepiej porównać temperatury.

P.S.

A może zamiast pamięci dać jakąś grzałkę? Bo te ramy jak przypuszczam nie będą dawały kosmicznych ilości ciepła.

P.S.2

Ile powinny wyciągnąć Mhz średnio statystycznie? Bo na boxowym chłodeniu Leadteka 1200 wchodzi jak w masło, ale dalej już jest ciężko, o każde Mhz trzeba walczyć.

Edytowane przez Diverse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar kupić mniej więcej tej samej powierzchni i krztałtu radiatoryAl i Cu , pamięci puścić ile się da, i sprawdzić organoleptycznie, ale chyba nie będzie to dość naukowe, więc może nabędę jakiś termometr drogą kupna, i np. przyłożyć przez pastę termoprzewodzącą. Myślałem o tych revoltecach, ale są troche drogawe(w angeli za miedziane sztuki życzą sobie 25zł, za aluminiowe, tyż 4 16zł). No, myślę, że po weekendzie się za to zabiorę, pierwej muszę wc złożyć. Dla jednolicenia wyników może wsadzę 4 miedziane i 4 aluminiowe na raz? Chociaż nie bedzie wtedy wiadomo, przy których lepiej się pamiątki kręcą, będzie można jednak lepiej porównać temperatury.

spokojnie bedziesz widział rożnice nawet jak bedziesz sprawdzał organoleptycznie / ale teramoetr nie jest złym pomysłem Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi